Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

The time machine door H.G. Wells

Beoordeling 5
Foto van een scholier
Boekcover The time machine
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 496 woorden
  • 18 december 2009
  • 17 keer beoordeeld
Cijfer 5
17 keer beoordeeld

Boekcover The time machine
Shadow
The time machine door H.G. Wells
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Samenvatting.
Het begint allemaal met een prototype tijdmachine die volgens de time traveller echt werkt. Niet iedereen gelooft dat, maar dat maakt hem niet zo veel uit. Als hij later veel te laat is voor het diner verteld hij wat er allemaal is gebeurd. Hij is door de tijd heen gereisd, hij zegt dat hij eerst wil eten en daarna naar de rookkamer te gaan om alles te vertellen. Dat doen ze en de tijd reiziger begint te vertellen. Hoe het ging om door de tijd heen te reizen en hoe snel dat ging, dat ging in het begin wat langzaam maar later ging het verschrikkelijk snel. 1 jaar per minuut, op het gegeven moment is hij van plan om te stoppen en dan komt hij er achter dat hij in het jaar 802701 zit. Hij besluit te gaan lopen maar laat ook zijn tijdmachine staan! Hij komt, als hij gaat lopen allerlei rare kleine mensen tegen. Ze spreken niet zijn taal(engels) maar een hele vreemde taal, de mensen nodigen hem uit voor het eten en daar komt hij erachter dat ze alleen maar fruit eten en geen vlees. Hij probeert wat te communiceren met de kleine mensen en dat lukt ook aardig. Na wat te gegeten te hebben besluit hij weer terug te gaan. Maar hij treft geen tijdmachine aan als hij terug is. Eerst denkt hij dat de kleine mensen hem ergens hebben geborgen voor de regen, maar later komt hij er toch achter dat de tijdmachine gestolen is. Daar is hij natuurlijk niet blij mee en hij doet er alles aan om het weer terug te vinden. Als hij het niet direct terug vind besluit hij te gaan wandelen en er naar te zoeken. Hij verzint ook al een idee om een nieuwe tijdmachine te maken. Maar dat is maar voor even want hij denkt te weten waar de tijdmachine zit. Hij denkt dat het achter de bronzen deur zit in de put, maar daar zitten ook gevaarlijke wezens (morlocks). Hij besluit er toch maar heen te gaan met het meisje die hij de dag daarvoor had ontmoet. Zij verdwijnt op het gegeven moment zomaar, dat vind de tijdreiziger erg jammer maar hij beseft toch door te moeten gaan. Dat doet hij ook en hij komt op het gegeven moment bij de bronzen deur, daar weet hij doorheen te komen en hij ziet zijn tijdmachine staan. Hij pakt het maar dan word hij aangevallen door de morlocks. Gelukkig kan hij net wegkomen en vlucht hij terug de tijd in. Zodra hij terug is verteld hij het aan veel mensen. Maar de meeste mensen geloven het niet. Dan vind hij iets terug in zijn zak, het is een bloemenkrans die het vrouwtje had gegeven in de toekomst. Hij laat het zien maar de meeste mensen geloven hem nog niet. Het maakt hem ook niet zo veel meer uit. Hij is heel blij dat hij weer ongedeerd terug is en dat hij dit heeft mogen meemaken.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The time machine door H.G. Wells"