The phantom airman door Allan Frewin Jones

Beoordeling 6.9
Foto van een scholier
Boekcover The phantom airman
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 514 woorden
  • 14 maart 2016
  • 152 keer beoordeeld
Cijfer 6.9
152 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1999
Pagina's
64
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover The phantom airman
Shadow
The phantom airman door Allan Frewin Jones
Shadow
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Titel: The Phantom Airman

Schrijver: Allan Frewin

Korte karakteromschrijving van de hoofdpersoon(en)

De hoofdpersonen zijn: Tom Christmas, Jack Christmas, Regan Vanderlinden en Frankie Fitzgerald. Frankie Fitzgerald is een meisje van 13 jaar oud. Regan Vanderlinden is een meisje van 11 jaar. Jack Cristmas is 13 jaar en Tom Cristmas is 12 jaar. Alle personen zijn erg sociaal, ze vertellen alles aan elkaar. En reageren daar heel open in.

Korte samenvatting

Tom, Jack, Regan en Frankie zitten op de basisschool en daarvoor moeten ze een werkstuk maken. Ze besluiten het over het Lychfort Green Airfield te doen. Als Regan rond aan het kijken is gaat ze ineens terug in de tijd en ziet ze wat er gebeurde op het Lychfort Green Airfield op 24 augustus 1940, er is een luchtgevecht tussen Duitse en Engelse vliegtuigen. Ze ziet een vliegtuigje neerstorten op een huisje. Als Regan weer in de tegenwoordige tijd is verteld ze alles aan haar vrienden. Later als ze meer informatie hebben over dat vliegveld dat de piloot Glen Loosthawk heet en dat er 4 kinderen in het huisje woonden. Als Tom, Jack, Regan en Frankie na een tijdje weer op het Lychfort Green Airfield komen zien ze grote machines en er zijn veel bouwvakkers, de kinderen mogen er nou niet meer komen. Later komen ze erachter dat Terry Bowles de baas is van het bedrijf die al die machines daar heeft neergezet. Hij zoekt naar iets waar de kinderen ook naar op zoek zijn.

Tijdbalk van 5 belangrijkste gebeurtenissen in het verhaal (vroeg naar oud)

  • Regan ziet een vliegtuigje neerstorten op een huisje en hoort de piloot van dat vliegtuig om hulp schreeuwen om de 4 kinderen in het huisje te bevrijden.
  • De jongens gaan naar het museum en de meisjes naar Frankie’s oma. De jongens ontdekken dat er een dagboek is, hij is van Squadron, leider Alfred Leighbridge-Smith.  Alleen ligt dat bij meneer Bowles, de kleinzoon van de leider. Frankie en Regan ontdekken dat de neerstorting in 1940 heeft plaatsgevonden.
  • Als ze na een tijdje weer op het vliegveld zijn krijgen ze weer een terug blik. Dit keer probeert Glen hen wat duidelijk te maken. Opeens verdwijnt hij weer en Regan vindt op de plek waar ze hem zagen een stuk metaal. Ze besluiten het mee te nemen.
  • Het stuk metaal begint te schrijven, eerst het woord ‘verader’. Later schrijft het ‘metaal help me veilig te rusten, onder de lucht...’ de zin is niet afgemaakt omdat de oppas van Regan oppeens binnen stormt en het metaal weggooit.
  • Als ze op het vliegveld staan worden ze weer naar 1940 teruggebracht. Ze zien hoe het werk gaat onder het vliegveld. Ze zien dat er ingebroken word en dat iemand de diamanten probeert te stelen. Het is meneer Bowles. Ze zijn weer in 1999. Ze besluipen hem en opeens duikt Glen op. Hij laat meneer Bowles zo schrikken dat hij het tasje laat vallen en de schuilplaats uitrent.

Thema: liefde en vriendschap

Mening

Ik vond het een makkelijk, leuk boek. Er werden bijna geen moeilijke woorden gebruikt. En alles was in duidelijke zinnen geschreven.

REACTIES

A.

A.

dankje! heeft echt geholpen!

7 jaar geleden

T.

T.

no probs

7 jaar geleden

B.

B.

Wauw echt goed! ik had een 10 zonder het boek te lezen dankje!!!

7 jaar geleden

L.

L.

HET IS HEEL WEINIG :[ :[ :[ :[ :[

5 jaar geleden

T.

T.

dit is hoe wij het moesten maken

5 jaar geleden

J.

J.

veel te weinig hier kun je niks mee
allen als je een 1 wil halen

4 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The phantom airman door Allan Frewin Jones"