The Witches door Roald Dahl

Beoordeling 4.6
Foto van een scholier
Boekcover The Witches
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 965 woorden
  • 27 december 2010
  • 12 keer beoordeeld
Cijfer 4.6
12 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
De heksen
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1983
Pagina's
152
Oorspronkelijke taal
Engels
Verfilmd als

Boekcover The Witches
Shadow
The Witches door Roald Dahl
Shadow

The Witches
Roald Dahl
Pages: 201

I have chosen this book because my nice have given it to me to read it for English and she said it’s a very funny and good book.

It’s a fantasy story because witches don’t exist. It’s a bit an animal story because he transformed in a mouse. And it’s an adventure story because their happened many things in the book what’s part of the adventure of the boy. Example: when the boy

The Theme:
I think that the most important message from the book is that good wins from bad. Because Luke wins from the witches despite of he changed in a mouse. They won because the small mouse was much smarter then all those witches. Because he used the drink that the witches used to change him in a mouse against them and he changed them in a mouse to. Because it happened in a restaurant from a hotel the people killed al the mice.

The Setting:
The story first take place in Norway in the house of his grandmamma. But they had to move to England. But Luke’s grandmamma had homesickness of Norway so they went on vacation to Norway. But Luke’s grandmamma was sick so the doctor said it’s better to go on vacation in England. So Luke and his grandmamma went to a hotel in England. This story took place when Luke was about 7 years old. But the main story is a flashback.

The Plot:
Luke krijgt uitleg van zijn oma over heksen. Hoe je ze kan herkennen omdat de oma het belangrijk vindt om het te vertellen want ze zijn gevaarlijk. Luke’s ouders zijn doodgegaan en Luke leeft nu bij zijn oma in Noorwegen. Ze verhuizen naar Engeland maar zijn oma heeft heimwee naar Noorwegen en ze besluiten daarheen op vakantie te gaan. Luke ziet een heks maar kan haar ontlopen. De oma krijgt longontsteking en daarom gaan ze naar een hotel in Engeland zelf. Luke krijgt twee witte muizen om op te voeden. Hij wil ze allemaal trucjes leren. Hij deed het eerst in zijn kamer. Maar het mocht niet meer en daarom ging hij stiekem in een grote zaal zijn muizen trainen. Opeens komen er allemaal oude vrouwen binnen lopen en Luke verstopt zich. Het schijnt de heksenbijeenkomst te zijn die eens per jaar gehouden wordt. De grote opperheks is de leider en vertelt haar plan. En alle heksen hebben hun pruiken en zo af gedaan dus Luke is de eerste ooit die heksen ziet hoe ze er echt uitzien. Het plan is om een muizendrankje te maken en elk kind te veranderen in een muis en die ouders zouden dan hun eigen kind doden omdat het een muis is en niet weten dat het hun kinderen zijn. Bruno komt binnen voor zijn reep chocola die de opperheks hem beloofd heeft. Maar hij wordt proefpersoon en verandert in een muis. Later wordt ook Luke gesnapt en verandert ook in een muis. Ze weten te ontsnappen en gaan naar de oma van Luke. Die bedenken een plan om de heksen te doden. Luke moet het elixer in de kamer van de opperheks gaan zoeken. Dat gaat net goed. Daarna willen ze Bruno’s ouders uitleggen wat er gebeurd is alleen ze geloven de oma niet en verklaren haar voor gek. Maar ze gaan gewoon verder met het plan want de muizen kunnen gewoon praten en denken als zichzelf, alleen hun uiterlijk is veranderd in die van een muis. Luke gaat in de keuken de muizendrank in de soep van de heksen doen en dat lukt alleen een kok ziet hem en hakt een stuk van zijn staart af maar hij weet te ontsnappen. Hij gaat naar zijn oma en Bruno en ziet hoe de heksen veranderen. De oma gaat met Bruno naar zijn ouders en geven hun Bruno, daarna gaan ze weer naar hun huis in Noorwegen. Daar bedenken ze een plan om de rest van alle heksen uit te schakelen en passen ze hun huis aan aan een muis: Luke.

The Characters:
De belangrijkste persoon is de ik-persoon: Luke. Omdat hij zijn avontuur vertelt wat hij vroeger meegemaakt heeft met zijn oma en de heksen in Engeland. Hij is ongeveer 7 jaar oud en woonde met zijn ouders in Engeland maar die kregen een auto-ongeluk en gingen dood. Toen ging hij bij zijn oma in Noorwegen leven. Dat is de tweede belangrijkste persoon omdat hij veel met haar omgaat en hij haar alles kan vertellen. Zijn oma heeft bijna overal wat mee te maken. Omdat zij hem helpt en ook al de uitleg gaf over heksen aan hem want zei was vroeger iemand die heksen probeert te vangen en ze weet er dus veel van. Daarna komt de Grand High Witch, de baas van de heksen en degene die de plannen bedenkt. Telkens als ze doodgaat, komt er een nieuwe opperheks. Daarna komt Bruno omdat hij ook in een muis veranderd was en bij het avontuur aanwezig is. Het enige wat hij doet is eten. Hij is even oud als Luke maar hij is heel rijk.

Opinion:
I think it’s a nice story because many things happened. It was never boring and was very exiting because you never knew if Luke would make it as a little mouse. I think that the most exiting part of the story is: in the kitchen when he put the formula in the soup and tried to escape but he was caught by one of the cooks. All the cooks tried to kill him but he escapes. I would recommend it to friends to read it for your English because I thought it’s easy to read. I read other books from this author and I liked them to.

REACTIES

S.

S.

superleuk boekverslag

11 jaar geleden

V.

V.

dit is vage zooi

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The Witches door Roald Dahl"