The Rainmaker door John Grisham

Beoordeling 7.1
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 648 woorden
  • 15 augustus 2006
  • 12 keer beoordeeld
  • Cijfer 7.1
  • 12 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
De Rainmaker
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1995
Pagina's
96
Oorspronkelijke taal
Engels
Verfilmd als

Boekcover The Rainmaker
Shadow
The Rainmaker door John Grisham
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Het verhaal gaat over een jonge student, genaamd Rudy Baylor, die rechten studeert. Voor hij op mag voor zijn examen krijgen ze een aantal zaken die ze moeten afhandelen, Rudy krijgt eerst een oude vrouw die hulp wil bij het opstellen van haar testament. De vrouw, Mrs. Birdie, blijkt een hoop geld in bezit te hebben en wil niets aan haar kinderen geven omdat ze daar een slechte relatie mee heeft.

Als Rudy klaar is met Mrs. Birdie krijgt hij een wat onzekere vrouw aan zijn tafel. Ze laat hem een brief van een verzekeringsmaatschappij zien, deze heeft de vrouw, Dot Black, een afwijzingsbrief voor een operatie van haar zoon Donny Ray gestuurd. In de brief stond:


Beste Mevr. Black,
We hebben u nu al 8 brieven gestuurd waarin we zeiden dat de operatie van uw zoon door ons niet vergoed wordt. U zal wel dom, dom, DOM zijn.

Rudy weet niet wat hij ziet en begint dezelfde avond nog met het werken aan de zaak. Na een maand slaagt hij voor zijn rechtenexamen en kan hij echt gaan werken als advocaat. Helaas vindt hij zo snel geen baan en moet hij verder gaan met zijn oude baantje, in een soort discotheek.

Via zijn baas regelt hij uiteindelijk toch een baantje bij een advocatenkantoor als paralegal(heb het boek in het engels gelezen en ik weet niet hoe je het correct vertaalt). Later moet zijn baas, Bruiser, vluchten voor de politie en zit Rudy dus weer zonder baan. Een collega van hem, Deck, wil graag samen met hem een bedrijfje starten.

Hun eerste zaak, die van de familie Black, neemt veel tijd in beslag. Deck regelt alle andere kleine zaakjes, zodat Rudy zich kan concentreren op de aanklacht tegen Great Benefit, de verzekeringsmaatschappij die de aanvraag van de familie weigert.
Hij ontmoet de advocaat van het bedrijf en een strijd begint.
Uiteindelijk komen er veel getuigen waar ze niets aan hebben, maar Rudy komt erachter dat een oud-werkneemster een hele belangrijke verklaring kan afleggen. Zij moest namelijk elke aanvraag weigeren die binnenkwam bij het bedrijf, zodat ze alleen maar geld verdienden en niets hoefden te betalen(zoals operaties).

Als Rudy een keer bij Donny Ray Black, die een beenmergtransplantatie nodig had die niet vergoed werd, in het ziekenhuis komt om hem op te zoeken, ziet hij een heel mooi meisje huilend aan een tafel zitten.

Hij stelt zich voor en gaat even met haar praten.
Hij komt er snel achter dat hij smoorverliefd op het meisje is en zoekt haar vaker op. Rudy komt er later achter dat ze door haar echtgenoot elke keer hard in elkaar geslagen wordt, dus wil hij haar helpen.

Na lange uren in de rechtszaal wordt het Donny Ray allemaal teveel en hij wordt steeds zieker, uiteindelijk overlijdt hij en kan hij het vonnis niet meer meemaken. Uiteindelijk wint Rudy de zaak en krijgt hij er veel geld voor.

Kelly, het meisje waar hij verliefd op is geworden, is het helemaal zat bij haar man en besluit onder te duiken. Op een dag gaan Rudy en Kelly naar Cliff’s huis en halen haar kleren en andere spullen op. Opeens komt hij binnen en schrikken ze, ze weten niet wat ze moeten doen!
Het wordt een gigantische ruzie en eindigt met Rudy die Cliff met een honkbalknuppel doodslaat. Kelly overtuigt hem te vluchten en zo wordt zij dus opgepakt voor de moord op haar man. De jury besluit haar vrij te laten omdat haar man haar zo ernstig heeft toegetakeld dat ze op krukken loopt.

Het boek eindigt met Rudy en Kelly die samen in de auto stappen en een gelukkig leven tegemoet rijden.

Het woord Rainmaker, de titel van het boek is het Engelse woord voor iemand die uitstekende resultaten behaalt in een bepaalde sector, iemand die bijna mirakels verricht. Dit is wat Rudy Baylor dus behaalt als jonge beginneling in de advocatuur.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The Rainmaker door John Grisham"