What a week to make it big door Rosie Rushton

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 1009 woorden
  • 3 augustus 2006
  • 24 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.1
  • 24 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
Beroemd!
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2005
Pagina's
128
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover What a week to make it big
Shadow
What a week to make it big door Rosie Rushton
Shadow
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!
Technische gegevens.
Titel: Beroemd. (De meiden van 2c)
Auteur: Rosie Rushton.
Genre:
Uitgever: Kluitman.
Jaar van uitgave: 2000.

Samenvatting
Dit boek is een boek uit de boekenserie De meiden van 2c. Het boek gaat over vier vriendinnen: Tansy, Cleo, Jade en Peggy. In elk boek van deze serie is een schoolweek beschreven, van maandag tot vrijdag.
Peggy’s vader heeft een afspraakje met het vogeltje, dat is een bijnaam voor een lerares bij de meiden op school. Tijdens het afspraakje praat het vogeltje haar mond weer eens voorbij. Het gaat over GDK (grijp die kans), een heel beroemd programma. De school van de meiden gaat daar aan meedoen. Haar vader kent het hele programma GDK niet en vertelt het nietsvermoedend aan Peggy.
Peggy vertelt het onmiddellijk aan haar vriendinnen. De 4 vriendinnen denken dat ze de spion van GDK hebben ontdekt, maar dat blijkt heel iemand anders te zijn.

Tansy is uitgekozen en wil haar vader vinden door op tv een foto van haar vader te laten zien. Maar dan wast haar moeder de broek waar de foto van haar vader in zit. De enige foto van haar vader is weg. Er is niks meer van de foto over, alleen een nat vochtig plaatje met wat inkt erop. Tansy’s plan loopt helemaal in de soep. Dan heeft ze weer een idee. Haar moeders jongere zus Beth was 8 toen het gebeurde, misschien weet zij iets. Ze besluit een brief te schrijven naar Beth.
Een tijdje later komt Beth op bezoek. Tansy denkt dat ze belangrijke informatie heeft maar Beth was weggeweest en wist niks van de brief. Tansy vertelde haar wat ze wou weten. Beth wist meteen wie haar vader was, want ze had vroeger altijd de verhalen van haar zus aan moeten horen.
Toen Tansy en haar moeder een keer ruzie hadden floepte alles eruit. Haar moeder vertelde haar alles. Haar vader was niet echt een lieverdje. Tansy besluit dat ze gelukkig is met haar moeder en haar vader kan haar niks meer schelen.

Biografie.
Rosie Rushton is geboren op 11 november 1945 in Brighton Engeland. In 1982 begon ze met schrijven. Eerst heeft ze voor kranten geschreven, en in 1990 schreef ze haar eerste boek. Op de basisschool vond ze het ook al leuk om verhalen te schrijven en te vertellen.
Haar ideeën voor de boeken haalt ze overal vandaan! Ze krijgt ze van de jongeren uit de jeugdgroepen die ze leidt, van haar eigen ervaringen als moeder. Ze haalt ze uit kranten en bladen, uit het afluisteren van gesprekken.
Als ze geen schrijfster was geworden, dan was ze spraaktherapeute geworden. "Met elkaar communiceren is belangrijk voor je ziel en voor je geest, en ik zou diegenen die moeite hebben met praten daar heel graag mee willen helpen."


De hoofdpersonen
Tansy haar moeder heeft in haar vroegere jaren heel wat meegemaakt en wist eerst niet eens wie de vader van Tansy was.
Nu weet ze dat wel maar ze wil het niet aan Tansy vertellen. Tegen Tansy zegt ze dat ze niet weet wie haar vader is. In dit boek probeert Tansy het grote geheim van haar moeder te ontdekken.

Jade haar ouders zijn overleden bij een auto-ongeluk. Ze woont nu bij haar tante en haar vervelende nicht, en ze mist haar ouders nog altijd. Ze mag niks, maar ze probeert weer een normaal leven te krijgen. Als ze denkt dat leven weer een beetje leuk wordt krijgt ze een vriendje, genaamd Scott. Dat gaat weer uit omdat ze weg wilde zodra ze de gelukkige familie van Scott zag. Het deed haar denken aan haar ouders die ze niet meer had. Scott maakte het uit omdat hij dacht dat ze zijn familie niet goed genoeg vond. Jade moet het echt goed maken met Scott.

Cleo is een beetje een verward meisje en probeert de zaken een beetje op een rijtje te krijgen.

Peggy is een echte jongensgek. Als er een leuke tweeling achter hen komt wonen bedenkt ze allemaal rare dingen om met ze in contact te komen. Ze heeft besloten dat ze een vriend moet hebben. De vader van Peggy is heel erg met de geschiedenis bezig. Peggy en haar moeder vinden dat allemaal een beetje te overdreven.

Thema.
het thema gaat over vriendschap, liefde, raadsels en roem. Het gaat over 4 vriendinnen die allemaal dingen van deze tijd meemaken.

Plaats.
Het verhaal speelt zich Dunchester dat is de woonplaats van de meiden

Wanneer.
Er staat niet echt een precieze tijd in het boek wanneer het verhaal zich afspeelt bijvoorbeeld. Het kan best een verhaal van deze tijd zijn.

Het begin.
Maandag 7.00 uur
Het verhaal begint bij Tansy thuis. Ze leest een tijdschrift met een verhaal van een meisje dat vindt dat haar vader zeurt. Tansy maakt zich daar heel boos over. Zij heeft niet eens een vader. Ze zou dolgraag een vader willen hebben. In het boek gaat Tansy ook opzoek naar haar vader.

Het einde.
Het is een mooi einde, maar omdat het een boek is uit een serie kan het verhaal zich nog verder afspelen in de andere boeken.

Perspectief.
Het boek wordt verteld in hij/zij-perspectieven.

Het probleem.
Het probleem in dit boek is dat Tansy niet weet wie haar vader is en dat al haar ontmoetingspogingen mislukken. Jade ruzie heeft met haar vriend Scott. Cleo alles op een rijtje moet zetten. En Peggy moet een vriend hebben.

Titelverklaring.
Beroemd (Meiden van 2c)
De titel van het boek is Beroemd omdat, de meiden de kans krijgen om beroemd te worden. En omdat het boek een boek is uit de serie de meiden van 2c is de titel van het boek de meiden van 2c.

Mijn mening.
Ik vond het een heel leuk boek om te lezen. Het is eigenlijk een soort dagboek van de meiden. Je ziet hoe de meiden hun hele week beleven. Het is echt een boek van deze tijd met vriendschap liefde en problemen van tieners. Maar om dat het een boek een boekenserie is kwamen er wel dingen uit andere boeken in voor maar als je even door las werd alles wel weer duidelijk.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "What a week to make it big door Rosie Rushton"