Three cases for Rumpole door John Mortimer

Beoordeling 3.7
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vwo | 544 woorden
  • 3 mei 2007
  • 4 keer beoordeeld
  • Cijfer 3.7
  • 4 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1994
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover Three cases for Rumpole
Shadow
Three cases for Rumpole door John Mortimer
Shadow
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!
Three Cases for Rumpole
Horace Rumpole is een advocaat die in dit boek alle mensen moet vrijpleiten van een gevangenisstraf.
Horace Rumpole heeft een vrouw Hilda en werk bij de ‘ Head of Chambers ‘ . De rechtbank waar deze verhalen zich afspelen, heet de Old Bailey.
Rumpole houdt van het aanwezig zijn in de rechtbank. Hij gaat hier liever heen dan naar familie of vrienden.

The Children of the Devil
Dit verhaal speelt zich af in Crockthorpe. Op Crockthorp’s Stafford Cripps Junior School.

Een oud gebouw (nog uit de oorlog) dat nooit helemaal is afgemaakt.
Op een dag in de ochtendpauze waren allemaal kinderen op het schoolplein. Op een gegeven moment kwamen er allemaal kinderen met ‘duivelmaskers’ om de kinderen bang te maken. Dit zou een soort Satanachtig geloof zijn. Iedereen werd bang, omdat het nog jonge kinderen waren, behalve Dominic Molloy (een Ierse jongen). De leider van deze groep was Tracy Timson.
De directrice van school, Miss Appleyard, meldt dit incident aan een instantie. Omdat zij denken dat Tracy deze ideeën zou hebben gekregen van haar ouders, wordt ze direct uit huis geplaatst en mag ze niets meenemen wat aan huis herinnerd. Dit werd allemaal gedaan door Ms Mirabelle Jones.
Nu moet Mr Rumpole Tracy’s ouders vrijpraten en Tracy weer terug bij haar ouders brengen.
Als voorbereiding op de rechtszaak wordt Dominic Molloy ondervraagd (mbv videocamera) door Ms Jones, omdat hij wel eens speelde met Tracy. Hij zegt op deze video dat zijn vaders altijd de duivel speelde en dat zij de kinderen van hem waren.
Er zijn NOG geen duivelspullen gevonden in de garage van de Timsons . Er wordt afgesproken dat Dennis (een broer van Cary, de vader van Tracy) zich aangeeft bij de politie omdat hij de spullen heeft gestolen.
Omdat de vader van Dominic Molloy vast zit, wat waarschijnlijk komt door Cary. Wil Dominic Molloy ze erin luizen.


Rumpole and the Soorthsayer
Roderick Arengo-Smythe wordt verdacht van het oplichten van mensen door te zeggen dat hij spiritueel is. Hij werkt samen met zijn zus Harriet, die een Witte Uil (White Owl) in haar kamer heeft staan. Maar als er klanten komen spreekt Roderick wat in een microfoontje waardoor Roderick eigenlijk alles verzint.
Rumpole komt erachter dat de lijn tussen de microfoon verbroken is, en Harriet dus eigenlijk alles binnenkrijgt vanuit het paranormale.

Rumpole and the Reform of Joby Johnson
Joby Johnson wordt ervan verdacht een oude vrouw te hebben neergeslagen en 5.79 pond heeft buitgemaakt. Hij zou twee keer zijn langs gekomen, de eerste keer zou hij hebben gezegd: ‘Woont u hier nog steeds’. De vrouw moet hem uit een paar foto’s identificeren.
Tijdens dit alles, wordt er bij Rumpole thuis ingebroken en ontbreekt er een stuk bewijs. Ook vraagt een collega, Dot Clapton,of hij weet wat er te doen is als iemand niet wil verhuizen als hij daartoe bijna wordt verplicht.
Rumpole zegt, en komt met genoeg bewijs, om een woningplangroep te verdenken van het plegen van dit alles. Zij zouden de vrouw in elkaar hebben geslagen zodat ze toch zou gaan verhuizen na zo’n verschrikkelijke ervaring. Dit is niet het geval en Rumpole krijgt vijf jaar celstraf.
… In blijkt uit ‘fingerprinttests’ dat werknemers van de woningplangroep hebben ingebroken.
Oftewel.. THIS CASE ISN’T OVER YET

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.