Zit je in 4/5 havo en heb je een N&T of N&G profiel? Vul deze korte vragenlijst in over chemie-opleidingen en maak kans op 20 euro Bol.com tegoed.

Meedoen

Twilight door Stephenie Meyer

Beoordeling 5.3
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 5e klas tso | 495 woorden
  • 26 mei 2011
  • 3 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.3
  • 3 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2005
Pagina's
464
Geschikt voor
onderbouw
Punten
1 uit 5
Oorspronkelijke taal
Engels
Onderwerpen
Verfilmd als

Boekcover Twilight
Shadow

When Isabella Swan moves to the gloomy town of Forks and meets the mysterious, alluring Edward Cullen, her life takes a thrilling and terrifying turn. With his porcelain skin, golden eyes, mesmerizing voise, and supernatural gifts, Edward is both irresistible and impenetrable. Up until now, he has managed to keep his true identity hidden, but Bella is determined t…

When Isabella Swan moves to the gloomy town of Forks and meets the mysterious, alluring Edward Cullen, her life takes a thrilling and terrifying turn. With his porcelain skin, …

When Isabella Swan moves to the gloomy town of Forks and meets the mysterious, alluring Edward Cullen, her life takes a thrilling and terrifying turn. With his porcelain skin, golden eyes, mesmerizing voise, and supernatural gifts, Edward is both irresistible and impenetrable. Up until now, he has managed to keep his true identity hidden, but Bella is determined to uncover his dark secret.

What Bella doesn’t realize is that the closer she gets to him, the more she is putting herself and those around her at risk. And it might be too late to turn back...

Twilight door Stephenie Meyer
Shadow
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

Bibliografische steekkaart
Titel: Twilight


Auteur: Stephenie Meyer
Oorspronkelijke versie
Titel: Twilight


Uitgavejaar: 2005


Uitgever: Brown and Company


Plaats: little

Gelezen versie

Uitgever: Mynx en Van Goor


Plaats: Houten en Amsterdam


Vertaalt door Anneliet Bonnier en Maria postema


Uitgavejaar: 2009
Verwachtingen en eerste reactie

Voor ik het boek las, zag ik de film. Deze sloeg aan dus greep ik al snel naar het boek. Twilight was niet de soort boek dat ik normaal las, maar de schrijfstijl en het verhaal waren wel leuk. De film was een goede weergave van het boek. Mijn vriendinnen waren al helemaal door de vampieren gebeten dus ik las ook de volgende boeken in het Nederlands, maar ook in het Engels als ze nog niet uit waren.
Een beknopte samenvatting
De 17 jarige Isabella Swan verhuist naar het regenachtige Forks om tijd door te brengen bij haar vader zoadat haar moeder met haar nieuwe man kan rondreizen voor diens werk. De afstandelijke familie Cullen is ook nieuw in het stadje. Hoewel ze niet op elkaar lijken zijn er aantal gelijkenissen zoals de bleke huid, gracieuze bewegingen. In de kantine zitten ze allemaal aan 1 tafel. Ze eten noch praten. Tijdens de les biologie moet ze naast Edward Cullen zitten die haar vol haat aankijkt zodra langs loopt. De volgende dagen is Edward niet aanwezig op school. Wanneer hij terug op school komt, is hij uitermate geïntresseerd in haar. Maar wanneer ze bijna overreden word, staat hij aan de andere kant van de parkeerplaats. Maar op het ogenblik dat ze onder auto terecht zou komen, duwde hij de auto weg. Edward wil Bella niet vertellen hoe hij haar geredt heeft, maar Bella kan het niet loslaten. De weken na het voorval is Edward zeer afstandelijk en laat niet blijken dat Bella bestaat. Uiteindelijk verontschuldigt Edward zich voor zijn gedrag en beginnen met elkaar op te trekken. Wanneer Bella naar het strand gaat met schoolvrienden, verteld Jacob Black, een jeugdvriend van Bella, haar een legende over de indianenstam. Waaruit ze concludeert dat de Cullens vampieren zijn. Wanneer Edward op school niet komt opdagen als het zonnig is, wordt Bella’s vermoeden versterkt. Op een avondje uit word ze aangevallen door een groep mannen. Maar voor er iets gebeurt, redt Edward haar opnieuw. Op weg naar huis verteld ze hem over haar theorie. Als blijkt dat ze juist is, is er voor geen weg meer terug. Wanneer ze gaan baseballen met de familie Cullen worden ze verstoord door een andere groep vampiers. De leider, James, besluit om op Bella te gaan jagen. De Cullens beschermen haar en verstoppen haar met een list in een hotelkamer in Phoenix. Uiteindelijk komt James te weten dat hij misleidt is en weet Bella met een list naar hem toe te lokken. Wanneer Edward dit te weten komt draait dit op een gevecht uit. James verliest. Bella moet naar het ziekenhuis met vele verwondingen, maar ze dan terug naar huis. Nog herstellende van een gebroken been leidt Edward haar naar het eindejaarsbal.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Twilight door Stephenie Meyer"