ADVERTENTIE
Raad jij de studie?

Waarschijnlijk heb je al wat studies op het oog. Maar heb je echt alle studies overwogen? Grote kans dat je wat toffe opleidingen over het hoofd ziet. In deze video gaan Lauren, Lin & Marit raden welke studie wij zoeken! Misschien is dit ook wel wat voor jou?


Meer info

1. Titel:

The Railway Children.2. Schrijver:

E. Nesbit.3. Uitgever:

Penguin Readers.4. Soort boek:

Het is een avonturenboek maar ook wel romanachtig.5 & 6: Beschrijving van de hoofdpersonen:

Moeder: een zorgzame persoon, zorgt goed voor haar kinderen ook al zat ze in een moeilijke situatie.

Vader: wordt verdacht van een spion te zijn.

Roberta: de slimste en de oudste van de kinderen.

Peter: is een jongen en denk dat hij de baas kan spelen. Hij houdt er ook van om met locomotieven te spelen.

Phyllis: is de jongst van de drie en laat dat niet merken.

7. Waar het verhaal zich plaats vindt:

Het verhaal speelt zich in het begin van het boek in een stad af na verloop van tijd gingen ze verhuizen en speelde het verhaal daar verder af, ze woonden toen in een klein dorpje naast het spoor en dicht bij een station.8. Wanneer vind het verhaal zich plaats:

Het boek speelt zich ongeveer rond 1900 af, omdat het nog de tijd is waar de stoomlocomotief nog reed op kolen.9. Samenvatting The Railway Children:

Een familie met 3 kinderen en hun ouders zijn heel gelukkig, wonen in een huis dicht bij de stad, Roberta zij is de slimste en de oudste, Peter is een jongen en wil de baas spelen en Phyllis zij is de jongste.

Op een dag kwamen 2 mannen op bezoek en moest hun vader direct vertrekken, moeder was hierdoor heel erg droevig en hierna moesten ze verhuizen vanuit de stad naar een klein huisje.Het nieuwe huis is niet groot maar wel leuk, vlak bij een spoorweg en een tunnel. Peter ging bij het station kolen weg halen, omdat het koud was en hun moeder die te duur vond (daar hadden ze het geld ook niet voor). Op een nacht werd hij ontdekt door het station meester en kwam hier met een goed woordje vanaf.

Op een dag werd hun moeder ziek en moest van de doktor goed eten en warm blijven. De kinderen gingen hulp vragen aan hen nieuwe vriend. In de doos zat voor hun moeder: eten wat ze nodig had om beter te worden, dat eten kwam van de oude man.De kinderen hebben door middel van met rode shirts te zwaaien en stop te schreeuwen een trein ongeluk voorkomen, omdat er bomen op de rails waren gevallen.Er brak brand uit op een boot toen ze bij de rivier waren en ze redden toen een baby die aanboord was omdat de ouders niet aanwezig waren.De kinderen gingen door het dorp om cadeautjes te vragen voor de verjaardag van Mr. Perks, omdat hij altijd voor hen klaar stond.Roberta las in een oude krant dat haar vader in de gevangenis zat omdat hij een spion zou zijn, maar het was zo goed als zeker dat hij dat niet was.Er waren 6 jongens aan het spelen bij de spoortunnel, een van hen had zijn been erg bezeerd in de tunnel en kon niet meer lopen. Roberta bleef bij die jongen en Peter en Phyllis gingen hulp halen.De gewonden jongen Jim werd naar hun huis gebracht en de dokter was gekomen. De volgende dag kwam de opa van Jim op bezoek en hij bleek de oude man te zijn die ze kende van in de trein en om hulp hadden gevraagd.Roberta ging naar het station en zag haar vader uit de trein stappen. Ze hadden de echte spion te pakken en wisten dat vader de spion dus niet was. Daarna waren ze weer gelukkig samen in één huis.10. Mijn mening van het boek:

Mij leek het een heel stom boek toen ik hem uit had gekozen, want de voorkant vond ik niet echt heel erg boeiend. Maar eenmaal een heel stuk gelezen te hebben vond ik het toch wel een heel erg leuk boekje. Maar het samenvatten vind ik altijd nog wel moeilijk en zeker zo heel kort. Ik heb ook heel veel woorden geleerd zoals u bij punt 11 ziet.11. Moeilijke woorden:

· Lucky gelukkig(e).

· Engine locomotief.

· Move verhuizen/ bewegen.

· Clever knap/ slim.

· Tired vermoeid.

· Sad droevig.

· Exciting spannend.

· Stood bevonden.

· Dirty vuil.

· Pretty(prettier) mooi(mooier).

· Coal kolen.

· Unusually ongewoon.

· Meat vlees.

· Pay back terug betalen.

· Spy spion.

· Prison gevangenis.

· Hurt pijn (doen).

· Signalman seinhuiswachter.

· Visitors bezoekers.

· Blood bloed.

· Climb klimmen.

· Village dorp.

· Perhaps misschien.

· Bridge brug.

· Without zonder.Hieronder nog wat extra informatie over de schrijfster van het boek “The Railway Children”:Edith Nesbit (auteur): leefde van 1858 tot 1924. Ze begon met schrijven in haar tienerjaren. Later kon ze met haar verhalen geld verdienen om haar familie te onderhouden. Alhoewel Edith Nesbit ook boeken voor volwassenen heeft geschreven, is ze vooral bekend geworden met haar kinderverhalen. Een paar van deze verhalen zijn ook verfilmd.


REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

T.

T.

Ik ben echt heel blij met dit boekverslag. het is zo geschreven dat ik de punten uit het boek goed kan herkennen. Gelukkig is het makkelijk als een hulpmiddel bij mijn eigen boekverslag... echem.., in ieder geval. goed te gebruiken

10 jaar geleden

T.

T.

echt bedankt.
ik heb het boek al wel gelezen maar ik snapte er niet veel van.

10 jaar geleden

S.

S.

Wow, superhandig. 1x overlezen en klaar! thanx, xSanne

9 jaar geleden

A.

A.

Dankjewel voor je boekverslag! Ik moest het in het engels lezen voor engels en had daar niet zoveel zin in. Heb gewoon ff alle boekverslagen doorgelezen, en wat denk je? Een 8!!! Bedankt!

9 jaar geleden

C.

C.

Goedemorgen luitjes,

wat fantastisch dat zo'n website bestaat!!
Super

8 jaar geleden

E.

E.

Ik vind dat je het heel goed deed maar ze zwaaiden niet met rode shirts maar rode rokken! :o Skirts zijn rokken

5 jaar geleden

E.

E.

Goed <3

5 jaar geleden

1.

1.

echt supper goed!!!
ik zal er veel aan hebben, heb een toets over dit boekje...
erg handig

3 jaar geleden