The stranger door Norman Whitney

Beoordeling 6.3
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 521 woorden
  • 17 augustus 2006
  • 17 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.3
  • 17 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2005
Pagina's
64
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover The stranger
Shadow
The stranger door Norman Whitney
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Het boek:
De titel van het boek is: Th

De achtergrond:
Het verhaal speelt zich af in een supermarkt in een klein dorp. Het verhaal is geschreven in het verleden. Ik kan niet uit de tekst opmaken hoe de achtergrond van de figuren in het verhaal is. De achtergrond is niet belangrijk voor de leestekst, want in het verhaal wordt alles in het verleden verteld zodat je alles te weten komt.

Het soort leestekst:
Het verhaal is een spannend verhaal. Misschien kan je het omschrijven als een geweld verhaal. Het verhaal is niet realistisch omdat de dingen die in het verhaal gebeuren niet in het echt kunnen gebeuren. Een voorbeeld hiervan is dat als je bij een pop een arm breekt dat het ook bij iemand anders die leeft gebeurt.


De personen:
De belangrijkste personen zijn: Anna en Dave Slatin. Anna beschrijf ik als een lief, aardig en rustig meisje. Dat nieuwsgierig is en zij zal altijd haar hart blijven volgen. Zij zou zich niet snel door iemand anders laten beïnvloeden. Dave Slatin beschrijf ik als een sluwe en slimme man, die altijd zijn vervelende plannetjes klaar heeft. Hij weet wat hij wil en niemand kan hem op andere gedachten brengen. Hij kan mensen goed overtuigen en hij vertrekt geen spier als hij tegen wie dan ook moet liegen.
Als het nog zou kunnen zou ik graag Anna willen ontmoeten. Het lijkt mij een aardig meisje. Ik zou absoluut niet Dave Slatin willen ontmoeten omdat hij eng en niet aardig is.

Een samenvatting van de gebeurtenissen:
Er kwam een vreemde man een rustig en saai dorpje bezoeken. Het dorpje heette Woodend. De man begint een supermarktje, het was maar klein maar je kon er wel van alles halen. Zoals fruit, groente en andere levensmiddelen. Een meisje in Woodend zoekt werk en zij gaat werken in de supermarkt. Het meisje heet Anna. In de supermarkt bevindt zich een geheime kamer, “The Special Order Room”. Er komen allemaal beroemde mensen en ze gaan naar de geheime kamer met Dave. Later zijn de beroemde mensen verongelukt of ze zijn gevallen en hebben iets gebroken. Anna gaat uitzoeken hoe dit kan en waarom dit gebeurt.

De titel:
Ik vind de titel een beetje raar. De titel wordt niet één keer in het verhaal herhaald. Als ik een andere titel moest verzinnen had ik “The Special Orders Room” gekozen omdat daar het verhaal over gaat.


Mijn eigen mening:
Ik heb het verhaal met plezier gelezen. Het leukst vond ik dat het verhaal zo goed beschreven was dat ik de gebeurtenissen voor me zag. Door de plaatjes werd het verhaal nog beter beschreven. Daardoor was de tekst ook niet zo moeilijk. Ik heb bij dit verhaal geen minder leuke dingen te vertellen. Dit verhaal beviel mij wel. Ik heb nog nooit een verhaal gelezen waarmee ik dit verhaal mee kan vergelijken. Dit verhaal zou ik iemand aanraden omdat de tekst niet moeilijk is, als er wel een stukje inzit wat je niet snapt dan wordt dat wel duidelijk door de illustraties. En in het verhaal zit een goede lijn zodat je als maar door blijft lezen.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The stranger door Norman Whitney"