Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

The life of Pi door Yann Martel

Beoordeling 7
Foto van een scholier
Boekcover The life of Pi
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 5e klas havo | 779 woorden
  • 5 december 2013
  • 12 keer beoordeeld
Cijfer 7
12 keer beoordeeld

Boekcover The life of Pi
Shadow

Het leven van Pi vertelt het ongelooflijke verhaal van Piscine Patel (Pi), een zestienjarige Indiase jongen, wiens vader een dierentuin in India heeft. Wanneer de familie besluit het lan te verlaten wordt de gele dierentuin ingescheept. Maar het schip vergaat en de enige overlevenden zijn Pi, een hyena, een zebra met een gebroken been en een tijger van 200 kilo. Een m…

Het leven van Pi vertelt het ongelooflijke verhaal van Piscine Patel (Pi), een zestienjarige Indiase jongen, wiens vader een dierentuin in India heeft. Wanneer de familie besluit h…

Het leven van Pi vertelt het ongelooflijke verhaal van Piscine Patel (Pi), een zestienjarige Indiase jongen, wiens vader een dierentuin in India heeft. Wanneer de familie besluit het lan te verlaten wordt de gele dierentuin ingescheept. Maar het schip vergaat en de enige overlevenden zijn Pi, een hyena, een zebra met een gebroken been en een tijger van 200 kilo. Een magistraal boek waarvan alleen in Nederland al meer dan 100.000 exemplaren zijn verkocht.

Deze bijzondere roman is nu verfilmd door de wereldberoemde regisseur Ang Lee, bekend van Brokeback Mountain en Sense and Sensebility, en belooft nu al dé bioscoop hit van deze winter te worden.

The life of Pi door Yann Martel
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Samenvatting:

Piscine, ook wel Pi genoemd, is een jongen uit India. Zijn vader is de eigenaar van een dierentuin in Pondicherry. Piscine is opgegroeid in de dierentuin en heeft hier een geweldige jeugd. Hij is zeer gelovig en gelooft net zoals al zijn vrienden en familie leden in de Boeddha.  Echter gelooft hij buiten de Boeddha ook nog in Allah en God, hierdoor bidt hij zowel in de kerk, in de moskee als in de tempel.

Als hij 16 jaar is willen zijn ouders weg uit India en een nieuw leven opbouwen in Canada. Ze besluiten alle dieren van de dierentuin te koop aan te bieden. Ook worden enkele dieren verkocht aan dierentuinen in de Verenigde Staten. Omdat de familie toch naar Canada moet gaan deze mee op de boot. Na vier dagen komen ze in een hevige storm terecht, Piscine wordt wakker en ziet dat enkel verdiepingen onder hem onder water staan, de boot is aan het zinken… Hij kan zich zelf redden door in een reddingssloep te komen met hulp van de bemanning van de boot. Als hij na deze stormachtige nacht wakker wordt ziet hij dat hij niet de enige is in de 32 persoonssloep. Buiten Piscine verblijven namelijk ook een tijger, hyena en een zebra met een gebroken been in de sloep, enkele meters verderop drijft een orang-oetang op een tros bananen. Nadat de hyena de zebra en aap heeft gedood wordt deze op zijn beurt weer gedood door Richard de Bengaalse tijger. Piscine zit vol angst alleen met de tijger op de boot, eerst wil hij hem proberen te laten uit hongeren maar later bedenkt hij zich dat de kans dan groter is dat de tijger hem aanvalt. Hij besluit dus de tijger tevreden te houden met vis die hij vangt.

Na enkele dagen strandden ze op een eiland. Eerst denkt Piscine dat het een onbewoond eiland is maar er blijken enorm veel stokstaartjes te leven, die ’s nachts de bomen in gaan omdat ze anders kunnen worden gedood door het sterkte zout. Hij blijkt hier dus niet veilig te zijn en hij vertrekt. Na 227 dagen komt hij aan in Mexico. Iedereen wil zijn verhaal horen, maar niemand gelooft hem.

Setting: Het verhaal begint in een dorpje in India, waar de familie van Piscine woont. Als hij 16 jaar oud is willen ze naar Canada verhuizen, dit komt er echter niet van.  Een heel belangrijk punt van de setting vind ik het weer. Tijdens de reis naar Canada slaat het weer volledig om en ontstaat er een enorme storm. Dit is voor mij een zeer belangrijke omslag in het boek want vanaf hier ontstaan de grote avonturen en ongeloofwaardigheden. Dankzij deze ongeloofwaardigheden is het boek juist zo’n enorm groot succes geworden, zowel als boek als film.

Personages: Piscine is een jongen uit India, hij is lichtelijk getint en heeft redelijk lang krullend haar. Hij groeit op in de dierentuin van z’n vader. Als hij 16 jaar is willen zijn ouders weg uit India en willen naar Canada. De reis verloopt echter niet geheel vlekkeloos. Piscine is de enige overlevende samen met enkele dieren na een grote storm. Hij is een flat character, ondanks de grote ontwikkeling die hij mee maakt. Dit is omdat hij zelf de ontwikkeling mee maakt, maar zelf nauwelijks veranderd, vanaf begin tot eind is hij een lieve zachte jongen die niemand kwaad zal doen. Dit komt mede door zijn liefde aan verschillende religies.

Thema: Het boek draagt volgens mij meerdere thema’s met zich, zoals religie en reizen. Piscine is namelijk zeer gelovig en dit helpt hem. Dankzij God, Allah en Boeddha heeft hij namelijk zowel de storm als de reis met de tijger overleefd. Al zijn moeite en tijd die hij in zijn jeugd heeft gestoken om  te bidden voor de verschillende geloven betalen zich later uit door hem het leven te besparen.

Mijn mening: Ik heb zeer genoten toen ik bezig was met het boek lezen. Het is een mooi geschreven boek. Vooral de spanning en avontuur trekt mij aan en hierdoor was het alleen maar makkelijker te lezen. Soms waren de zinnen een beetje lang, dat is mijn enige minpunt. Ik wil dit boek aan iedereen aan raden, mits je van spanning en avontuur houdt en je makkelijk kan verplaatsen in gelovigen. Als je het moeilijk vindt om je in religieuze mensen te verplaatsen en niet van avontuur houdt kan het wat moeilijker lezen zijn en zul je er langer mee bezig zijn dan ik. Omdat dit bij mij niet het geval was ben ik zeer te spreken over de kwaliteit en avonturen van het boek en geef ik het een 8.5

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The life of Pi door Yann Martel"