The second summer of the Sisterhood door Ann Brashares

Beoordeling 6.6
Foto van een scholier
Boekcover The second summer of the Sisterhood
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 408 woorden
  • 29 mei 2010
  • 2 keer beoordeeld
Cijfer 6.6
2 keer beoordeeld

Boekcover The second summer of the Sisterhood
Shadow
The second summer of the Sisterhood door Ann Brashares
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Inleiding
Dit boek is een vervolg op ‘Vier vriendinnen 1 spijkerbroek’. Het is een boek waarin de hechte vriendschap tussen vier 16-jarigen hen door moeilijke tijden heen helpt. Alle vier de meiden zijn erg verschillend in achtergrond en karakter. De spijkerbroek, die afwisselend door alle vier de meiden gedragen wordt, haalt veel herinneringen boven en geeft steun. Het is een verhaal waarin veel gebeurd. Je krijgt van elk persoon een goed beeld. Het zijn vier verhalen door elkaar dat maakt het lezen best ingewikkeld.


Inhoud:
 Vorig jaar vonden de vier vriendinnen Lena, Bridget, Tibby en Carmen, een spijkerbroek die ze allemaal pasten. Ze besloten de spijkerbroek te delen in de zomervakantie zodat ze toch in contact met elkaar bleven.

Bridget is zichzelf een beetje kwijtgeraakt, daarom gaat ze haar oma bezoeken in Alabama. Bridget kent haar nog niet en besluit om eerst niet te zeggen wie ze is. Als ze haar oma toch wil vertellen wie ze is, blijkt dat haar oma dat al wist maar ze wilde dat Bridget er zelf mee zou aankomen. Als Bridget weer naar huis gaat is ze weer helemaal de oude.

Tibby gaat deze zomer naar de universiteit om een filmcursus te volgen. Ze moest als opdracht een film maken. Ze ging een film over haar moeder maken. Tibby had een erg gênant stukje over haar moeder in de film opgenomen. Haar moeder zag dat en werd boos, om alles goed te maken besloot Tibby een film te maken waarin ze haar gevoelens kwijt kon. Die film bleek de beste van allemaal te zijn.

Carmen gaat uit met Porter, een leuke jongen uit haar klas. Haar moeder gaat ook al een paar dagen uit met David en gedraagt zich als een tiener. Carmen is jaloers en vertelt niet dat David een boodschap heeft achter gelaten, waardoor het uitraakt. Carmen voelt zich schuldig en zorgt dat ze weer bij elkaar komen.

Lena miste Kostos, haar grote liefde van de vorige vakantie. Ze had het uitgemaakt, omdat ze hem niet langer kon missen. Omdat Lena’s opa overlijdt, gaat ze naar Griekenland, waar hij woonde. Daar ziet ze Kostos met zijn toekomstige bruid. Lena’s hart is gebroken. Als ze weer thuis komt zijn alle vriendinnen er om haar te troosten.

Toen de vriendinnen weer bij elkaar kwamen, was het groot feest met de broek in het midden, die ze de hele vakantie door hadden gestuurd en waarin ze allemaal hun eigen avonturen hadden beleefd.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The second summer of the Sisterhood door Ann Brashares"