Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

The loved one door Evelyn Waugh

Beoordeling 4.3
Foto van een scholier
Boekcover The loved one
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 5e klas havo | 726 woorden
  • 24 juli 2007
  • 20 keer beoordeeld
Cijfer 4.3
20 keer beoordeeld

Boekcover The loved one
Shadow
The loved one door Evelyn Waugh
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Gegevens van het boek: Mijn boekverslag gaat over het boek ‘the loved one’. Het is geschreven door Evelyn Waugh en gepubliceerd in het jaar 1948 in New York. De uitgave die ik heb gelezen stamt uit 1998. Waar gaat het over? De hoofdpersoon in het boek is Dennis. Deze jongen woont samen met Frank in California. Frank word ook wel Sir Francis genoemd. Iemand anders heeft de baan van Frank gekregen en vervolgens pleegt Frank zelfmoord. In Whispering Glades wordt de begrafenis geregeld door Dennis. Hier ontmoet Dennis Aimee. Hij wordt verliefd op haar maar ook Mr Joyboy is verliefd op Aimee. De twee verliefde mannen worden vijanden van elkaar, Aimee raakt gefrustreerd en weet niet wie ze moet kiezen. Vervolgens pleegt Aimee zelfmoord. Over de hoofdpersoon: Ik vind dennis een beetje overkomen als een slappeling. Hij zegt dat hij niet zoals een hele rijke man wil zijn in het boek maar toch gedraagt hij zich af en toe wel zo. Ook vind ik het dom dat hij die mr joyboy gaat chanteren. Tuurlijk is dat wel slim maar ook wel erg achterbaks. En ik zou me niet tot zo’n niveau verlagen.
De keuzes van de hoofdpersoon: Ik vind niet dat Dennis een echte keuze heeft gemaakt in het boek. Vooral Aimee en Frank hebben keuzes gemaakt in het boek. Door hun leven te beëindigen. Ik vind het wel dom van ze om zelfmoord te plegen. Frank omdat hij zijn baan is kwijt geraakt!! Dat vond ik al helemaal raar, ga verhuizen ofzo maar je gaat niet zelfmoord plegen. Aimee had tegen beide mannen moeten zeggen dat ze niks wou. Op die manier was ze van het gezeur af en hoefde ze ook niet te kiezen. Ik vind het dus ook van Aimee dom dat ze zelfmoord heeft gepleegd. Dat dennis mr joyboy gaat chanteren vind ik ook een domme zet, maar tegelijkertijd wel slim en grappig!! Bij die keuze heb ik een dubbel gevoel. De inhoud van het verhaal: Ik vond het wel bijzonder om te lezen over dit onderwerp. Meestal heb ik boeken over verliefd zijn en dat soort luchtige gedoe. Dit onderwerp leek me leuk om een keer te proberen en het is me zeker bevallen. Toch is mijn mening over zelfmoor niet erdoor verandert. k vind het nog steeds een ‘oplossing’ die nergens toe leidt. De vorm van het boek; Ik vond het niet een moeilijk boek om te lezen. Af en toe was er wel een woord dat ik niet goed begreep of dat ik een zin twee keer moest lezen. Het boek was voor mij in ieder geval wel te begrijpen. In het begin is het boek wel wat lastig. Je krijgt veel informatie over je heen dan. Eenmaal in het verhaal is het een leuk boek. Het boek aanraden of niet ? Het boek is zeker wel leuk om een keer te lezen. Maar je moet wel van dit soort boeken houden. Af en toe vond ik het boek een beetje melodramatisch. Dat ze dan zelfmoord plegen bij een klein beetje tegenslag enso. Als je daar door heen kijkt is het zeker een leuk boek om te lezen en ik raad het dus ook aan. Verwerkingsopdrachten: Opdracht 3: Schrijf een brief aan één van de personages van het boek en leg uit welke van zijn/haar beslissingen je onverstandig of onbegrijpelijk vindt. Deze brief schrijf ik naar Frank. Lieve Frank, Laat me je helpen Frank, ga nou geen onverstandige dingen doen. en nieuwe baan krijg je heus wel weer. Wie wil je nou niet hebben?! Kom op ik help je wel met het zoeken van een nieuwe baan! Niet de moed opgeven en als je het niet meer ziet zitten bel me dan even! Vergeet niet , na regen komt altijd zonneschijn! Opdracht 7: Als er een film is gemaakt op basis van dit boek, of naar aanleiding van dit boek, ga deze film dan bekijken en schrijf op wat de gelijkenissen en de verschillen tussen het boek en de film zijn. Ik heb wel ooit een film gezien waar ook zelfmoord werd gepleegd door iedereen. Hoe deze film heet ik niet het was zo’n B-film. Ook in ‘an officer and a gentlemen’ pleegt de beste vriend van de hoofdrolspeler zelfmoord omdat hij niet waar kan maken wat iedereen van hem verwacht. Een film met hetzelfde verhaal heb ik niet kunnen vinden.

REACTIES

A.

A.

weet je zeker dat dit havo 5 niveau is?

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The loved one door Evelyn Waugh"