Twilight door Stephenie Meyer

Beoordeling 5.3
Foto van een scholier
Boekcover Twilight
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 5e klas tso | 495 woorden
  • 26 mei 2011
  • 3 keer beoordeeld
Cijfer 5.3
3 keer beoordeeld

Boekcover Twilight
Shadow

When Isabella Swan moves to the gloomy town of Forks and meets the mysterious, alluring Edward Cullen, her life takes a thrilling and terrifying turn. With his porcelain skin, golden eyes, mesmerizing voise, and supernatural gifts, Edward is both irresistible and impenetrable. Up until now, he has managed to keep his true identity hidden, but Bella is determined t…

When Isabella Swan moves to the gloomy town of Forks and meets the mysterious, alluring Edward Cullen, her life takes a thrilling and terrifying turn. With his porcelain skin, …

When Isabella Swan moves to the gloomy town of Forks and meets the mysterious, alluring Edward Cullen, her life takes a thrilling and terrifying turn. With his porcelain skin, golden eyes, mesmerizing voise, and supernatural gifts, Edward is both irresistible and impenetrable. Up until now, he has managed to keep his true identity hidden, but Bella is determined to uncover his dark secret.

What Bella doesn’t realize is that the closer she gets to him, the more she is putting herself and those around her at risk. And it might be too late to turn back...

Twilight door Stephenie Meyer
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Bibliografische steekkaart

Titel: Twilight

Auteur: Stephenie Meyer

Oorspronkelijke versie

Titel: Twilight

Uitgavejaar: 2005

Uitgever: Brown and Company

Plaats: little

Gelezen versie


Uitgever: Mynx en Van Goor

Plaats: Houten en Amsterdam

Vertaalt door Anneliet Bonnier en Maria postema

Uitgavejaar: 2009

Verwachtingen en eerste reactie


Voor ik het boek las, zag ik de film. Deze sloeg aan dus greep ik al snel naar het boek. Twilight was niet de soort boek dat ik normaal las, maar de schrijfstijl en het verhaal waren wel leuk. De film was een goede weergave van het boek. Mijn vriendinnen waren al helemaal door de vampieren gebeten dus ik las ook de volgende boeken in het Nederlands, maar ook in het Engels als ze nog niet uit waren.

Een beknopte samenvatting

De 17 jarige Isabella Swan verhuist naar het regenachtige Forks om tijd door te brengen bij haar vader zoadat haar moeder met haar nieuwe man kan rondreizen voor diens werk. De afstandelijke familie Cullen is ook nieuw in het stadje. Hoewel ze niet op elkaar lijken zijn er aantal gelijkenissen zoals de bleke huid, gracieuze bewegingen. In de kantine zitten ze allemaal aan 1 tafel. Ze eten noch praten. Tijdens de les biologie moet ze naast Edward Cullen zitten die haar vol haat aankijkt zodra langs loopt. De volgende dagen is Edward niet aanwezig op school. Wanneer hij terug op school komt, is hij uitermate geïntresseerd in haar. Maar wanneer ze bijna overreden word, staat hij aan de andere kant van de parkeerplaats. Maar op het ogenblik dat ze onder auto terecht zou komen, duwde hij de auto weg. Edward wil Bella niet vertellen hoe hij haar geredt heeft, maar Bella kan het niet loslaten. De weken na het voorval is Edward zeer afstandelijk en laat niet blijken dat Bella bestaat. Uiteindelijk verontschuldigt Edward zich voor zijn gedrag en beginnen met elkaar op te trekken. Wanneer Bella naar het strand gaat met schoolvrienden, verteld Jacob Black, een jeugdvriend van Bella, haar een legende over de indianenstam. Waaruit ze concludeert dat de Cullens vampieren zijn. Wanneer Edward op school niet komt opdagen als het zonnig is, wordt Bella’s vermoeden versterkt. Op een avondje uit word ze aangevallen door een groep mannen. Maar voor er iets gebeurt, redt Edward haar opnieuw. Op weg naar huis verteld ze hem over haar theorie. Als blijkt dat ze juist is, is er voor geen weg meer terug. Wanneer ze gaan baseballen met de familie Cullen worden ze verstoord door een andere groep vampiers. De leider, James, besluit om op Bella te gaan jagen. De Cullens beschermen haar en verstoppen haar met een list in een hotelkamer in Phoenix. Uiteindelijk komt James te weten dat hij misleidt is en weet Bella met een list naar hem toe te lokken. Wanneer Edward dit te weten komt draait dit op een gevecht uit. James verliest. Bella moet naar het ziekenhuis met vele verwondingen, maar ze dan terug naar huis. Nog herstellende van een gebroken been leidt Edward haar naar het eindejaarsbal.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Twilight door Stephenie Meyer"