ADVERTENTIE
1500 euro winnen met je pws of sectorwerkstuk?

Check de online masterclasses van het Rijksmuseum waarin experts hun kennis en tips delen, zodat jij tot een goed onderwerp komt. En wist je dat je mee kunt doen aan de Rijksmuseum Junior Fellowship wedstrijd? Je maakt dan met jouw pws of sectorwerkstuk kans op 1500 euro en een traineeship!

Benjamin Dexter is een boeken schrijver die onder de naam Rollo Martins schrijft. Als hij een uitnodiging krijgt van Harry, zijn vriend, gaat hij even langs in Wenen, maar als hij aankomt op het vliegveld, is Harry er niet en komt hij aan de weet dat Harry aan gereden is door een jeep. Rollo gaat naar de begrafenis om afscheid te neme. Dan hoort hij van de buurman van Harry dat er nog drie mannen bij het ongeluk waren. Rollo vertrouwd het niet en gaat op onderzoek uit. Hij gaat navraag doen bij Cooler en Kurtz, de twee meerijders, over het ongeluk en de derde man. Cooler zegt dat Harry op slag dood was, maar Kurtz zegt dat hij niet meteen dood was. Dan gaat Rollo op onderzoek uit. Op een dag word de buurman van Harry vermoord. Als Rollo op een avond in een stamcafé Harry ziet, denkt hij dat hij zich vergist, maar als hij nog eens goed kijkt dan ziet hij dat het Harry toch is. Als hij hem achterna gaat raakt hij hem kwijt om de hoek bij een kiosk. De volgende dag gaat hij met agent Calloway naar de plek waar hij Harry kwijt raakte, ontdekt Calloway een deur die naar een ondergrondsgangenstelsel. Rollo zoekt Harry op en gaat met hem praten, maar dat verloopt net bepaalt leuk. Dan verteld Harry dat hij zijn dood in scene heeft gezet om onder de straf uit te komen, voor alle illegale dingen die hij deed. Harry geeft zich over, maar als hij de volgende dag, als hij opgepakt zou worden, de kans krijgt, opent hij vuur op Calloway en de agent beatwoord deze door Harry dood te schieten.1.2.

3.

4.

5. Bij het ongeluk is behalve Cooler en Kurt, de twee vrienden van Harry, ook nog een derde man. Het hele boek door word die man gezocht omdat hij iets weet over de “dood” van Hary. Vandaar dus ’the third man’.6. Rollo Martins: Een schrijver, die schrijft onder de naam Buck Dexter en bevriend is met Harry. Hij gaat op zoek naar de doodsoorzaak.

Harry Lime: Hij is crimineel, die gezocht wordt door de politie en slechte penicilline smokkelt. Het verhaal draait om hem. Hij is achteraf gezien de “derde man”.

Calloway: Hij is een politieagent, hij verteld het verhaal.

Cooler, Kurtz en Dr. Winkler: Zij zijn vrienden van Harry

Anna Smith: Zij is de ex-vriendin van Harry.Koch: De buurman van Harry7. agent Calloway en Rollo Martins, die doen alles om uit te vinden wie hun vriend dood heeft gemaakt8. Harry Lime, die bedriegt gewoon zijn vrienden en kennissen om een straf te ontlopen.9. Het verhaal speelt zich af in 195010. Het maakt niet uit of het in 1950, 1850 of in 2050 af had gespeeld. Als het in een andere tijd speelde was het een heel klein beetje anders. Alleen de kleine details moeten dan aangepast worden. Zo zal Harry in 1850 niet met een jeep maar met een koets ofzo aangereden worden.11. Het speelt zich af in Wenen.12. Het had ook in bijv. Berlin gebeurt kunnen zijn.13. Het vertelde verhaal duurde 4 maanden, volgens mij.14. het verhaal kan echt gebeurd zijn of echt gebeuren. Er komt niets onrealistisch in voor.15. ik vond het een leuk boek, omdat het spannend en verrassend was. Ook vond ik het leuk dat het een andere verhaallijn had als andere crimi’s. hierbij was de dode helemaal niet dood. Het was ook een begrijpelijk boek, maar soms was het wel even moeilijk, omdat het dan even moeilijk te volgen was wie wat zei. Ik vond het ook een vrij onherkenbaar boek, omdat ik nooit zoiets mee heb gemaakt of mee zal maken,hoop ik.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.