The key to the golden Firebird door Maureen Johnson

Beoordeling 6.8
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 846 woorden
  • 2 augustus 2006
  • 75 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.8
  • 75 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
3 zussen, 1 auto
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2004
Pagina's
304
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover The key to the golden Firebird
Shadow
The key to the golden Firebird door Maureen Johnson
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
A Zakelijke gegevens:
Titel: 3 Zussen 1 Auto
Naam schrijver: Maureen Johnson
Soort Boek: Jeugd
Jaar van Uitgave: 2005
Aantal blz.: 269

B Inhoud van het boek:
Op een dag overlijdt de vader van Brooks, May en Palmer in zijn auto, een firebird. Daarna groeien de zussen eigenlijk uit elkaar. Brooks gaat zich vooral storten op feesten en vriendjes en krijgt een alcoholprobleem. Palmer houdt zich fanatiek bezig met de favoriete sport van haar vader, softbal, en voor de rest hangt ze de hele dag voor de tv. May doet heel erg haar best om haar rijbewijs te halen en zo goed mogelijke cijfers op school te halen. Hun moeder is verpleegster en moet veel overuren maken om genoeg geld te kunnen verdienen. Eigenlijk leiden ze allemaal een beetje een eigen leventje. Maar niemand heeft na de dood van de vader ooit nog in de auto gereden. Op een avond gaat Brooks in een dronken bui toch rijden met de auto van hun vader. Ze wordt opgepakt en haar rijbewijs word afgepakt. Ook moet ze een afkick programma volgen, maar het lijkt toch of het taboe rond de auto een beetje is verbroken. Als Palmer de as van haar vader vindt in de kast, weet ze niet wat ze er mee moet doen, maar ze weet een ding zeker: ze kan het niet terugzetten in de kast. Dan krijgt ze een plan ze moeten de as van hun vader uitstrooien op een honkbalveld waar ze altijd wedstrijden gingen kijken in de zomer. Dan gaan ze met z’n drieën naar Camden yards (een belangrijke honkbal wedstrijd waar ze altijd met hun vader heengingen) en strooien daar zijn as over de werpheuvel hierdoor worden ze bijna door de beveiliging gepakt. Hun moeder is hierna heel boos en ze krijgen huisarrest als ze het daarna uitleggen aan hun moeder begrijpt ze het en gaan ze werken aan de relatie met het gezin.

C Mening:
Ik vond het een heel mooi, maar ook een lekker zwijmel boek om te lezen. Dit komt omdat hun vader dood ging en ze daardoor veel problemen kregen. Hierdoor groeide ze helemaal uit elkaar maar door de as die ze hadden gestrooid kwamen ze weer bij elkaar. Ook waren de stukjes van de liefde tussen Brooks en David, May en Peter leuke stukjes om te lezen waarbij je lekker weg kon zwijmelen en waar je de vertrouwde problemen van de liefde tegenkwam.


D Verwerkingsopdracht:
Het boek dat ik gelezen heb is fictie. Dit komt omdat het een verzonnen boek is. Maar het zou ook non-fictie kunnen zijn, omdat het in het echt zou kunnen gebeuren. Er zal vast wel iemand zijn die stukjes uit dit boek heeft meegemaakt maar dit allemaal bij elkaar is wel heel apart. Zo zou je echt wel gepakt worden als je op een honkbalveld as gaat strooien. Verder kunnen al de dingen uit het boek gebeuren, zo kan het dat:
- Als je een vriendje hebt hij naar bed gaat met je beste vriendin op een feestje.
- Je vader sterft aan een hartaanval je uit elkaar groeit met de familie en je dat niet eens door hebt.
- Je van iemand houd, maar dat je jezelf helemaal op hem afreageert terwijl je dat helemaal niet wil en hierdoor de verkering stopt.

Ik weet niet precies in welke tijd het zich afspeelt. Wel weet ik dat het in deze tijd moet zijn, omdat:
- De auto al een oude auto is die veel mensen bewonderen dat ze die nog hebben. En mensen vragen of hun vader een autoliefhebber is.
- Ze hebben al kabel bij de tv
- Er zijn al dvd's, Brooks vraagt of ze een dvd mag huren.

De plaats waar het verhaal zich afspeelt is in de VS

Het belangrijkste moment in mijn boek is dat ze doordat Palmer Brooks en May aanspoort met de Firebird naar Camden Yards gaan. Eerst willen ze niet gaan maar omdat May Palmer helpt met het aansporen van Brooks gaan ze toch. Als ze daar zijn rennen ze met z’n 3e het veld op en strooien daar de as van hun vader over de werpheuvel. Op het veld al steunen ze elkaar door tegen elkaar te roepen dat ze moeten doorlopen om dit voor hun vader te kunnen doen. Ze denken dan ook op het veld hetzelfde: ..’’ We moeten dit doen voor onze vader’’..
Voordat dit is gebeurt zijn heel hun levens uit elkaar gerukt en leiden ze allemaal een apart leven en spreken elkaar nooit echt. Nadat ze dit hebben gedaan komen ze weer bij elkaar en worden ze langzaam aan weer een gezin.

Ik vind dit zelf ook een heel belangrijk moment uit het boek, ik vind niet als je je vader hebt verloren je jezelf moet storten op je eigen leven en het allemaal wegstoppen. Als je praat met de anderen over dit verdriet ontstaat er een hechtere band. Wel vind ik het goed van Palmer dat zei vond dat ze de as over de werpheuvel moesten strooien hierdoor kwamen ze weer bij elkaar en dat was wel nodig.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

F.

F.

Heeii

Ik heb een tip voor jullie: Als jullie die boekverslagen er op zetten moeten jullie ook de meningen uitgebreider erop zetten
Doeg!

15 jaar geleden

Andere verslagen van "The key to the golden Firebird door Maureen Johnson"