The lovely bones door Alice Sebold

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
Boekcover The lovely bones
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 603 woorden
  • 27 juni 2010
  • 38 keer beoordeeld
Cijfer 5.9
38 keer beoordeeld

Boekcover The lovely bones
Shadow
The lovely bones door Alice Sebold
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie


Titel boek: De wijde hemel
Originele titel: The lovely Bones
Schrijfster: Alice Sebold
Vertaling: Molly van Gelder
Uitleg titel: Susie gaat naar een tussen hemel. ‘the Imbetween’. Een perfecte wereld, maar voor haar is het niet perfect…
Genre: Triller
Thema: Moord/avontuur

 
Tijd A:
Het verhaal begint in het verleden om precies te zijn 1973.
Ze is vermoord op 6-12-1973.

Tijd B:
Het speelt zich af in ongeveer 10 jaar.

Plaatsen:
Philadelphia;Maïsveld- The Imbetween(tussenwereld)- stortplaats- bij iedereen thuis- Scholen- politiebureau- ziekenhuis- hoogbegaafden kamp- New Tampshire; wijngaard. (dit zijn de meest voorkomen de plaatsen)

Hoofdpersoon:
Susie Salmon (14 jaar).

(Belangrijkste) Bijfiguren:
Papa Jack, Mama Abigail, Linsey, Buckley, Ray Singh (bijna-vriendje), Franny (vriendin in de imbetween), Clarissa (vriendin op aarde), rechercheur Len Fenerman, Holly (vriendin in de imbetween), Ruth Connors (schoolgenoot), Samuel Herler(vriendje Lindsey), Ruana Singh (moeder van Ray), George Harvery (moordenaar), Holliday (hond).


Boek in één zin:
Een meisje wordt vermoord en komt in een tussenwereld, vanuit hier kijkt ze naar de aarde.


Samenvatting
Susie Salmon is 14 jaar oud als ze wordt verkracht en vermoord door meneer Harvery. Ze wordt vermoord in een ondergrondse schuilhut in het maïsveld, die door meneer Harvery is gebouwd. Harvery had het perfecte seizoen voor de moord uitgekozen, zodat er weinig bewijzen waren. Jack weet dat meneer Harvery het heeft gedaan, maar Len kan hem niet geloven omdat hij bewijzen nodig heeft. Jack volgt meneer Harvery naar het maïs veld en ziet Clarissa zitten, dan wordt hij in elkaar geslagen door Clarissa’s vriendje. Hij beland in het ziekenhuis. Moeder en Len worden verliefd op elkaar en moeder speelt overspel.

Op 6 december wordt er een herdenkingsdienst in het Maïsveld gehouden door iedereen die Susie kende.

Jack praat met Lindsey over meneer Harvery zegt dat hij het niet kan bewijzen. Lindsey beseft dat zij het bewijs in Meneer Harvery’s huis moet gaan zoeken. Ze breektin, in het huis en vindt een papiertje met bewijzen.

Abigail vertrekt naar New Tampshire.

George Harvery vlucht. En niemand kan hem meer vinden.

Lindsey en Samuel gaan trouwen.

Als Jack een hartaanval krijgt komt Abigail naar 8 jaar terug.

Ruth en Ray zijn goede vrienden en bezoeken elkaar nog vaak. Ruth ziet als er op een plek iemand is vermoord. En geeft Susie voor een tijdje haar lichaam. Susie komt op aarde in Ruth’s lichaam. Ray merkt het en wordt verliefd op Susie’s ziel.

Harvery wordt overal gevolgd door alle dieren en mensen die hij ooit heeft vermoord.

Lindsey en Samuel gaan samen wonen en Lindsey wordt zwanger.



Beoordeling
Het is een fantastisch boek! Er staan alleen wel heel veel moeilijke woorden in. Het is een heel zielig boek. Je bekijkt het vanuit de ogen van Susie, in de hemel, en dat is heel mooi geschreven. Ik denk dat het ook zo gaat, dat iemand op aarde het pas kan laten rusten als de dode dat ook in de hemel doet. Het is ook mooi dat met alle bijfiguren het verdere leven bekijkt. In het begin vooral van haar vader maar later van al haar dierbaren op aarde. Het is een heel realistisch verhaal maar het kan niet helemaal waar zijn. Omdat je niet vanuit een dode kan kijken, die kan het niet door vertellen! Er zijn wel meer dingen niet-realistisch maar het is zo realistisch mogelijk geschreven. Het is ook zo dat je mee leeft met de figuren, je zit echt in het boek. Ook zijn sommige momenten heel spannend, en het absoluut niet voorspelbaar! Het is een best ingewikkeld verhaal, vooral in het begin. Maar het is wel begrijpelijk. En het was het zeker waard om dit boek te lezen!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The lovely bones door Alice Sebold"