The messenger door Liz Wilkin

Beoordeling 7
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 413 woorden
  • 5 april 2007
  • 75 keer beoordeeld
  • Cijfer 7
  • 75 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1991
Pagina's
23
Geschikt voor
onderbouw havo
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover The messenger
Shadow
The messenger door Liz Wilkin
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Titel: The Messenger
Auteur: Liz Wilkin
Uitgeverij: Unicorn Productions
Plaats van uitgave: Bemmel
Aantal bladzijden: 23 bladzijden

Keuzeverantwoording:
Ik ging in de mediatheek op school zoeken naar een Engels boekje. Ze hadden daar heel veel soorten boeken, dikke, dunne, moeilijke, makkelijke enz. Ik was op zoek naar een stripboek omdat dat de vorige keer goed was bevallen. Ik kon alleen geen stripboeken meer vinden dus keek ik bij de dunne/makkelijke boeken voor de derde klas. Toen heb ik met m’n ogen dicht een boekje gepakt en dat was deze.

Titelverklaring:
Het boek heet The Messenger omdat Philip een boodschap moet doorgeven aan mr. Simpson. Hij is dus de boodschapper, een letterlijke vertaling van de titel


Samenvatting:
Philip, 16 jaar, had verkering met Tessa. Hij zag alleen toen ze al verkering hadden een hele aantrekkelijke vrouw, Janet. Hij werd er verliefd op en maakte de verkering met Tessa uit.
Philip die net klaar is met zijn examens heeft vakantie. Hij wil graag wat extra verdienen en heeft daarom een bijbaantje. Hij verzorgt de zomerhuisjes en natuurlijk net het huisje van Janet.
Janet verzwikt haar enkel en daarom vraagt ze of Philip een boodschap voor haar wil wegbrengen naar Londen. Janet is een stuk ouder dan Philip en zijn moeder en Philip maken daarover steeds ruzie. Ondanks dat zijn moeder en vooral Tessa hem waarschuwen doet Philip het toch, want liefde maakt blind!
Philip moet die week nog een paar keer wat wegbrengen maar na een tijdje komt er politie naar hem toe. Ze zeggen dat hij illegale dingen mee smokkelt. Philip wordt meegenomen naar het bureau, maar na een uur mag hij weer weg.
De politie heeft de echte daders, Janet en mr. Simpson, gevonden en brengt hun naar de rechter omdat de boodschap die Philip af moest leveren illegaal was, er zaten allemaal vervalste paspoorten in het pakketje.
Philip vertelt zijn verhaal aan Tessa terwijl hij zich heel erg schaamt. Tessa vindt het niet erg en ze krijgen weer verkering!


Eigen mening:
Ik vond het een wel een grappig boekje. Het was makkelijk te lezen en er kwamen een paar woorden heel vaak in voor die ik nu volgens mij voor altijd weet. Ik vond het ook heel handig dat er achter in het boek nog een hele handige woordenlijst zat zodat ik de woorden die ik niet uit de contest kon halen, kon opzoeken.
Ik ga de volgende keer wel proberen een moeilijker boekje te lezen want dit was niet echt moeilijk!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

W.

W.

Think you sooooo much!

14 jaar geleden

D.

D.

Danku.

10 jaar geleden

W.

W.

196 PAGINA'S? Het zijn er maar 23!!

10 jaar geleden

Andere verslagen van "The messenger door Liz Wilkin"