ADVERTENTIE
1500 euro winnen met je pws of sectorwerkstuk?

Check de online masterclasses van het Rijksmuseum waarin experts hun kennis en tips delen, zodat jij tot een goed onderwerp komt. En wist je dat je mee kunt doen aan de Rijksmuseum Junior Fellowship wedstrijd? Je maakt dan met jouw pws of sectorwerkstuk kans op 1500 euro en een traineeship!

Zakelijk gegevens

Het boek The Third Man is geschreven door Graham Greene in 1949 uit gegeven door European Schoolbooks Publishing LTD. Er is een jaar later in 1950 een verfilming gemaakt. De illustraties zijn gemaakt door Jørgen Hedegraad .

Het boek is in 1950 verfilmd.

De Schrijver

Henry Graham Green Geboren in 1904 op 2 oktober. En overleden op 3 april 1991. Graham was een agent voor de Britse inlichtingendienst. “SIS”.

Graham Greene was de zoon van een leraar aan Berkhamsted School, de public school van het stadje waar hij opgroeide. Hij had vijf broers en zussen.

Andere Titels van Henry Graham Green

  • A Gun For Sale 1936
  • The Power And Glory 1940
  • The End of the Affair 1951

Resume

 

Rollo Martins is a writer. He writes under the name Buck Dexter.
 He receives an invitation from an old school friend to come to Vienna. He flies to Vienna, but when he arrives at the airport is to be found. No Harry Lime When Rollo arrives in Vienna; he learns that his friend Harry Lime is deceased in a car accident. Harry has had a car accident with his jeep. Rollo goes to the funeral to take leave of his friend; Harry. At the funeral Rollo talk to the neighbor Harry Koch. Who told that there were three men in the accident; Cooler, Kurtz and a third man whom nobody knew who it was. (That’s the third man). Rollo wants to find out who the third man and goes to Cooler and Kurtz to hear how it all went really well, they tell the whole story. It is a bit strange because Kurtz says that Harry is deceased, while Cooler says he was deceased. Immediately or directly Cooler and finally tell anything about Kurtz The third man.
 If he comes back from the interview with Cooler and Kurtz is the neighbor of Harry Lime dead, murdered.

 One evening Rollo is a drink in a pub, and suddenly he sees Harry Lime stand, he thinks he's going crazy, and at the moment he looks once he sees Harry Lime very hard run. Rollo runs after him, but at the corner of the street at a kiosk is Harry suddenly disappeared.
 Rollo tells everything Colloway agent. They look at the kiosk and see a door that leads to an underground passageway.

 It succeeds Rollo Martins, to find Harry and talk to him, but he was not very nice. Harry seemed to have a lot of nasty things done and did therefore in the accident if he were dead. Agent Colloway and Harry decided to tackle the underground passages. Harry They fined him, but he tries to avoid them, so shoot Colloway Rollo and kill him. At the funeral of Harry only Martins, Colloway and Anna, the ex-girlfriend of Harry there.

Personen

 Hoofdpersoon

Rollo Martins, Rollo was een Engelse schrijver die schreef onder de naam Buck Dexter.

Hij is een beschaafde nieuwsgierige man die aan het begin  van het boek word beschreven als een normale blije gek,  drinkt te veel en kijkt naar vrouwen.

Andere Personen

Koch

Hij was de buurman van Harry Lime, een eerlijke man. Je komt niet veel over hem te weten, aangezien hij wordt vermoord.

Kurtz

Ooggetuige bij de dood van Harry. Hij spande samen met Harry Lime bij de smokkel van penicilline, een crimineel dus. Hij gedraagt zich in het boek eerst als een nette beschaafde man, die zich niet bezighoudt met criminele praktijken. Later wordt het tegendeel bewezen.

Cooler

Net als Kurtz, ooggetuige bij de dood van Harry. Hij hielp Kurtz en Lime ook bij de penicillinesmokkel. Hij doet eerst alsof Kurtz een onbekende voor hem is, maar zijn verhalen veranderen elke keer.
Harry Lime: Een raar geval, hij is een goede vriend van Rollo Martins en gedraagt zich tegenover hem als een nette man. In Wenen is hij een crimineel, hij zorgt voor illegale paspoorten en andere papieren en smokkelt slechte penicilline. Hij is de ex-vriend van Anna Schmidt.

Calloway

De politieagent, in enkele hoofdstukken is hij de verteller van het verhaal. Over hem kom je weinig te weten, hij gewoon een handhaver van de wet, over zijn privé en karakter kom je niets te weten.
Anna Schmidt: Ex-vriendin van Harry Lime, zij is een Hongaarse vrouw, die in Wenen een actrice is, een slechte actrice, ze is in Wenen gekomen doordat Harry een vals paspoort voor haar maakte. Daarnaast gedraagt ze zich normaal in het verhaal en vertelt wat ze weet. Zij heeft verder niks te maken met criminaliteit.

Harry Lime

Harry word in het boek beschreven als een slechtte man die medicijnen stelde uit militaire ziekenhuizen en die verdunde met water om ze voor een hoge prijs te verkopen aan doctoren, die van niks wisten. Het boek begint met de begrafenis van Harry die “overleed” door dat hij werd over reden door een jeep. Hij is dus dood, of toch niet ?

Waar en Wanneer

 

Waar

Het boek speelt zich voor namelijk af in Wenen. Maar ook in Frankfurt en van af Londen, Mr. Martins is van af Londen via Frankfurt naar Wenen gevlogen waar het verhaal zich voor het grootste deel afspeelt. Vienna is een andere naam voor Wenen.

Wanneer

Na de bevrijding van wenen in 1945, het boek heeft een loop tijd van ongeveer een maand, het bevat ook Flashbacks.

Titelverklaring

 

The Third Man, de titel slaat op de belangrijkste vraag in het boek wie was de derde man.

Toen Harry Lime “overleed” werd door 3 mensen naar binnen gebracht, Kurtz, Cooler en nog een man niet de bestuurder van de jeep die “Harry” overreed. Maar een ander wie het was moet u zelf maar lezen.

Genre

Het genre van het boek is detective. Het is een verhaal was word verteld door een politie regisseur.

Het gaat over het onderzoeken van een “Moordzaak”. Die word onderzocht door Rollo Martins.

Eigenmening

Ik vond het een fijn boek om te lezen met niet zo veel bladzijdes en een duidelijk lettertype.

Boeken van rond de oorlog en misdaan boeken spreken mij wel aan.

Het boek zette je aan het denken omdat je wist dat er iets niet klopte maar je wist niet wat het was dus je bleef door lezen.

 Bronvermelding

 

Wikipedia:

                               http://nl.wikipedia.org/wiki/The_Third_Man

                               http://nl.wikipedia.org/wiki/Graham_Greene_(schrijver)

iMDb:  

                               http://www.imdb.com/title/tt0041959/

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.