The lion, the witch and the wardrobe door C.S. Lewis

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 577 woorden
  • 22 augustus 2006
  • 33 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.9
  • 33 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
Het betoverde land achter de kleerkast
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1950
Pagina's
176
Oorspronkelijke taal
Engels
Verfilmd als

Boekcover The lion, the witch and the wardrobe
Shadow
The lion, the witch and the wardrobe door C.S. Lewis
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Boekverslag “Narnia De Leeuw, De Heks en De Kleerkast” (filmeditie)

Auteur
C.S. Lewis. Dit verhaal heeft hij geschreven voor Lucy Barfield, zijn Petekind.

De hoofdpersonen
De Witte heks: zij is de slechte persoon in het verhaal. Ze zorgt ervoor dat het altijd winter is in Narnia, en lokt Edmund, die moet zorgen dat zijn broertjes en zusjes bij de Witte heks terecht komen.
Aslan: hij is een goede leeuw, die het opneemt tegen de witte heks. Aslan helpt Edmund, Susan, Lucy en Peter .
Edmund, Susan, Lucy en Peter: deze vier kinderen beleven het hele avontuur. Lucy ontdekt de weg naar Narnia en Edmund wordt betoverd door de Witte heks.


Mijn boek:
Narnia gaat over 4 kinderen: Lucy, Edmund, Peter en Susan. Ze zijn vanwege een oorlog bij professor Kirke. Lucy gaat in de kleerkast, terwijl de anderen het huis verkennen. Door de kast komt Lucy in Narnia en ontmoet faun de kidnapper. Toch is de kidnapper niet slecht want hij verteld haar mooie dingen over Narnia en over de slechte Witte heks. Lucy gaat terug. Als ze het verhaal verteld aan de anderen, gelooft niemand haar. De volgende dag maakt Edmund hetzelfde mee, maar hij ontmoet de heks in haar slee, die wil dat hij zijn broer en zussen ophaalt. Edmund gaat uit de slee om zijn broers en zussen op te halen. Ze ontmoeten een bever. De bever verteld een verhaal over een goede leeuw Aslan die de heks binnenkort gaat verslaan. Maar de zonen en dochters van Adam en Eva moeten wel op de tronen van “Slot Cair Paravel” gaan zitten om de heks krachten af te nemen. Intussen is Edmund ervandoor om aan de heks te vertellen dat Aslan komt en dat hij bij de stenen tafel komt. Als de broers en zussen van Edmund Aslan bereikt hebben slapen ze die nacht in een geheim hol. Dan komt de kerstman die Lucy een drankje tegen de pijn geeft. De Kerstman geeft Peter een zwaard en schild en Susan een dolk en een hoorn voor ze in gevaar komen.

Die nacht wordt Edmund zonder dat de heks het wist bij haar vandaan gehaald. De heks was tijdens de reis namelijk heel onaardig tegen Edmund. De heks komt de volgende morgen bij Aslan en verteld dat zij Edmund mag doden, omdat hij verraad heeft gepleegd. Gelukkig geeft Aslan aan dat de heks hem mag doden in plaats van Edmund. Zo gezegd, zo gedaan en Aslan wordt die nacht vermoord waar Susan en Lucy bij zijn. Toen hebben ze gehuild en brak de tafel doormidden omdat Aslan zichzelf heeft opgeofferd en daardoor weer tot leven kwam. Ze waren blij en gingen alle dieren die in steen waren verandert door de heks terugveranderen. Ondertussen vocht Peter, één van de broers van Edmund, met zijn leger tegen de heks. Ze waren heel erg vermoeid maar kregen hulp van Aslan en zijn dieren die eerst van steen waren. Edmund sloeg met een zwaard de staf van de heks doormidden. Ze was machteloos en Peter stak haar neer. De kinderen zaten op de rug van Aslan op weg naar Slot Cair Paravel. Na aankomst waren al de goede dieren en vrienden aanwezig. Edmund en zijn broers en zussen werden Koningen en Koninginnen. De heks was dood en zonder krachten.

De kinderen werden oud in Narnia, maar door een lantaarnpaal werden ze opeens teruggeflitst naar het huis van de professor. In Narnia is er geen tijd, dus ze waren weer gewoon kind.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

H.

H.

super dit verslag kan ik veel mee

6 jaar geleden

Andere verslagen van "The lion, the witch and the wardrobe door C.S. Lewis"