Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

The Hound of the Baskervilles door Arthur Conan Doyle

Beoordeling 5.4
Foto van een scholier
Boekcover The Hound of the Baskervilles
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 607 woorden
  • 16 oktober 2012
  • 14 keer beoordeeld
Cijfer 5.4
14 keer beoordeeld

Boekcover The Hound of the Baskervilles
Shadow
The Hound of the Baskervilles door Arthur Conan Doyle
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

The Hound of the Baskervilles

Auteur: Arthur Conan Doyle

Titel: The Hound of the Baskervilles

Aantal bladzijden: 104

Niveau: 3

Mijn mening

Ik vond het een gaaf boek want het is een detective (Sherlock Holmes!), en dat vind ik spannend omdat er heel veel verschillende figuren zijn, die allemaal een eigen rol in het verhaal hebben. En het wordt dan aan het eind duidelijk wat welke persoon nou waar mee te maken heeft. Het is ook een bekend boek, en ik vind het grappig dat zo’n complex verhaal in zulk simpel Engels is vertaald zodat ik alles gemakkelijk kan bergrijpen. Het in de ik-vorm geschreven, de ik-persoon is Watson (het ‘hulpje’ van Sherlock Holmes). Dat leest wel leuk, want dan zie je alles van zijn kant, en ben je niet overal waar Holmes is, maar overal waar Watson is.

Mening van een ander

This is a horrible book! Please don’t read it!!! The story makes no sense and is VERY< VERY farfetched!

Ik ben het er absoluut nìet mee eens! Ik vond het spannend om te lezen, en niet te ver gezocht. Ik denk dat iemand die mening voor de lol heeft geschreven, want zo overdreven kan je toch niet tegen dat boek zijn.

Samenvatting

Sherlock Holmes moet een moordzaak oplossen. Sir Charles Baskerville is plotseling overleden. Dr. Mortimer (buurman van Sir Charles Baskerville) vertrouwt de zaak niet. Hij heeft in de buurt van  de plek waar Sir Charles is overleden (buiten bij het moeras) hondersporen gevonden, en er gaat een verhaal over een helse hond met lichtgevende ogen die op vreemde wijze verschillende personen van de familie Baskerville heeft vermoord.

Sir Charles’ neef Sir Henry komt in Baskervilles Hall wonen. Sherlock Holmes zou naar Londen gaan, en Watson zou de omgeving verkennen. Watson komt erachter dat er een verdachte man in het moeras woont, maar hij heeft geen idee wie, en hij weet ook niet of het een vriend of vijand is. Meneer Stapleton woont ook in de buurt van het moeras, en Watson vind hem verdacht overkomen. ’s Nachts is er af en toe een raar geluid te horen, het lijkt op een hond, mensen denken dat het de hond is van het verhaal van de Baskervilles. Als Watson door het moeras loopt naar de plek waar hij denkt dat die verdachte man verblijft, komt hij er achter dat het Sherlock Holmes is, die dus niet naar Londen is gegaan, maar een oogje in het zeil heeft gehouden. Steeds meer aanwijzingen wijzen erop dat meneer Stapleton Sir Charles vermoord zou hebben. Ze komen er achter dat meneer Stapleton een hond heeft die hij verbergt in het moeras, en op die doet hij fosfor zodat hij lijkt op de helse hond uit het Baskervilles verhaal, en daarmee vermoord hij mensen van de Baskervilles familie. Want als alle Baskervilles dood zouden zijn, zou Stapleton een heel fortuin erven.

Hoofdpersonen

Sherlock Holmes: He is a detective, he is very clever, he solves difficult problems. He is a tall and thin man.

Watson: He is the ‘sidekick’ of Sherlock Holmes, he’s also good at detective work, and he isn’t easily scared.

Extra opdracht

2. Ik denk dat er een hele spannende filmmuziek bij past, want er heerst een hele grillige sfeer. Als je dan muziek met soms harde en soms zachte stukken hebt, dan schrik je op enge momenten extra als er dan plotseling een harde ‘uithaal’ in de muziek zit. Bij achtervolgingen hoort snelle, ritmische muziek, dan lijkt het net of je voelt dat ze rennen (dat heb ik tenminste wel).

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The Hound of the Baskervilles door Arthur Conan Doyle"