The knife door R.L. Stine

Beoordeling 4.8
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 303 woorden
  • 5 april 2007
  • 12 keer beoordeeld
  • Cijfer 4.8
  • 12 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
Het horror-ziekenhuis
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1991
Pagina's
176
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover The knife
Shadow
The knife door R.L. Stine
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Titel: The knife
Auteur: R.L. Stine

Samenvatting.
Laurie werkt als een vrijwilligster in een ziekenhuis met haar vriendin Skye. Ze ontmoet daar een leuke jongen Rick. Hij is ook vrijwilliger. Laurie werkt op de kinderafdeling. Laurie komt erachter dat Toby Dean heel erg mishandeld wordt. Toby heeft in het ziekenhuis gelegen en mocht er net weer uit. Laurie wil weten wat er aan de hand is. Laurie denk dat zuster Wilton er iets mee te maken heeft. Zuster Wilton is het hoofd van de kinderafdeling. Als ze de zuster volgt naar de nieuwe vleugel die gebouwd wordt, ziet ze dat Rick de zuster achter na gaat. Laurie wacht een tijd en gaat dan kijken. Daar ziet ze de zuster dood liggen. Als Laurie er iemand heeft bij gehaald is het lijk weg. Niemand gelooft haar als ze zegt dat daar een lijk lag. Ze gaat het onderzoeken. Ze komt erachter dat de baas van het ziekenhuis aan kinderhandel doet met Toby's ''moeder''. De zuster is vermoord omdat ze erachter was gekomen en te veel wist.

Hoofdpersonen.
De hoofdpersoon is Laurie Masters. Ze werkt in de vakantie in het Shadyside-ziekenhuis. Ze is best nieuwsgierig, want toen ze dacht dat er iets niet klopte met het jongetje Toby wilde ze meteen weten wat er aan de hand was. Ze is ook onder nemend want ze gaat zelf op onderzoek uit. In het verhaal is ze best wel bang. Maar dat is nogal logisch als je een vermoorde vrouw heb gezien.


Achtergrond van de tekst.
Ik denk dat het verhaal zich ongeveer in deze tijd afspeelt, want er is niks waaruit blijkt dat dat niet zo is. Het verhaal speelt zich af in Shadyside, dat is de plaats waar Laurie woont. Het speelt zich daar af in het ziekenhuis, Laurie's huis of in Fear Street.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The knife door R.L. Stine"