Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

The secret smile door Nicci French

Beoordeling 5
Foto van een scholier
Boekcover The secret smile
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 433 woorden
  • 11 februari 2010
  • 4 keer beoordeeld
Cijfer 5
4 keer beoordeeld

Boekcover The secret smile
Shadow
The secret smile door  Nicci French
Shadow
Leeservaring van De verborgen glimlach van Nicci French

Bij het woord ‘thriller’ denk ik aan bloederige moorden, verstopte lijken, verraad en oude detectives, maar na De verborgen glimlach van Nicci French te hebben gelezen, ben ik van die waan afgestapt.

Onderwerp
Dit boek bevat meer diepere aspecten zoals wraak, manipulatie en een vreemde obsessie. Deze onderwerpen spraken me veel meer aan dan de typische Sherlock Holmes-variaties.

Gebeurtenissen
Zoals in iedere thriller zijn er wel enkele onvoorspelbare gebeurtenissen. Zoals Troy die dood aan een touw hing in Miranda’s appartement. Toen ik het las, was ik in een halve shock! Het idee alleen al je broer of zus zo in je huis aan te treffen, geeft me nog steeds rillingen.


Personages
De verborgen glimlach bevat een paar sterke personages zoals Miranda en Brendan.
De manier waarop Brendan steeds Miranda’s leven binnensluipt en weer met grove sporen weggaat, zoals de dood op Troy, is bijna angstaanjagend! Hij is een meester in mensen manipuleren en draait iedereen rond z’n vinger om ze vervolgens tegen Miranda op te zetten.
In Miranda kan ik veel van mezelf herkennen. Ze is iemand die zich niet snel kan binden aan relaties, bang dat er veranderingen zouden komen in haar vaste routine. Ze leeft meestal hectisch, toch geniet ze van een paar uurtjes voor zichzelf. Haar merkwaardige obsessie voor Brendan is apart. Ze wil steeds opnieuw bewijzen dat hij verantwoordelijk is voor haar tegenslagen, maar niemand ziet de ‘echte’ Brendan. Ik begon me af te vragen of er echt mensen zijn zoals hij.

Structuur
Het boek wordt in een chronologische volgorde verteld, behalve het einde, maar dat was ik echt geniaal! Het complot van Miranda en Naomi was enorm onverwacht, het drong niet meteen tot me door tot de laatste pagina’s en dat maakt er juist een goede thriller van; je blijft geboeid door het verhaal tot de laatste bladzijde!

Tijd en ruimte
De thriller speelt zich af in het drukke Londen. Dit past goed bij het drukke leven van Miranda. In de rest van het verhaal is dit minder van belang. Wel worden sommige wegen gedetailleerd weergeven.
Het speelt zich af in deze tijd, wat voor een realistisch gevoel zorgt, dat het je ook kan overkomen.

Taalgebruik
Het boek bevatte een goede keuze van woorden, waardoor ik alles goed kon visualiseren en het heel realistisch overkwam.

De verborgen glimlach heeft mij een ander beeld gegeven van de typische thriller. Het Nicci French-duo schrijft in het genre dat ik normaal lees, meer ingaand op de gevoelens en het diepere van personen. Dus dit was een leuke ervaring om zo te worden ingewijd in de thrillerleeswereld.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The secret smile door Nicci French"