The pearl door John Steinbeck

Beoordeling 7.4
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 421 woorden
  • 20 augustus 2006
  • 26 keer beoordeeld
  • Cijfer 7.4
  • 26 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1948
Pagina's
128
Oorspronkelijke taal
Engels
Verfilmd als

Boekcover The pearl
Shadow
The pearl door John Steinbeck
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Samenvatting

Kino en Juana wonen samen met hun baby Coyotito net ergens buiten het dorp. Op een dag wordt hun zoon gebeten door een schorpioen en Kino en Juana gaan naar de dokter in het dorp, maar die stuur hen weg, omdat ze geen geld hebben. De volgende dag vind Kino een hele grote parel en denkt hiermee de dokter te kunnen betalen. De dokter komt langs, want het nieuws van de parel had zich snel verspreid. Kino wil de parel verkopen in de hoofdstad, want in zijn eigen dorp zeggen de dealers dat de parel geen waarde heeft.
De avond voordat hij naar de hoofdstad wil gaan wordt Kino neergeslagen. Juana had al een keer eerder gezegd dat de parel kwaad met zich meebracht, maar Kino wilde niet luisteren en deze keer ook niet.’s Avonds wil Juana de parel in zee gooien, want hij brengt hen te veel gevaar. Kino wordt wakker van het geluid van Juana en na een gevechtje heeft Kino de parel van Juana afgepakt. Als ze samen terug naar huis lopen wordt Kino aangevallen door drie mannen. Kino doodt er een.Nu moeten Kino en Juana wel vluchten. De overige mannen hadden hun huis in brand gestoken. Dus doken Kino, Juana en Coyotito onder bij de broer van Kino, om de volgende nacht naar het noorden te vluchten. Onderweg merken ze dat ze gevolgd worden en Kino bedenkt een plan om de drie mannen die hen achtervolgen te vermoorden. Ze gaan de bergen in. ’s Nachts als twee mannen slapen en een de wacht houd ziet Kino zijn kans om ze te vermoorden. Op het moment dat Kino wil toeslaan begint Coyotito te huilen, er klinkt een schot, daarna een ijzige stilte. Later blijkt Coyotito dood geschoten te zijn. Juana is ongedeerd en Kino heeft alle drie de mannen door zijn woede vermoord.

Na deze gebeurtenis keren Juana en Kino terug naar hun dorpje en gooien de parel in zee, want hij heeft alleen ellende gebracht.

Eigen mening

Ik vind het een interessant verhaal, want je denkt eerst dat de parel hen geluk zal brengen, maar hij brengt alleen ongeluk. Het moment dat Kino de drie mannen wil vermoorden vind ik erg spannend, want dan moet Coyotito huilen en denk je dat Kino ontdekt wordt, maar dan blijkt achteraf dat zijn zoon dood is en Kino vermoord de mannen. Ik vind het wel een beetje onwerkelijk dat Kino drie mannen in zijn eentje kan vermoorden. Maar alles bij elkaar vind ik het een mooi boek.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The pearl door John Steinbeck"