ADVERTENTIE
Luisterboeken: de makkelijke optie? Lars is niet echt een fan van lezen. Daarom gaat hij op zoek naar de beste manieren om door zijn leeslijst heen te komen. Red je het met alleen maar samenvattingen, of is een e-reader of luisterboek een betere optie? Deze video wordt mede mogelijk gemaakt door Storytel.

Probeer 30 dagen gratis

Titel: Life of Pi
Auteur: Yann Martel
Uitgever:Knopf Canada
Jaar van uitgave: 2001
Land: Canada
Taal: Engels
Druk:  E-book
Aantal bladzijden: 401
Genre: Fictie
Nederlandse titel: Het leven van Pi
Prijzen: Man brookerprize (2002)
verfilming: Life of Pi (2012)

Titel verklaring

De titel is erg eenvoudig te verklaren. Het boek “Life of Pi” gaat namelijk letterlijk over het leven van Pi. Niet alleen zijn leven tot en met de schipbreuk wordt beschreven, maar ook dat daarna.

Een erg originele titel is het niet.

Plaats en tijd

In het begin van het boek speelt het verhaal zich af in Pondicherry, India. Pondicherry is een plaatsje aan de kust in het zuiden van India waar vroeger fransen hebben gezeten. Pi’s ouders hebben daar een dierentuin, “Pondicherry zoo”.

Later speel het verhaal zich af op de Tsimtsum. De Tsimtsum is een vrachtschip waarmee Pi, zijn familie en de dieren verhuizen naar Canada. De dieren zouden worden verkocht aan verschillende dierentuinen in o.a. Amerika.

De Tsimtsum zinkt. Pi komt terecht in een reddingsboot met een zebra, orang-oetang, hyena en een Bengaalse tijger op de Pacifische oceaan. Hij dobbert 227 dagen rond ergens in 1976 tot 1977.

Hij spoelt aan in Mexico en woont uiteindelijk met zijn familie in Canada.

Hoofdpersonen

Piscine MolitorPatel (Pi) 
Piscine is een jongen die is opgegroeid in India. Hij is vernoemt naar een zwembad in parijs. Later, wanneer hij gepest wordt met zijn naam, besluit hij zichzelf “Pi” te noemen. Vanaf dat moment noemt bijna iedereen hem Pi.
Pi woonde zijn hele jeugd in een dierentuin. Wanneer hij met zijn ouders en broertje naar canada verhuist vergaat het schip en komt hij op een reddingsboot terecht met een zebra, een orang-oetang, een hyena en een tijger.
Later woont hij in canada met zijn vrouw en kinderen.
Hij is hindoe, moslim en christen.

Richard Parker                   
Richard Parker is een grote Bengaalse tijger. Hij werd als welpje gevonden in de omgeving van Bangladesh waar hij met een grotere tijger overlast veroorzaakten en mensen opaten. De vinder (Richard Parker) had een formulier verkeerd ingevuld waardoor het dier de naam “Richard Parker”  en de vinder de naam “Thirsty None Given” kreeg.
Na de schipbreuk zit Richard Parker in een reddingsboot met Pi.

Schrijver
Een schrijver die Pi’s oom heeft ontmoet en Pi’s verhaal wil opschrijven.

Francis Adirubasamy 
Francis is als een oom voor Piscine Hij noemt hem Mamaji. Hij is een goede zwemmer en leert Piscine zwemmen. Hij ontmoet de Schrijver in Pondicherry en raadt hem aan naar Piscine te gaan.

favoriete fragment

 

Mijn favoriete moment is wanneer Pi blind is en een andere schipbreukeling ontmoet. Het is mijn favoriete moment omdat is erg gelachen heb toen Pi een verhaal vertelde over een banaan die groeide, viel, en nadat iemand hem had opgegeten, diegene zich beter voelde.
Ook heb ik toen erg gelachen omdat ze het hadden over schoenen en sigaretten opeten. Het was heel erg grappig.

Het begin van het boek vond ik vooral zeer leerzaam wanneer Pi verteld over de verschillende religies, India en verschillende dieren.

Mening

Life of Pi vond ik een grappig, leerzaam, leuk en avontuurlijk boek. Grappig, vanwege de af en toe grappige verhalen en momenten. Leerzaam, vanwege de informatie die wordt verteld over India, religies en de verschillende dieren. Leuk, omdat het een erg leuk boek is met een leuk verhaal. Avontuurlijk, omdat het ontzettend avontuurlijk is om in een schipbreuk terecht te komen met wilde dieren op een oceaan en het te overleven.
Het is wel moeilijk om door het boek heen te komen, omdat er ook af en toe erg saaie passages zijn, maar het is zeker de moeite waard om door te lezen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.