The killjoy door Anne Fine

Beoordeling 4.6
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 1272 woorden
  • 25 juni 2007
  • 126 keer beoordeeld
  • Cijfer 4.6
  • 126 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1986
Pagina's
218
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover The killjoy
Shadow
The killjoy door Anne Fine
Shadow
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!
Samenvatting van de hoofdstukken
1

Ik persoon: Ian James Laidlow
Hij is bang voor honden
Beroep: leraar politics op een universiteit
Hij heeft veel littekens.
Zijn ex-vrouw heet Margaret ze hebben nooit kinderen gekregen omdat Ian dat eigenlijk niet wou. Maar na dat ze uit elkaar gingen kon Margaret ook geen kinderen meer krijgen omdat ze te oud was.
Ian is 49 jaar.
Een meisje in de klas valt hem op ze heet Alicia Davie en ze is 18 jaar.
Om de klas stil te maken zegt hij de hele tijd Quiet so Quiet so


2
Loopt met alicia mee draagt haar boeken. Ze hebben een intiem moment. Later gaat hij met haar naar haar huis en gaat mee naar binnen hij weet niet wat hij ziet het is er erg rommelig. Hij wil snel weer bij haar huis weg. Hij heeft alleen haar boeken beschadigt en staat erop dat hij het terug betaald ze gaat hier mee akkoord. Als ian thuis is schrijft hij alicia een briefje met er op morgen om zes uur bij mijn huis dan krijg je je geld. Ze komt en ze eet met ian mee. Ze praten wat over zijn littekens. Dan lopen ze door het huis en tegen ian zijn zin begint alicia met hem te flirten.

3
Denkt terug aan zijn verleden met margret hij was maagd voor dat die het de eerste keer deed met margaret. Hij vindt dat alicia niets moet doen hij had haar vader kunnen wezen. Het maakt alicia niets uit hij zegt het nog een keer. Hij vindt ook dat die het niet kan maken omdat die leraar is. Alicia begint te huilen.

4
De volgende ochtend maakt hij een ontbijt voor twee. Ze zegt niet veel. Hij zegt daar ligt de sleutel als je nog is terug wilt komen kun je terug komen. Hij vindt alicia leuk. Later die dag komt ze zijn kantoor binnen en vraagt of de kat mee mag komen het weekend. Hij is opgelucht ze is dus wel in hem geïnteresseerd. Vanaf dat moment wonen ze praktisch samen hij durft niet met haar over straat omdat hij bang is dat ze gezien worden. Op een dag vindt hij dat ze de kat als enige echt lief heeft de kat is het enige waar alicia echt van houdt. Hij denkt dat ze wel eens drugs neem maar zegt er niks over want hij vindt het wel fijn dat ze zich niet teveel met zijn leven bemoeit het is geen zeur. Nu heeft hij toch nog een beetje een privé leven. Hij heeft haar nog nooit pijn gedaan. Ze gaat de volgende dag naar haar huis in brightmony waar haar ouders wonen. Als je de kat maar mee neemt zegt ian. Alicia zegt maar misschien kom ik dan niet meer terug. Maar ian is overtuigt van wel.

5
De kat heet trouwens brightmony vernoemt naar de plaatsnaam waar haar ouders wonen. Ian mist alicia al wel. Op school herinnert iedereen hem aan zijn afspraken. Hij denkt de hele tijd aan alicia en bedenkt zich dat hij eigenlijk niks van haar weet en dus vertrouwt hij haar niet meer hij wordt achterdochtig. Ian denkt terug aan zijn tijd met margaret hij belt haar. Zelfs met oud en nieuw heeft alicia niks van zich laten horen. En denkt aan het feit dat dat de moeder van margaret nooit wou dat ze trouwde met ian. Margaret koos later voor een andere man en verliet ian na vele jaren huwelijk 9 geloof ik. Hij blijft er nog over terug denken. Dan besluit hij om naar alicia haar huisje te gaan op ardmory road. Hij gaat naar bewijs zoeken voor het feit dat ze hem misschien bedriegt. Het enige wat hij vind is een naam de naam Allan warner. Hij denkt steeds aan wat ze voor elkaar betekenen of wat ze met elkaar gedaan zouden hebben. Na 7 nachten komt alicia terug.


6
Onduidelijk hoofdstuk voor mij het gaat over een macfaddyen volgens mij is dat een lerares. En over warner denkt ian na. Later op school probeert alicia ian volgens mij jaloers te maken met scott-watson. Het gaat ook nog voer ene mckinley… ook een lerares geloof ik

7
Kat woord ziek alicia is over stuur daarom. Alicia en ian negeren elkaar een beetje. Ze begint weer te huilen. Dan bedrijven ze eindelijk een keer de liefde op ian zijn manier. Hij geeft hiervoor dan ook de aanleiding. Het bijzondere is dat ze er allebei van genoten hebben.

8
Vertelde alicia eindelijk over haar familie maar dat zoet ze omdat ian haar telken pijn doet. Als ze niks verteld of niet verder verteld.

9
Hij is op school bij één of ander meeting.
Dan komt die thuis is alicia niet in hem geïnteresseerd. Hij gaat terug denken aan zijn jeugd. Hij was eenzaam. Hij had een fiets waarop hij overal naar toe ging. Alicia wil ian zijn littekens camoufleren. Ian zegt dat ze het zelf maar op moet doen, ze doet het ook bij ian op maar ze moet het er weer afhalen ian vind het niks.

10
In dit hoofdstuk komt ian erachter dat hij alicia echt niet meer leuk vindt hij wordt namelijk op een morgen wakker en beseft dat die niks meer voor haar voelt en wil haar het liefst zo snel mogelijk het bed uit hebben. Eindelijk voelt die zich weer een vrij man.

11
Hij wacht tot alicia gaat douchen voor dat ze gaat douchen komt ze terug hij bind haar vast aan het bed omdat hij boos is. Over warner hij trekt allemaal illusies. Hij laat daar liggen alicia vraagt zich af waarom en vraagt van alles. Ian is zat van haar gezeur en slaat haar een paar keer. Maar ze houdt niet op met zeuren en vragen dus besluit hij weg te gaan. Hij koopt een krant en bedenkt hoe het is om weer vrij te zijn en dat zij daar zo in zijn huis op zijn bed ligt. Dan gaat hij het café in hij drinkt wat en komt er achter dat de barkeeper Allan warner is hij denkt van alles. Hij drinkt nog meer en dan opeens voelt die zich moe en heeft die ontzettende spijt dat die haar zo heeft laten liggen en wil zo snel mogelijk naar huis. Alles moet goed komen.

12
Hij begint te praten en zegt alicia my love etc.. en alicia wil er eerst niks van weten en dan opeens. Na een “tijdje” “gepraat” te hebben scheldt alicia hem uit voor van alles en nog wat lelijkert etc. ian pikt dit niet en vermoord haar met het kussen. Hij gaat de kamer in en schrijft 2 brieven voor de ouders van alicia. En aan zijn ex wat ze voor hem moet regelen. En zijn ontslag brieven aan de school. Al het werk kijkt hij na van de studenten. En maakt zijn huis op orde. Om nog wat tijd te hebben maakt hij een briefje dat alicia ziek is. Hij weet niet wat die met de kat moet doen en omdat die al zolang binnen leeft besluit die de kat te verdrinken en later in een zak op straat te zetten want op straat zou die niet overleven. Dan slaapt ian op de bank en slaapt heerlijk dat vind die qrue om te zeggen. Dan gaat die naar school en hij blijft daar slapen en wacht tot de schoonmakers weg zijn hij wil niet meer naar huis. Nu wacht hij tot die gearresteerd zal worden.. (denk ik)
Het is een open eind en alicia ligt dus nog steeds in zijn bed dood te wezen.

p.s. Hij komt aan de littekens omdat die vroeger met een hond gevochten heeft of zoiets..

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

R.

R.

staat een fout bij. Alicia is 19, niet 18

14 jaar geleden

T.

T.

nou, er staat wel meer dan een fout in. WAT IS DIT NOU WEER VOOR NEDERLANDS!?!?!?!?! Het ergste verslag dat ik ooit gelezen heb. Ga eerst nederlands leren, en begin dan pas aan engels.

11 jaar geleden

G.

G.

tom ga pas een verslag afkraken als je er zelf eentje hebt opgezet anders lijkt het een beetje verwend maarja wat verwacht je anders van zo´n vwo battie

10 jaar geleden

Andere verslagen van "The killjoy door Anne Fine"