The sisterhood of the traveling pants door Ann Brashares

Beoordeling 4.7
Foto van een scholier
Boekcover The sisterhood of the traveling pants
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 432 woorden
  • 23 mei 2008
  • 6 keer beoordeeld
Cijfer 4.7
6 keer beoordeeld

Boekcover The sisterhood of the traveling pants
Shadow
The sisterhood of the traveling pants door Ann Brashares
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Gegevens
Auteur: Ann Brashares
Vertaler: Anneloes Timmerije
Uitgever: Amsterdam [etc.] : Piramide, 2002

Het boek
Het boek 4 vriendinnen 1 spijkerbroek is een vertaling van het Engelse boek The Sisterhood of the Traveling Pants geschreven door Ann Brashares. Anneloes Timmerije heeft het boek vertaald naar het Nederlands. Het boek is in wel 15 landen uitgegeven, ook is het boek verfilmd. Ann Brashares heeft 10 jaar bij een kinderboekenuitgeverij gewerkt en weet daardoor goed wat kinderen leuk vinden. Het boek 4 vriendinnen 1 spijkerbroek is haar eerste boek en verkocht meteen goed.
Ik vond het een heel leuk boek om te lezen, want het gaat over 4 totaal andere kinderen. Toch kan ik me in iedereen goed inleven. Het boek leest ook makkelijk weg.

Het boek gaat over 4 vriendinnen: Lena, Carmen, Tibby en Britget. De komende zomer is voor de vriendinnen de eerste zomer zonder elkaar. Carmen koopt een spijkerbroek ze allemaal passen. De 4 vriendinnen zien dit als een teken. Ze maken regels voor de broek en stuurde de broek naar elkaar.
De 4 vriendinnen zijn allemaal heel anders.
Tibby is een opstandig meisje, ze gaat niet op vakantie. Ze werkt in een supermarkt daar ontmoet ze een meisje Bailey. Bailey heeft leukemie, en is 12 jaar. Ze wordt een hele goede vriendin van Tibby, alleen zat Tibby daar niet zo op te wachten.
Lena is het mooiste meisje, ze denkt dat jongens haar alleen leuk vinden om haar uiterlijk. Ze gaat samen met haar zusje op vakantie naar grootouders in Griekenland. Haar oma wil graag dat Lena kennismaakt met Kostos. In het begin denkt Lena dat Kostos haar alleen maar mooi vindt, later wordt ze verliefd op hem.
Britget is een atlete, ze is heel standvast. Britget gaat naar een voetbalkamp in Baja. Ze wordt verliefd op een leider, Eric. Een relatie tussen hun is verboden, maar toch doet Britget er alles aan om bij Eric te blijven.
Carmen, is zorgzaam en soms wat opvliegerig. Carmen gaat op vakantie naar haar vader, ze verheugd zich op een tijd alleen met haar vader. Als ze bij haar vaders huis aankomt staat ziet ze de nieuwe familie van haar vader staan. Carmen voelt zich buitengesloten. Nu ik dit boek heb gelezen ga ik zeker de andere boeken ook lezen!

Bronnen:
Zinin Bibliotheek. Informatie over het boek 4 vriendinnen 1 spijkerbroek. 03-05-08
http://linux.obd.nl/cgi-bin/bx.pl?dcat=1&woord=4%20vriendinnen%2C%201%20spijkerbroek&titcode=BRA4V1S9999&ingang=X&vv=NJ&systeem=%2A&event=tdetail&sid=tkiyC&vestnr=9037&prt=internet&cdef=003&srvnum=004&sn=14
Chicklit. Auteur – Ann Brashares. 03-05-08
http://www.chicklit.nl/auteur_op_id.php?aut=144

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The sisterhood of the traveling pants door Ann Brashares"