The envelope door Simon McCarthy

Beoordeling 6.6
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 1296 woorden
  • 31 juli 2006
  • 122 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.6
  • 122 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1990
Pagina's
24
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover The envelope
Shadow
The envelope door Simon McCarthy
Shadow
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!
1. Wie is de hoofdpersoon?
De hoofdpersoon in dit boekje is Jake.

2. Vertel iets over de hoofpersoon
Hij is 14 jaar en zijn beste vriend is Jim. Hij kan heel goed liegen, en een heel onschuldige blik trekken als dat nodig is…

3. Welke van de hoofdpersonen zou je willen zijn een waarom?
Ik zou Jake wel willen zijn, hij kan heel goed aanpassen in de situatie waar hij dan zit. Hij is ook erg slim en goed in smoesjes verzinnen.

4. Waar speelt het verhaal zich af?
Het verhaal speelt zich af in de tegenwoordige tijd. En het verhaal speelt zich af in Engeland. Hij moet de brief posten bij de Brilllons Publishers in de straat Crisp Road.


5. Wanneer speelt het verhaal zich af?
Het verhaal speelt zich nu af..

6. Wat zou je aan het verhaal willen veranderen?
Ik zou in het verhaal wel aan het eind wat willen veranderen. Dat Lucy d`r bloemen krijgt gaat het niet verder dan gezeur van haar ouders. Ik zou eigenlijk daarna nog wel willen weten wat er gebeurd met Jake, op school.

7. Welke gebeurtenis heeft het meeste indruk op je gemaakt?
Dat Jake vertelt dat zijn zusje in het ziekenhuis ligt, omdat ze van de trap af viel met een sigaret in d`r handen..

8. Heeft het boek een goed einde?
Aan de ene kant wel. Want Jake heeft toch die brief gepost voor zijn vader. Maar aan de andere kant ook weer niet … Want Mr. Mullins..

9. Waarom heeft de schrijver voor deze titel gekozen?
Nou dat weet ik niet, dat zal ik aan hem moeten vragen. Maar ik denk dat hij dat gedaan heeft omdat Jake een envelop met een verhaal erin moet wegbrengen.

10. Geef een korte samenvatting van het verhaal.
Jake Morris zit tijdens de les op school niets te doen. Hij wordt aangesproken door de leraar die hem vraagt wat hij aan het doen is. Hij moet zijn huiswerk voor de bel afmaken anders moet hij in de pauze blijven. Jake weet het net op tijd af te maken en levert het in. Jake MOET namelijk weg in de pauze: hij moet een brief posten voor zijn vader. In die brief zit een verhaal voor een wedstrijd. Tijdens de pauze haast Jake zich naar de bus. Het zit echter niet mee, hij moet eeuwen wachten op de bus. Als hij eenmaal in de bus is komt hij er achter dan hij niet genoeg geld heeft. De buschauffeur is niet een van de vriendelijkste, en hij mag er alleen in als hij genoeg geld heeft. Dan komt er een vriendelijk oud dametje en betaalt bij voor hem… Als ze eenmaal naast elkaar zitten in de bus te praten, ziet Jake Mrs.Briggs. Dat is de buurvrouw van Jake! Dus hij haast zich naar het bovendek en gaat daar zitten. Maar dan opeens is hij zijn brief kwijt. Hij had hem laten liggen bij die oude vrouw. Hij rent gauw naar beneden om die brief te halen, maar tot zijn teleurstelling is de oude vrouw weg en zit er nu een grote zwarte man op die plek. Hij moet er vast op zitten, denkt Jake. Hij vraagt aan de man of hij even wil staan. Na veel pijn en moeite gaat de man eindelijk staan, maar….. Er is geen envelop! Dan ziet hij buiten de oude vrouw naar de brievenbus lopen, met zijn brief in haar hand. Dus Jake holt de bus uit en rent schreeuwend naar de oude vrouw toe “Nee niet doen ! Stop hem niet in de brievenbus!!” Hij kan nog net voordat hij er in valt de brief pakken. Dan voelt hij opeens een zware hand op zijn schouder vallen.. 'Laat die brief vallen jongeman'. Hij ziet dat het een grote sterke vent is als hij omdraait. Jake laat tegen zijn zin in de brief vallen. Zwaar teleurgesteld wil hij terug naar school gaan als het vrouwtje hem opnieuw redt. Ze zegt dat de brievenbus elk moment geleegd kan worden. Er ontstaat ruzie met de postbode die hem de brief maar niet mee wil geven, zelfs niet als het oude vrouwtje hem helpt. Hij is wanhopig, dus hij grijpt die envelop uit de handen van de postbode en zet het hem op een lopen. Hij had het geluk dat niemand hem probeerde te achtervolgen. Nou moet hij alleen nog Brilllons Publishers in de straat Crisp Road vinden. Al vragen zonder dat hij het doorheeft komt hij bij Crisp Road. Hij denkt dat hij gered is, maar dat is niet zo. Hij komt binnen en treft een secretaresse aan die niks anders doet dan haar nagels vijlen. Hij loopt naar haar toe maar ze wil de envelop niet aannemen. Ze vertrouwt het niet, er zou wel een bom in kunnen zitten. Nadat hij nog wat wachtende mensen had lastig gevallen gaat hij naar buiten. Een groep mannen komt eraan om het gebouw binnen te treden waar hij net uit was gegaan. Een van deze mannen verliest wat kleingeld. Een paar keer 20 cent, niet echt veel maar Jake raapt het op. Op de hoek staat een telefooncel van waaruit hij naar de uitgevers gaat bellen.

Hij belt op en doet zich voor als Jake’s vader. Hij maakt de receptionist wijs dat hij met zijn dochter in het ziekenhuis is en daarom zijn zoon had gestuurd om de envelop af te leveren. Hij zegt dat zijn ‘zoon’ voor het gebouw zou blijven wachten. Hij rent terug en na enkele seconden komt de baas, Larry Wilkins, waarmee hij ook aan de telefoon had gesproken, naar buiten. Ze gaan naar zijn kantoor en de receptioniste loopt ook mee. Mr. Wilkins neemt de envelop aan en hij begint over Jake’s zusje. Hij zei dat hij het erg vindt dat ze een eerstegraads verbrandingen heeft. De receptioniste reageerde meteen verbaasd want haar had hij verteld dat zijn zusje van de trap af was gevallen. Hij maakte er maar van dat ze al brandende van de trap af was gevallen. Mr. Wilkins vond het heel erg en wil graag Jake’s adres weten, zodat hij een kaartje en een bloemetje kan sturen. Maar Larry neemt de brief aan en laat hem meedoen aan de wedstrijd. Als Jake even later thuis komt met wat geld van Mr. Wilkins. Even later als hij thuis is gaan de telefoon! Jake neemt op en hoort dat het Mr. McHugh is! Jake wist niet wat hem overkwam! Mr. McHugh vraagt aan Jake waar hij vanmiddag was op school… Even later vraagt hij waar zijn vader is. Jake antwoordt daarop dat hij er niet is. Mr. McHugh zegt dat hij morgen wel terug belt als Jake niet thuis is. De volgende ochtend komt Jake uit zijn bed. Als hij even later in de badkamer is gaat de bel. Hij hoort niet wat er gezegd wordt maar wel dat Lucy later naar haar moeder roept. Hij hoorde ze iets mompelen over bloemen. Jake`s hart staat even stil! Zal hij naar beneden gaan of niet? Hij besluit maar naar beneden te gaan omdat hij toch naar beneden moet. Als hij eenmaal beneden komt ziet hij een enorme bos bloemen op de keukentafel liggen. Als hij het kaartje leest staat er op “To Lucy. I hope you are not too hurt. Larry Wilkins” Vader en moeder Morris beginnen Lucy te ondervragen… “Waarom heb je dit gekregen?.. Wie is Larry Wilkins?” Sh*t denkt Jake zometeen komen ze er achter waarom dat gestuurd is .. Hij maakt zich er nu niet druk om. Als hij even later door de huiskamer loopt zegt zijn vader tegen hem. “ Heb je de brief gepost ? ja ? Jammer ik heb er niet 2x over nagedacht om het verhaal te sturen. Ik vind het nu eigenlijk een prut verhaal. Ik zou niet mijn verhaal in de krant willen zien”

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

R.

R.

Dankje, je helpt me echt hierbij met die Engelse boekjes die wij moeten lezen van school!!

11 jaar geleden

B.

B.

haha dankje dit is echt beter. ik moest dat boekje in het engels gaan lezen maar die vrouw heeft het woord internet nog nooit gehoord XD. dit is trouwens geen samenvatting meer maar een vertaling ;) xxx

8 jaar geleden

A.

A.

Echt supergoed!!!

5 jaar geleden

Andere verslagen van "The envelope door Simon McCarthy"