Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

The firm door John Grisham

Beoordeling 6.6
Foto van een scholier
Boekcover The firm
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 307 woorden
  • 15 augustus 2006
  • 41 keer beoordeeld
Cijfer 6.6
41 keer beoordeeld

Boekcover The firm
Shadow
The firm door John Grisham
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
SAMENVATTING: Mitchell Mcdeere is van arme afkomst, hij is de op 2 na beste van Harvard. Wanneer hij afstudeert krijgt hij een baan aangeboden bij Bendini, Lambert & Locke (een advocatenbedrijf). Hij krijgt een heel hoog salaris en een BMW. Mitchell is veel aan het werk en zijn vrouw Abby voelt zich soms eenzaam. Op een dag benaderd Wayne Tarrance (een agent van de FBI) Mitchell en zegt dat het bedrijf waarbij hij werkt een mafia-bedrijf is, dat hij overal wordt gevolgd en dat alles wordt afgeluisterd. Bendini, Lambert & Locke hadden door dat hij met de FBI gepraat had. Ze zeiden dat Mitchell ze moest
ontlopen. Toen Mitchell op zakenreis ging naar de Cayman eilanden, werd hij door een ingehuurde hoer verleid. Toen ze op het strand aan het vrijen waren maakte iemand van Benini, Lambert & Locke foto’s van ze. Na de zakenreis lieten ze deze foto’s aan Mitchell zien. Ze zeiden dat als hij nog één keer met de FBI contact had, dat deze foto’s dan naar zijn vrouw Abby gestuurd zouden worden. In het geheim ontmoette Mitchell de FBI toch. Ze zeiden dat hij ze gegevens moest doorspelen zodat ze het bedrijf konden oprollen. In ruil voor dat wilde Mitchell levens lange bescherming en hij eiste dat zijn broer Ray vrijgelaten moest worden uit de gevangenis. De gegevens werden doorgespeeld, maar het bedrijf kreeg het door. (Ray was inmiddels al vrijgelaten.) Mitchell vluchtte, hij kreeg een telefoontje van de FBI, maar hij luisterde niet naar hen. Hij belde Abby en Ray op en vertelde hun de vluchtroute die hij had uitgedacht. Ze werden nu door de FBI en de maffia gezocht. Uiteindelijk weten Mitchell, Abby en Ray te ontsnappen met een boot. Later horen ze via een krantenbericht dat Bendini, Lambert & Locke is opgerold. Mitchell & Abby gaan een onzekere toekomst tegemoet, maar wel samen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The firm door John Grisham"