Where eagles dare door Alistair MacLean

Beoordeling 4.2
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 367 woorden
  • 19 augustus 2006
  • 12 keer beoordeeld
  • Cijfer 4.2
  • 12 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1967
Pagina's
352
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover Where eagles dare
Shadow
Where eagles dare door Alistair MacLean
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
De samenvatting:
Het gaat over een groep commando’s die iemand moeten redden die gevangen is genomen door de Duitsers. Uiteindelijk nadat 4 man zijn vermoord lukt het Smith om de man te redden en het enige wat hij nog wil is trouwen met de vrouw die ook in dezelfde groep zat!

Het onderwerp:
Het boek gaat over 2de wereldoorlog. Ik vind dat de schrijver dit onderwerp op een goede manier heeft uitgewerkt omdat het speelt zich af in de 2de wereldoorlog en in dit geval was het Engeland tegen Duitsland.
Me mening over de 2de wereldoorlog is verandert, want eerst vond ik oorlogen maar saai vooraal als het stond in boeken, maar nu vind ik het leuk en vooraal spannend.


De gebeurtenissen:
De gebeurtenissen zijn echt gebeurd en er zijn waren geen onlogische of vreemde dingen. Er zijn verschillende gebeurtenissen die mij aan doet denken aan het bepaald moment in me leven, want er liep een verrader bij en der heeft ooit iemand mij verraden.
Er is maar gebeurtenis die mij aan het denken zetten en dat was wanneer Smith alles vertelde wat hij wist. Ik vroeg me af hoe dat kon aangezien hij niet meer wist dan zijn partners en dit verhaal is nog echt gebeurd ook. Het boek blijft zeker van het begin tot het einde boeien, want net als het weer een beetje saai wordt dan gebeurt er iets.

De personen
Je komt het meest te weten over Smith die eigenlijk alles doet. Je ‘kijkt’ via zijn ogen. Je kunt het meest meeleven met Maria want die is verliefd op Smith maar ze weet zelf niet of hij ook verliefd is op haar.
Er is niemand in het boek die me doet denken aan me zelf of iemand die ik ken.

Keuzeopdracht
Andere titel:
Cheat or be cheated
Smith moet allerlei dingen doen om er voor te zorgen dat hij de verraders te pakken krijgt. Maar dan moet hij wil allerlei dingen achter de rug om doen. Dat bedoel ik met bedriegen als hij dat niet zou doen dan zouden de verraders hem pakken. Nog een voorbeeld van me eigen titel is dat Smith zich moet verkleden als een Duitser om iemand te redden.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Where eagles dare door Alistair MacLean"