Astérix et les Goths door René Goscinny

Beoordeling 5.1
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 508 woorden
  • 27 juni 2007
  • 15 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.1
  • 15 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
Asterix en de Gothen
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1963
Pagina's
47
Oorspronkelijke taal
Frans

Boekcover Astérix et les Goths
Shadow
Astérix et les Goths door René Goscinny
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Leesverslag Astrix und die Goten
Het boek gaat over Astrix en Obelix die samen met Miraculix op stap gaan omdat hij aan een wedstrijd meedoet voor tovenaars. Er komt een heel diner voor de tovenaars, en ondertussen moeten ze allemaal om de beurt een truc laten zien. Miraculix wint! Hij laat een truc zien waardoor je héél erg sterk wordt. Als Miraculix terug loopt wordt hij ontvoerd door soldaten. Astrix en Obelix maken zich zorgen, omdat Miraculix niet komt. Dus gaan ze hem zoeken. Ze krijgen van een andere tovenaar te horen dat hij vermist is. De andere tovenaar verlaat hun en wenst hun veel suc6. Dus ze gaan met z’n tweeën zoeken, maar eerst nemen ze even wat van die toverdrank van Miraculix waar je heel sterk van wordt. Ze komen soldaten tegen, maar ze zijn nu heel sterk. Dus ze slaan ze allemaal uit de weg.
In een ander stad van die soldaten hoort de hoogste man (de keizer ofzo) dat er 2 mensen proberen binnen te dringen. Een soldaat die ze heeft gezien tekent hun en iedereen gaat op zoek. Asterix en Obelix komen hierachter doordat ze een tekening vinden van zichzelf. Ze slaan 2 soldaten neer en verkleden zich in die kleding. Zodat ze gewoon kunnen rondlopen, maar ze spreken natuurlijk niet dezelfde taal.

De andere soldaten die ze begroeten vertrouwen Asterix en Obelix niet helemaal… Vooral door dat herkenbare haar van hen. Astrix en Obelix hadden de 2 soldaten waarvan ze het pak hadden gejat ergens vastgebonden. Omdat er van die soldaten ook eentje dik was en eentje dik dachten ze dat het Astrix en Obelix waren, maar dat bleek niet zo te zijn. De soldaten waarvan ze dachten dat het Astrix en Obelix waren worden meegenomen naar het paleis. De keizer word heel boos op de soldaten die dachten dat het Astrix en Obelix waren. En iedereen moet weer verdergaan met zoeken.
Miraculix wordt ondertussen opgesloten.
Astrix en Obelix proberen het rijk binnen te komen en verkleden zich weer en doen gewoon mee met de andere soldaten. Ze worden ontdekt waarneer ze midden in de nacht over een muur heen springen. Ze moeten de cel in samen met een ander mannetje. Obelix is natuurlijk nog heel sterk, dus die slaat de deur in en zo komen ze er weer uit. Ze proberen te ontsnappen, maar ze worden weer gevangen genomen, maar ontdekken waar Miraculix zit. Hij wordt ook bij hun in de cel gedaan. Ze gaan weer de deur inslaan, en nu heeft dat andere mannetje ook een toverdrankje genomen waardoor hij heel sterk wordt. De soldaten die de deur moeten bewaken kunnen de deur maar niet beter dicht maken dus ze moeten gaan vechten tegen de sterkste man daar, maar ze zijn allemaal sterker dan die man. Ze geven alle soldaten en andere mensen die daar werken wat van die toverdrank waardoor er allemaal gevechten komen. Uiteindelijk ligt iedereen verslagen op de grond en lopen Asterix, Obelix en Miraculix weer rustig naar huis. Zo loopt het allemaal toch weer goed af.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.