Two tickets to London door Diana Reynolds

Beoordeling 7.3
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 590 woorden
  • 4 april 2007
  • 20 keer beoordeeld
  • Cijfer 7.3
  • 20 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1998
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover Two tickets to London
Shadow
Two tickets to London door Diana Reynolds
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Titel: Two tickets to London
Auteur: Diana Reynolds

Inhoud:
Het verhaalt speelt zich af in Londen en neemt de lezer mee langs een aantal bezienswaardigheden in de hoofdstad van Groot-Brittanië. De twee hoofdpersonen, Alison en Ian, zijn denk ik ongeveer twintig jaar en komen uit Schotland. Andere personen zijn een tante en oom van Ian die in Londen wonen en de persoon die de portemonnee van Alison heeft gestolen, een zakkenroller die uit is op toeristen. Ik vind de achtergrond van deze personen is niet erg belangrijk voor de tekst. Wel belangrijk is dat het verhaal in Londen speelt!

Dit boekje is heel informatief omdat allerlei bezienswaardigheden en gebruiken uit Londen erin worden genoemd. Tegelijkertijd is het wel zo geschreven dat er een verhaal in zit; het is een soort dagboek, maar dan niet in de “ik-vorm” geschreven. Daardoor kun je het ook zeker realistisch noemen! Er komen geen rare wezens (marsmannetjes e.d.) of pratende dieren in voor en alle bezienswaardigheden zijn ook echt in Londen te vinden. Er gebeuren hele alledaagse dingen in.


De hoofdpersonen in het verhaal zijn Alison en Ian. Alison is een meisje van een jaar of twintig (schat ik) dat houdt van winkels kijken, graag de persoon op wil sporen die haar portemonnee heeft gestolen en veel van de geschiedenis van Londen weet. Ian, ongeveer net zo oud, is een echte voetbalfan, kijkt graag naar trendy kleding en probeert Alison te helpen met het opsporen van de dief. Ze zijn samen uit Schotland gekomen om naar een voetbalwedstrijd te kijken.
Ik zou graag de oom en tante van Ian willen leren kennen omdat zij echt Engels zijn en een aantal Engelse tradities hooghouden. Ik vind de Engelse gewoonten heel apart en zou het daarom leuk vinden om met hen in contact te komen. Personen die ik niet zou willen ontmoeten? Die komen niet in het boekje voor….

Samenvatting:
Ian en Alison, twee Schotse jongeren, gaan naar Londen om een voetbalwedstrijd te zien. Helaas…de portemonnee van Alison wordt gestolen en hebben ze niet genoeg geld om weer terug te reizen. Gelukkig kunnen ze een paar dagen bij een oom en tante van Ian logeren en ondertussen gaan ze op zoek naar de dief – een zakkenroller, blijkt uit plattegrond met notities die ze onder haar stoel in het stadion vond. Alison en Ian gaan o.a. naar een feestje, bezoeken Picadilly, Westminster Abbey en de Towerbridge en leren wat een Pearle King is. Aan het eind van het verhaal krijgt Alison een aanwijzing waardoor ze toch haar portemonnee nog terugkrijgt!

Eigen mening:
Ik vind de titel redelijk goed gekozen omdat hij duidelijk maakt dat het boekje over Londen gaat. Ook staat het hele boekje in het teken van reizen en daar dacht ik meteen aan toen ik de titel voor het eerst zag. Het enige is dat de titel het idee geeft dat het boekje gaat over de reis naar Londen, terwijl daar helemaal niets over verteld wordt (alleen over de reis door Londen).

Mijn mening over ‘Two Tickets to London`? Omdat ik vorig jaar naar Londen ben geweest en daar ontzettend van heb genoten, vond ik het leuk om dit boekje te lezen. Ik herkende veel dingen! Het minder leuke was dat er niet echt iets in gebeurde, maar dat maakte het wel makkelijker om de tekst te lezen. Ik zou dit boekje zeker aanraden; het is vlot en gemakkelijk te lezen, geen langdradig verhaal en je steekt er ook nog wat over op over Londen! Bovendien staan er ook leuke foto’s in.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Two tickets to London door Diana Reynolds"