Wolf brother door Michelle Paver

Beoordeling 7
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo | 567 woorden
  • 24 juli 2007
  • 237 keer beoordeeld
  • Cijfer 7
  • 237 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
Torak en Wolf
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2005
Pagina's
256
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover Wolf brother
Shadow
Wolf brother door Michelle Paver
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Torak en wolf

Originele naam: Wolf Brother
Schrijver: Michelle Paver.
Uitgever: the house of books.
Hoofdpersonen: Torak, Wolf en Renn.

Samenvatting

Torak en wolf is het eerste deel uit ‘Avonturen uit een magisch verleden. Het speelt zich af in de prehistorie. Het gaat over een jongen die Torak heet. Als de vader van Torak gewond bij het kapvuur ligt, moet Torak zijn vader beloven dat hij de berg van de wereldgeest vindt, of dood gaat terwijl hij ernaar zoekt. Ook zegt zijn vader dat zijn gids hem tegemoet komt. Daarna wilt hij dat Torak weg moet, omdat er een beer is die zijn vader komt halen. Eerst wil Torak hem niet in de steek laten, maar besluit dat wat later toch te doen.
Torak hoort even later ook zijn vader gillen en de beer aankomen. Hij vlucht voor zijn leven en komt een stuk later een dode wolvenroedel tegen. Maar eentje leeft nog. Een welp die niet snapt waarom zijn broertjes niet meespelen en zijn moeder niet opstaat. Torak ziet het als eten en probeert hem te lokken met zijn wolventaal. Torak raakt later gehecht aan het welpje en ze worden beste maatjes. Torak voelt zich op zijn gemak met wolf. Als er gevaar dreigt zegt het kleintje: “Oerf.” Torak doet dat nu ook als hij merkt dat er gevaar is. Ook merkt Torak dat Wolf de weg wijst. Hij loopt een richting in en blijft dan stil zitten wachten tot Torak komt.

Iets later worden Torak en Wolf meegenomen naar de ravenstam door Oslak, Renn en Hord, die hen ervan beschuldigen een oeros uit hun gebied te hebben gedood. In de ravenstam denken ze dat Torak de fluisteraar is, omdat hij met zijn maatje wolf kan praten, vecht met lucht en praat met stilte. Ze zeggen dat de fluisteraar het kwaad tegenhoudt door zijn bloed te offeren aan de berg van de wereldgeest. Torak weet te ontsnappen en Renn helpt hem. Lukt het samen met Wolf en Renn het kwaad te stoppen?

Beschrijving Torak

Torak is van de wolvenstam. Hij kan ook praten met wolven, in ieder geval een paar woorden. Later blijkt dat hij de fluisteraar is en de enige die het woud nog kan redden van de beer die bezeten wordt door een demon. Torak doet alles om zijn maatje wolf in leven te houden en bij zich te houden.

Beschrijving Wolf

Wolf noemt Torak zonderstaart en vindt hem maar een vreemde wolf. Torak rent niet snel, heeft geen staart en hij kan zijn vacht aan en uit doen. Soms praat hij ook in een ander taal. Wolf noemt het ‘het zonderstaart keffen.’ Toch ziet Wolf hem als de lijder van zijn nieuwe roedel die bestaat Renn, Torak en hijzelf.

Beschrijving Renn

Renn komt pas later in de roedel, eerst vindt ze het maar moeilijk en eng als Torak met Wolf praat, maar later begint ze wolf ook een klein beetje te begrijpen. Renn is best eigenwijs, maar als Torak gewond is, zorgt ze goed voor hem.

Andere verschenen delen: Torak de zielzwerver en in de herfst van 2006 komt Torak de zieleneter uit. Of er nog meer delen komen weet ik niet.


Waarom dit boek?

Toen ik het boek in een blad zag, wou ik het al hebben. Toen ik het gelezen had, besefte ik dat het boek mooier was dan ik had verwacht. Dit was het mooiste boek dat ik ooit gelezen heb.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

J.

J.

Er staat een fout in de samenvatting van het boek Torak en Wolf.
Er staat dat Torak 'De fluisteraar' wordt genoemd.
Dit klopt niet, het moet 'De luisteraar zijn'

13 jaar geleden

G.

G.

het is een reebok die torak had gdood
en hetis de luisteraar geeft zijn HARTEN bloed aan de berg van de wereld geest

11 jaar geleden

R.

R.

er bestaat geen boek dat torakde zieleneter heet. waarschijnlijk bedoel je torak en wolf avonturen in het hoge noorden.

11 jaar geleden

E.

E.

Er bestaat wel een boek dat de zieleneter eet hoor ;D
Ik Moet er 7 voorwerpen by zoeken kweet niet wat ;$

11 jaar geleden

F.

F.

Nadat ik het eerste boek las wou ik de hele reeks lezen.Het zijn heel toffe boeken boordevol spanning en avontuur. Je leert veel over de cultuur en het leven van de mens duizenden jaren geleden .Een echte aanrader!

11 jaar geleden

J.

J.

zo'n saai rotboek heb ik nog nooit gelezen

10 jaar geleden

H.

H.

wat een saai boek zo saai dat ik de eerste keer met lezen in slaap viel

10 jaar geleden

J.

J.

in 'beschrijving Torak" staat een fout want Torak is stamloos.

7 jaar geleden

Andere verslagen van "Wolf brother door Michelle Paver"