Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

The Pelican brief door John Grisham

Beoordeling 4.5
Foto van een scholier
Boekcover The Pelican brief
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 434 woorden
  • 23 augustus 2007
  • 14 keer beoordeeld
Cijfer 4.5
14 keer beoordeeld

Boekcover The Pelican brief
Shadow
The Pelican brief door John Grisham
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
De titel: De titel van dit boek is The Pelican brief. In het Nederlands betekent de titel van het boek Achter gesloten deuren. De hoofdpersonen: Er is eigenlijk maar 1 hoofdpersoon, dat is een vrouw Darby Shaw heet ze. Darby is 24 jaar oud en zit op school ze studeert rechten. Ze leert graag en ze helpt ook graag mensen. Wat voor soort verhaal is dit? : Ik denk dat dit een detective boekje is omdat, ze daders probeert te achterhalen die een moord gepleegd zouden hebben. Waar en wanneer speelt het zich af? : Het speelt zich af in Washington in de Verenigde Staten van Amerika, rond deze tijd. Dat weet ik omdat er in het boek dingen staan zoals autobommen en geluidsdempers op geweren, de rechtszaal staat in de VS.
Wat vond ik van het boek? : Ik vond het een goed boek, ik heb hem ook in 2 keer uitgelezen. Het was niet zo heel moeilijk om te lezen en om te begrijpen. Ik geef voor dit boek een cijfer 7.5
Het verhaal begint met dat er 2 belangrijke rechters worden vermoordt meneer Rosenberg(99 jaar)en meneer Jensen (44 jaar), ze hebben allebei 3 kogels in hun hoofd. Nadat de 2 rechters zijn vermoord komt er een onderzoek vanuit de FBI. Darby Shaw studeert rechten en hoort hiervan ze wilt de zaak gaan onderzoeken. Om de zaak op te lossen heeft ze een theorie bedacht die Darby dus the pelican brief noemde. Na een paar dagen onderzoek te hebben gedaan heeft ze veel informatie gevonden over de 2 rechters en die informatie zou wel kunnen leiden naar de dader, ze maakt der theorie af en laat het lezen aan een vriend van der hij heet Thomas. Thomas denkt dat haar theorie wel eens zou kunnen kloppen en stuurt het naar de FBI, het blijkt dat er wel een deel klopt van haar theorie, want de dader die Darby in der hoofd had daar dacht de FBI ook aan. Darby neemt Thomas een keertje mee uit, maar dat gaat niet goed Thomas wil gaan rijden draait de sleutel om en er is een explosie, Darby weet zelf best wel dat ze teveel van de zaak weet en de bom eigenlijk voor haar was. Darby komt in aanraking met Gray, Gray weet maar al te goed dat als hij Darby helpt hij ook kans heeft dat hij vermoord wordt. Samen doen ze nog meer onderzoek en komen steeds meer te weten over de waarheid. Ze komen er achter dat Victor Matiecce er achter zit en dat Victor een goede vriend is van de president, Darby en Thomas winnen de zaak omdat ze alle bewijzen hebben.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The Pelican brief door John Grisham"