The red cardigan door J.C. Burke

Beoordeling 6.8
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 731 woorden
  • 1 augustus 2006
  • 41 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.8
  • 41 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
Als de dood
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2004
Pagina's
202
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover The red cardigan
Shadow
The red cardigan door J.C. Burke
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
A1 -Titel: Als de dood
-Auteur: J.C. Burke
-Uitgever: The house of books
-Aantal blz.: 192 blz.
-Genre: Thriller
-Vertaling: ja


A2 -Wie is/zijn de hoofdpersoon/hoofdpersonen: Evie
-Beschrijf het karakter en de leefomstandigheden: Evie is een moedig en apart persoon want ze kan dingen zien die alleen zij kan zien.
Het begint bij tekenles als ze iemand natekent en er komt een ander gezicht tevoorschijn: het is het overleden broertje van het meisje dat ze natekent. Evie is heel bang voor deze gave, maar langzaam leert ze ermee omgaan.


A3 -Welke andere personen komen in het boek voor?

Alex, de beste vriendin van Evie en de vader en moeder van Evie.


A4 -Waar speelt het verhaal zich af? In Adelaide en Sydney (Australië).


A5 -Wanneer speelt het verhaal zich af? In onze tijd.

B -Het boek gaat over Evie, en ze heeft een bijzondere gave want ze kan communiceren met dode mensen. Als ze tijdens tekenles op school een meisje aan het natekenen is (want ze kan goed tekenen) komt er een heel ander gezicht uit, namelijk van het overleden broertje van het meisje dat ze natekent. Maar Evie kent het meisje helemaal niet en haar broertje heeft ze al helemaal niet gekend. Als het meisje het gezicht ziet van haar broertje rent ze huilend weg. De volgende dag heeft Evie een gesprek met de rector en met haar ouders erbij over die tekening. Maar zelf snapt ze er ook niks van.
Een tijdje merkt ze er niks meer van, maar daarna begint het weer. Ze ziet steeds een meisje dat haar rode vest aanheeft en dan zegt ze:’Het is van mij..’. Als Evie op het politiebureau komt omdat haar vader zijn sleutels verloren is, ziet ze een foto van het meisje dat ze steeds ziet. Er staat bij: ‘VERMIST’. Ze schrikt zich rot en valt flauw. Even later vraagt haar vader wat er gebeurd is en ze vertelt het hele verhaal. De politie vertelt haar dat Athena het laatst is gezien op de kermis en er daarna niks meer van haar is vernomen. En op dat moment beseft Evie zich dat Athena haar iets wil vertellen, maar wat? Evie vertelt aan de politie dat ze vermoedt dat Athena dood is omdat ze alleen dode mensen kan zien. Maar de politie wil zekerheid en anders alsnog weten hoe, waar en wanneer. Dus ze gaan naar het huis toe van Athene en daar zijn haar vader en moeder ook. Ondertussen heeft Evie nog visioenen gehad over een hek met prikkeldraad en een graantoren. Haar ouders vertellen Evie over dat ze met haar vriendje naar de kermis was en dat getuigen haar doodsbang in het reuzenrad hebben zien zitten. Maar dat was onwaarschijnlijk want ze was zo als de dood voor het reuzenrad dat ze er nooit in zou zijn gegaan.
Als ze weer terug rijden komen ze langs de plaats waar de kermis heeft gestaan een stukje verder komen ze bij een hek met prikkeldraad en daarachter staan een paar graantorens. Evie herkent het meteen en ze zegt dat ze er wil gaan kijken. Als ze er zijn weet ze gewoon dat Athena in een van die graantorens ligt. De politie gaat kijken en daar ligt het lijk. De dader was haar vriendje die haar had gedwongen om in het reuzenrad te gaan. Daarna is ze weggerend en toen is haar vriendje haar achterna gekomen en hij heeft haar vermoord en in de toren gedumpt.

Evie is blij dat het voorbij is en het enige wat Athena wilde was dat het raadsel was opgelost en dat haar lichaam gevonden werd.

C1 -Waarover ging het mooiste fragment van het boek? Toen ze het lijk terugvonden.

C2 -Voor wie is dit boek geschreven, voor jongens/meisjes? Voor allebei.
-Waarom denk je dat? Omdat het geen boek is speciaal voor jongens of meisjes.

C3 -Wat is je eigen mening over het boek en waarom vind je dat? Ik vond het een erg spannend en leuk boek maar ook droevig. Er gebeurde veel en het ging natuurlijk veel over doden.

C4 - J.C. Burke (1965) werd verpleegster nadat haar moeder was overleden aan kanker.

Pas later, na een cursus creatief schrijven, ontdekte ze het schrijverschap en in 2002 publiceerde ze haar eerste roman.

Inmiddels is ze bezig aan een tweede boek over Evie.

Burke heeft een man en twee kinderen en woont in Sydney.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

J.

J.

Het boek is spannend en griezelig tegelijkertyd wat ik ook goed vind is er komt amper Blabla over de liefde in voor HEt is dus goed Voor jongens als voor meisjes Maar je moet het boek wel verstaan

9 jaar geleden

Andere verslagen van "The red cardigan door J.C. Burke"