The life and loves of a She-devil door Fay Weldon

Beoordeling 7.4
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 5e klas vwo | 861 woorden
  • 31 juli 2007
  • 21 keer beoordeeld
  • Cijfer 7.4
  • 21 keer beoordeeld

Eerste uitgave
1983
Pagina's
256
Geschikt voor
bovenbouw havo/vwo
Punten
2 uit 5
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover The life and loves of a She-devil
Shadow
The life and loves of a She-devil door Fay Weldon
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
The Life and Loves of a She Devil

1 a. Fay Weldon
b. The Lifes and Loves of a She Devil.
c. Roman

2. Ruth, een extreem lelijke vrouw, woont met haar man en twee kinderen in het plaatsje Eden Grove. Haar man Bobbo is een succesvolle accountant en een mooie, aantrekkelijke man. De reden waarom de Bobbo en Ruth getrouwd zijn is dat Ruth zwanger geraakt was. Ruth is hier gelukkig mee en houdt veel van haar man. Bobbo is daarentegen helemaal niet blij met het huwelijk en heeft een affaire met zijn cliënte Mary Fischer. Mary Fischer woont ver van Eden Grove vandaan, bij de kust, in de Hightower, is een succesvolle schrijfster van slechte boeken over liefde en is erg mooi. De boeken verkopen wel goed en ze is erg rijk. Wanneer Ruth de affaire ontdekt is ze razend. Ze is ontzettend jaloers en zint op wraak. Wanneer Bobbo haar verlaat en bij Mary Fischer gaat wonen is de maat vol. Ruth doet alles om Mary Fischers en Bobbo’s leven zo zuur mogelijk te maken. Om te beginnen blaast ze het hele huis op. Ze geeft aan dat het een ongeluk was en Bobbo krijgt geen geld van de verzekering. Daarna dumpt ze haar kinderen bij de Hightower en vertrekt ze naar Mary Fischers moeder. Ruth zorgt ervoor dat het lijkt alsof Mary Fischers moeder incontinent is en ze weggestuurd wordt uit het bejaardentehuis. Nu zit Mary Fischer met haar moeder opgescheept. Ruth steelt geld van de cliënten van Bobbo. Hij wordt ervan beschuldigd en krijgt een gevangenisstraf. Ondertussen ondergaat Ruth veel plastische operaties om mooi te worden. Met Mary Fischer zelf gaat het helemaal niet goed. Ze heeft kanker en is erg ziek. Wanneer Mary Fischer overlijdt, komt Ruth op de begrafenis. Bobbo herkent zijn vrouw niet. Ze krijgen, opnieuw, een relatie. Bobbo komt niets te weten van de achtergrond van zijn nieuwe vrouw, want Ruth heeft haar naam veranderd in Vespa Rose. Ondertussen heeft Ruth een affaire met Garcia de klusjesman. Ze zorgt ervoor dat Bobbo het allemaal doorheeft. Ze laat hem lijden, net zoals zij vroeger geleden heeft.

3. 2. Ruth: Ze een vrouw die veel voor anderen overheeft. Ze is gek op haar man. Ze wordt slecht door hem behandeld. Ruth is heel onzeker, dat komt omdat ze erg lelijk is. Iedereen doet naar tegen haar door haar afschuwelijke uiterlijk. Op het moment dat ze ontdekt dat hij een affaire heeft met Mary Fischer veranderd Ruth in een She Devil. Ruth is een Round character want ze verandert duidelijk in het verhaal.

Bobbo: Hij is een egocentrische man. Hij is getrouwd met Ruth, die hij heel slecht behandelt. Dat zij hier erg onder lijdt kan hem niets schelen; hij is de hele tijd bezig met Mary Fischer. Hij verlaat zijn vrouw en trekt bij haar in, hij weet alleen niet dat hij niet zo makkelijk van Ruth af komt… Bobbo is een round character.
Mary Fischer: Ze heeft alles mee in haar leven: een mooi huis, een succesvolle carrière en een mooie man die stapelgek op haar is. Maar alles verandert als Bobbo bij haar intrekt en Ruth haar hele leven gaat verpesten. Mary is een verwende vrouw. Ze laat haar moeder gewoon wegkwijnen in een of ander slecht. bejaardentehuis en ondertussen leeft ze in een droomwereld. Mary Fischer is een Flat character.
3. Het verhaal is een personaal verhaal.
5. Het verhaal heeft verschillende thema’s:
Wraak en liefde. Dit thema is overduidelijk door Ruths haat voor Mary Fischer en de moeite die ze doet om haar man terug te krijgen.
Schoonheid: Ruth is geen mooie vrouw. Beter gezegd ze is ontzettend lelijk. Dit krijgt ze van iedereen en overal te horen. Niemand wil haar eigenlijk door haar afschuwelijke uiterlijk. Dit geeft de oppervlakkigheid van mensen weer.
6. The Life and Loves of a She Devil spreekt voor zich. Het gaat over een vrouw die verandert in een She Devil; ze probeert het leven van haar man en zijn minnares zo zuur mogelijk te maken.

5. 2. De passage waarin Ruth Mary Fischer en Bobbo het leven zo zuur mogelijk probeert te maken vind ik het leukst. Nu moet ik zeggen dat ik dit hele boek eigenlijk erg leuk vond, maar vooral dit deel van het boek vond ik leuk. Het is zo bizar.

5. Het thema van het boek is niet bijzonder, vooral de liefde en wraak niet. Maar het verhaal zelf maakt het fantastisch. Over het algemeen heb ik niet heel veel met dit onderwerp, maar dit boek was wel heel bijzonder. Ja, de thema’s spraken me aan.
6. Het taalgebruik is niet erg moeilijk. Het was voor mij niet moeilijk om te lezen. Maar het is niet zo moeilijk geschreven dat het voor mensen die meer kennis hebben van het Engels hebben saai wordt. Ik denk dat er nog veel meer in het boek zit dan ik gezien heb.
7. Ik vind dit een geweldig boek! Het is zó bizar dat het fantastisch wordt. Ik heb heel veel gelachen. Maar het is niet alleen maar leuk en simpel het heeft ook wel een boodschap. Ik denk dat iedereen plezier kan beleven aan het lezen van dit boek.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The life and loves of a She-devil door Fay Weldon"