Verboden dubbelganger door Kathryn Lasky

Beoordeling 5.7
Foto van een scholier
Boekcover Verboden dubbelganger
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 598 woorden
  • 15 mei 2007
  • 17 keer beoordeeld
Cijfer 5.7
17 keer beoordeeld

Boekcover Verboden dubbelganger
Shadow
Verboden dubbelganger door Kathryn Lasky
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
1. Schrijf in hooguit tien regels op waarover het boek gaat. Iemand die het verhaal niet kent, moet jouw samenvatting kunnen begrijpen! Het boek gaat over het meisje Darci. Ze leeft in het jaar 3038, een jaar waar klonen al niets bijzonders meer zijn. Sommige mensen kunnen zelfs een extra chromosoom een talent naar keuze laten aanbrengen. Darci heeft het altijd een goed systeem gevonden, maar nu begint ze eraan te twijfelen. Ze vraagt zich af wat het leven voor zin heeft, als alles van te voren al door je ouders bepaald kan worden. Op een gegeven moment worden die twijfels angst. Angst omdat ze haar dubbelganger (chimaera) ontmoet. Dit kan haar, haar dubbelganger, en hun ouders de dood kosten. Je mag namelijk niet zomaar een dubbelganger hebben. 2. Wat vond je van het boek? Leg in drie regels uit waarom je het boek aan iemand zou aanraden of juist niet. Kijk op bladzijde 14 van je boek voor beoordelings woorden. Ik vond het een interessant boek, omdat het interessant was om te lezen hoe de toekomst er over een paar generaties uit kan komen te zien. Het was ook erg spannend, ik kon niet stoppen met lezen!
3. Vind je de titel goed bij het verhaal passen? Waarom wel of niet? Bedenk een andere titel als je de echte titel niet goed vind. Ik vind de titel goed bij het verhaal passen. Darci ontmoet namelijk haar verboden dubbelganger Vivian. 4. Wat voor iemand is de hoofdpersoon en welke eigenschap(pen) zou jij van hem/haar willen hebben? De hoofdpersoon is heel snel verward en een echte doorzetter. Ze is ook heel erg nieuwsgierig. Dat doorzetterige zou ik wel van haar willen hebben. 5. Wat is het onderwerp van het boek? (Zie ook bladzijde 25 van je boek!) Het onderwerp van het boek is een meisje, Darci, dat in de wereld van de klonen leeft. 6. Kies een van de volgende vier opdrachten D. Maak een abc-tekst bij het verhaal. De letters Q, X en Y hoeven niet. A De prima en Walter hebben een Affaire. B Darci en haar umbula Vivian ontmoeten elkaar bij een Bergbeklimkamp. C Als je verschillende embryo’s combineert, ontstaat er een Chimaera. D Darci is de hoofdpersoon. Zij heeft een verboden umbula; Vivian. E Als Darci en Vivian ontdekt worden door de Bio-Uni, krijgen ze een Executie. F Bij het tuinfeest is het altijd een groot Feest. G Darci, Vivian en Max zijn Gemaskerde chimaera’s. H Toen Darci de berg nog Hoger beklom, ontmoette zij Vivian. I Darci vindt de wereld van vroeger (waar wij nu in leven) erg Interessant. J
K Nu wordt er gesproken van Klonen, in de toekomst wordt dat umbululae genoemd. L Lana is de prima. De prima is een soort ‘koningin’ van de Bio-uni. M Max Lasovetch is een vriend van Darci. Hij blijkt ook een gemaskerde chimaera te zijn. N

O De Oorspronkelijken zijn de mensen die geen genetische bewerkingen kunnen betalen. P Doordat de pareltjes, van de jurk van de prima, in het mos lagen, ontdekte Vivian de verboden affaire tussen de prima en haar oom. R Als Darci de overhang op een Rotswand beklimt, ziet ze Vivian, haar umbula. S Stella is de prima-mater. De prima-mater is een soort moeder van de prima. T Vivian ontdekt de affaire tussen Walter en de prima op de prima’s Tuinfeest. U Een Umbula is een soort kloon van iemand, een dubbelganger. V Vivian is de verboden Umbula van Darci. W Vivian woont bij haar oom Walter. Hij had een affaire met de prima. Z Een Zolnotz is iemand die wordt voorgedragen bij de schenking.

REACTIES

L.

L.

kun je me wat meer vertellen over Kathryn Lasky ?

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Verboden dubbelganger door Kathryn Lasky"