The firm door John Grisham

Beoordeling 6.6
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 307 woorden
  • 15 augustus 2006
  • 41 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.6
  • 41 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
Advocaat van de duivel
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1991
Pagina's
80
Oorspronkelijke taal
Engels
Verfilmd als

Boekcover The firm
Shadow
The firm door John Grisham
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
SAMENVATTING:

Mitchell Mcdeere is van arme afkomst, hij is de op 2 na beste van Harvard. Wanneer hij afstudeert krijgt hij een baan aangeboden bij Bendini, Lambert & Locke (een advocatenbedrijf). Hij krijgt een heel hoog salaris en een BMW. Mitchell is veel aan het werk en zijn vrouw Abby voelt zich soms eenzaam.
Op een dag benaderd Wayne Tarrance (een agent van de FBI) Mitchell en zegt dat het bedrijf waarbij hij werkt een mafia-bedrijf is, dat hij overal wordt gevolgd en dat alles wordt afgeluisterd. Bendini, Lambert & Locke hadden door dat hij met de FBI gepraat had. Ze zeiden dat Mitchell ze moest
ontlopen.

Toen Mitchell op zakenreis ging naar de Cayman eilanden, werd hij door een ingehuurde hoer verleid. Toen ze op het strand aan het vrijen waren maakte iemand van Benini, Lambert & Locke foto’s van ze. Na de zakenreis lieten ze deze foto’s aan Mitchell zien. Ze zeiden dat als hij nog één keer met de FBI contact had, dat deze foto’s dan naar zijn vrouw Abby gestuurd zouden worden.
In het geheim ontmoette Mitchell de FBI toch. Ze zeiden dat hij ze gegevens moest doorspelen zodat ze het bedrijf konden oprollen. In ruil voor dat wilde Mitchell levens lange bescherming en hij eiste dat zijn broer Ray vrijgelaten moest worden uit de gevangenis. De gegevens werden doorgespeeld, maar het bedrijf kreeg het door. (Ray was inmiddels al vrijgelaten.) Mitchell vluchtte, hij kreeg een telefoontje van de FBI, maar hij luisterde niet naar hen. Hij belde Abby en Ray op en vertelde hun de vluchtroute die hij had uitgedacht. Ze werden nu door de FBI en de maffia gezocht. Uiteindelijk weten Mitchell, Abby en Ray te ontsnappen met een boot. Later horen ze via een krantenbericht dat Bendini, Lambert & Locke is opgerold.
Mitchell & Abby gaan een onzekere toekomst tegemoet, maar wel samen.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The firm door John Grisham"