The whispering knights door Penelope Lively

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
Boekcover The whispering knights
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 966 woorden
  • 14 oktober 2014
  • 49 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
49 keer beoordeeld

Eerste uitgave
1971
Pagina's
160
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover The whispering knights
Shadow
The whispering knights door Penelope Lively
Shadow
ADVERTENTIE
"Hij was echt die meester die iedereen voor de klas wil hebben"

Pabo-student Melle wil graag leraar worden. Wij spreken hem over zijn rolmodel en hoe het is om stage te lopen. Wil je meer weten over hoe het is om voor de klas te staan en hoe je zelf leraar kunt worden? Check onze pagina over ‘leraar worden’! 

Naar de pagina

Book report

 TITLE

The Whispering Knights

AUTHOR

Penelope Lively

TYPE OF BOOK

It is a fantasy and horror story.

CHARACTERS

The book said nothing about the ages of the children. I think that they are 12-14 years old.

Martha is a calm girl. She is always worrying that things go wrong. She is not the strongest of the three children. She has short hair with a bob-line.

William is a brave boy; he had suggested to make a witch brew. He looks after his friends. He has short hair. He is the son of the teacher.

Susie is a sensible girl, but also brave. Her parents play a role in the book. They have a shop in the village. Susie had long hair. She is a few month older than Martha.

I would like to be Susie in the play, because she does sensible things and take action.

PLACE

In a barn from Miss Hepplewhite, up a hill with stones and in the village shop of mr and mrs Poulter and in the village called Steeple Hampden

TIME

I think 40 years ago. The book does not tell anything time, only that it is august.

 SUMMARY (in Dutch)

Martha, Susie en William gingen een heksendrankje maken in de schuur. De eigenaar van de schuur Mevrouw Hepplewhite komt naar hun toe en vertelt over de geest Morgan. Mevrouw Hepplewhite vertelt over Morgan dat ze een slechte heks is en dat ze alleen komt als er iemand gelooft dat er heksen bestaan. Nadat ze de drankje hadden gemaakt gebeuren er allemaal vreemde dingen.

Het dorpje krijgt slecht nieuws omdat er een autoweg dwars doorheen wordt aangelegd. Eerst zou het op de plek van een fabriek komen, maar de man van die fabriek had zich bedacht. Dan op een dag komt er een grote auto in de stad en zien ze een vrouw in de auto zitten die hen heel lang aankijkt dan weten ze het zeker dat het Morgan is. Ze doet zich voor als de vrouw van de fabrieksman. Door haar heeft hij het hele gebeuren niet door laten gaan.

In de nacht verschijnt Morgan in de slaapkamer van Martha als een schaduw op de muur. Later die dag gebeurt er iets in de schuur op een bergstro. Ze zagen een staart en een kop waar rook uitkwam. De bergstro stond in brand, het gaf een sissende geluid. William gooit er water op maar het hielp niet. De brandblusser hielp wel. Toen ze het aan Mevrouw Hepplewhite vertelde hadden de kinderen een plan, ze gingen tegen Morgan vechten en ze gingen met bellen, lepels en pannen heel hard geluid maken. Susie wou tv kijken maar ze zag alleen maar een witte scherm. Toen kreeg Susie een pakje zonder afzender. Voor Susie stond erop. Ze ging naar Martha en Martha wou bijna het stukje taart in haar mond stoppen. En stuk taart viel in het gras. Ze zagen dat het gras in brand stond en een sissende geluid gaf net als de bergstro in de schuur. Toen liet Martha de taart los en zag dat haar hand roze was en het brandde heel erg. Ze gingen naar de Hampden Stones ze zagen een donkere lijn door het veld.  Toen ze naar huis gingen zagen ze een auto met een vrouw erin, haar haar was zwart, haar huid was wit. Ze keek kwaad; haar ogen waren zwart maar koud als ijs. De kinderen gingen door een veld, ze zagen een donkere figuur, Morgan dachten ze maar dat was het niet, het was een grote groene steen. Ze gingen er een gat in maken en toen verdween het met een sissende geluid.

Dit wil je ook lezen:

Tijdens het vissen zag Martha een vrouw die verdwaald was. Ze ging opeens met de vreemdeling mee en  stapte in een auto. William en Susie gingen Martha zoeken, ze zagen haar in een huis. Martha was in hypnose. Het kwam door Morgan, die heeft haar in haar macht. Susie sleepte Martha met hen mee terug. Ze werden achtervolgd door Morgan, Ze waren in een kerk en Susie pakte een kruis en liep naar Morgan. Die verdween omdat ze niet tegen kruisen kon. Ze gingen met een bus terug naar hun dorp en de auto waar niemand in zat, volgden hun. Ze weten zeker dat het Morgan is. De auto rijdt hun overal achterna overal en zelfs de rivier in. Ze hoorden een vreselijke gil uit de dorp er was een stenen weg die naar de heuvel bracht, ze rende erheen en toen ze boven waren zagen ze een vrouw in een cirkel staan, die op Mevrouw Hepplewhite leek maar dan jonger. Ze verdween. De kinderen gingen in de cirkel staan en de stenen gingen voor de kinderen staan, de stenen (the knights) gingen tegen Morgan te keer. Ze hoorden gegil en donkere figuren in de hemel vechten en als laatste hoorde ze een gil en was het stil. Toen ze eruit kwamen was alles weer gewoon. Ze gingen naar Mevrouw Hepplewhite en vertelde alles. Thuis  gekomen kwam alles uiteindelijk goed. De snelweg gaat niet meer door het dorp heen en van Morgan hebben ze geen last meer. De snelweg komt weer op de plek van de fabriek van Steel. Ze hoorde ook dat zijn auto in een rivier was gereden, maar dat er geen personen in hadden gezeten.

BEST PART

The most interesting part is when the children think to see Miss Hepplewhite in the circle of stones up the hill. It is a mystery because, the children expected to see Morgan, the ghost, but the figure  looks very much like Miss Hepplewhite.

OPINION

I did not like the book. I don’t like the details and it was not exciting. Also the book is predicable.

REACTIES

D.

D.

Hun is geen woord!

7 jaar geleden

T.

T.

hun is wel degelijk een woord

5 jaar geleden

K.

K.

5 jaar geleden

een scholier

een scholier

de samenvatting klopt niet helemaal

7 maanden geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The whispering knights door Penelope Lively"