Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

The lord of the rings door J.R.R. Tolkien

Beoordeling 4.7
Foto van een scholier
Boekcover The lord of the rings
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 356 woorden
  • 3 september 2007
  • 10 keer beoordeeld
Cijfer 4.7
10 keer beoordeeld

Boekcover The lord of the rings
Shadow
The lord of the rings door J.R.R. Tolkien
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Leesverslag  Naam van het boek: In de ban van de ring.  Auteur: John Ronald Ruell Tolkien.  Uitgeverij: Uitgeverij Medema.  Plaats van uitgeverij: Amsterdam.  eerste druk: 1966.  Aantal bladzijden: 491 pagina’s. Waarom koos je voor dit boek? Ik koos voor dit boek omdat het een groot succes had toen de film uitkwam in de bioscoop. De film vond ik prachtig dus heb ik het boek ook gelezen. Wat me wel opviel is dat in het boek veel meer details gegeven worden dan in de film, de film is eigenlijk maar een vage voorstelling van het boek. Wat is het thema van het verhaal? Het verhaal gaat over een Hobbit (Bilbo) die een magische ring vindt en die jarenlang verstopt tot op het moment dat de vijand Sauron te weten komt dat de ring teruggevonden is. Vanaf dat moment begint een spannend avontuur tussen de 2 hobbits (Sam en Frodo) die de ring moeten vernietigen in de lava van Mount Doom en Sauron die de ring moet vinden voor hij vernietigd is.
De ruimte en tijd van het verhaal? Het volledige verhaal speelt zich af in een fantasiewereld: Midden Aarde en het verhaal begint op de 22e van de Heiligmaand 3001 in de Gouwtelling (Hobbits wonen in een land genaamd De Gouw). J.R.R Tolkien heeft zelfs Midden Aarde op kaart gebracht en een volledige geschiedenis van Midden Aarde uitgeschreven. Heeft dit boek je kijk op het genre of op het thema veranderd? Waarom wel of niet? Ik denk dat deze film, boek een perfect voorbeeld is van een fantasieverhaal omdat alles gefantaseerd is zoals rassen (Hobbits, Dwergen, Elfen, Orcs) de taal (Elfs) en de ruimte( Midden Aarde). Zitten er grote verschillen in de verfilming? Neen, grote verschillen niet maar zoals ik al vernoemd heb is het boek veel gedetailleerder dan de film aangezien elk detail zoals het weer tot een bloem volledig beschreven is maar vooral ook het landschap is prachtig verwerkt in de film aangezien de volledige film opgenomen is in Nieuw-zeeland. Ook zijn er veel ‘special effects’ gebruikt in de film en danzij de hoge technologie zijn de gebeurtenissen van spreuken tot dorpen en steden heel realistisch.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The lord of the rings door J.R.R. Tolkien"