1. Wat is de titel?

The third man.2. Waarom is dat de titel?

Omdat Harry Lime verongelukt, er zijn 3 daders waarvan er 2 bekend zijn, er is er nog één onbekend: The Third Man.3. Wie Zijn De Hoofdpersonen?

Harry Lime

Rollo Martins

Agent Colloway4. Beschrijf de hoofdpersonen.

[uiterlijk is niet bekend]

innerlijk:

Harry Lime, Een niet vriendelijke man, die tot alles in staat is.

Rollo Martins, Een echte speurneus die er achter probeert te komen hoe zijn vriend "dood" is gegaan.

Agent Colloway, Een man die zich niet veel met andere bemoeit maar er ook achter wil komen hoe Harry Lime "dood" is gegaan.

5. Vind je de hoofdpersonen aardig?

- waarom?

- waarom niet?

Ik vind ze wel aardig omdat ze er samen proberen achter te komen hoe Rollo's vriend Harry Lime vermoord is. Ze doen er alles aan om The third man te "onthullen".6. Waar speelt het verhaal zich af?

In Wenen, waar Rollo Martins aan het begin van het boek heen vliegt.7. Wie is de schrijver van het boek?

Graham Greene.8. Veranderen de hoofdpersonen door het geen wat ze meegemaakt hebben in het boek?

Nee, ze veranderen niet. Ze blijven hetzelfde innerlijk houden als voor alle vervelende gebeurtenissen.9. Hoe veranderen ze?

Ze veranderen niet.10. Vertel het verhaal in eigen woorden

(korte samenvatting)

Rollo Martins is een schrijver. Zijn Schrijvers naam is Benjamin Dexter.

Hij krijgt een uitnodiging van een oude school vriend om naar wenen te komen. Hij vliegt naar Wenen maar als hij op het vliegveld aankomt is er geen Harry Lime te bekennen. Als Rollo in Wenen aankomt hoort hij dat zijn vriend Harry Lime overleden is door een auto ongeluk. Harry heeft een auto ongeluk gehad met zijn jeep. Rollo gaat naar de begrafenis om afscheid te nemen van zijn vriend; Harry. Op de begrafenis praat Rollo met de buurman van Harry, Koch. Die verteld dat er drie mannen bij het ongeluk waren; Cooler, Kurtz en een derde man waarvan niemand wist wie het is. (dat is the third man). Rollo wil erachter komen wie the third man is en gaat naar Cooler en Kurtz om te horen hoe het allemaal nou echt gegaan is, ze vertellen het hele verhaal. Het gaat wel een beetje vreemd want Kurtz zegt dat Harry niet direct is overleden, terwijl Cooler zegt dat hij wel direct was overleden. Uiteindelijk vertellen Cooler en Kurtz niks over The third man.

Als hij terug komt van het gesprek met Cooler en Kurtz is de buurman van Harry Lime ook dood, vermoord.Op een avond zit Rollo wat te drinken in een café en opeens ziet hij Harry Lime staan, hij denkt dat hij gek word en op het moment dat hij nog een keer kijkt ziet hij Harry Lime heel hard wegrennen. Rollo rent achter hem aan maar op de hoek van de straat bij een kiosk is Harry plotseling verdwenen.

Rollo vertelt alles aan agent Colloway. Ze gaan kijken bij de kiosk en zien een deur die loopt naar een ondergronds gangenstelsel.Het lukt Rollo Martins, Harry te vinden en praat met hem, maar hij was niet erg aardig. Harry bleek veel vervelende dingen gedaan te hebben en deed daardoor bij het ongeluk alsof hij dood was. Agent Colloway en Harry besloten om Harry op te pakken in de ondergrondse gangen. Ze vinden hem, maar hij probeert hun te ontwijken en dus schieten Colloway en Rollo hem dood. Op de begrafenis van Harry zijn alleen Martins, Colloway en Anna, de ex-vriendin van Harry er.11. Geef een waardering/oordeel over het boek.

- Waarom is het een goed/slecht/mooi/moeilijk boek?

Ik vind het een redelijk goed boek. Het was een soort detective, en daar hou ik niet echt van. Maar ik vond het leuk dat het anders liep dan de standaard detectives, omdat er een onderzoek was voor de dood van iemand die later in het boek niet dood blijkt te zijn.


REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

M.

M.

m'n vertrouwen was weg toen je colloway schreef ipv calloway.
als ik dat op m'n boektoets doe, zegt ze: heb je het wel echt gelezen, of is dit samenvattingswerk?

8 jaar geleden