The earth, my butt and other big round things door Carolyn Mackler

Beoordeling 7.7
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 946 woorden
  • 29 mei 2007
  • 24 keer beoordeeld
  • Cijfer 7.7
  • 24 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
De aarde, mijn billen en andere grote ronde dingen
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2003
Pagina's
304
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover The earth, my butt and other big round things
Shadow
The earth, my butt and other big round things door Carolyn Mackler
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Zakelijke gegevens
Titel: De aarde, mijn billen en andere GROTE ronde dingen
Auteur: Carolyn Mackler
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Jaar van uitgave: Engelse versie 2003
Nederlands versie 2004
Speciaal: Bekroond door de jonge jury en is vertaald uit het Engels door Karien Gommers

Beginsituatie: Virginia Shreves is een 15 jarig dik meisje uit de 2e klas die in een volmaakt gezin woont. Ze voelt zich er niet thuis en heeft niet veel vrienden. Haar beste vriendin Shannon is verhuisd naar Walla Walla en Virginia staat er nu volkomen alleen voor. Froggy Welsh IV (ja, dat is zijn echte naam) is Virginia’s eerste vriendje. Hij speelt trombone en is heel klein en mager. Ze spreken elke maandag voor zijn tromboneles af en gaan steeds een stapje verder. Virginia’s oudere zus Anaïs is heel slim en werkt ergens in Zuid-Afrika aan een vredes project. De broer van Virginia genaamd Byron is knap, slim en zit op een universiteit is Wallach. Virginia’s ouders doen allebei aan golf. De moest is een jongerenpsychologe en een fitness freak, de vader is gek op hele dunne vrouwen.

Ontstaan probleem: Ze eet al deze problemen ‘weg’ door veel calorievolle dingen te gaan eten. En natuurlijk zijn er de graatmagere populaire meiden die haar een vetzak noemen, en nog liever dood dan net zo dik als Virginia waren. Hier kwam ze achter toen ze op de wc zat. Het gaat niet goed met Virginia’s gewicht, ze komt steeds meer aan. Haar ouders maken zich zorgen over haar omdat ze graag willen de ze dun is.


Verslechtering/verandering: Net als Virginia net ‘bezig is’ met Froggy komt haar moeder binnen. Froggy verstopt zich onder haar bed (met alle lege snoeppapiertjes) en Virginia’s moeder begint een preek te houden over Virginia’s gewicht. Ze moet naar een arts die er alles over weet: Dokter Love.
Virginia schaamt zich enorm en durft
niet meer Froggy onder ogen te komen.
Virginia gaat de volgende dag naar Dokter
Love en begint aan een streng dieet.
Iets te streng eigenlijk, ze eet bijna nikt meer!
Maar één telefoontje veranderd ALLES...

Dieptepunt: Tring... Tring... Virginia neemt op, het is de universiteit van haar broer. Ze vragen naar haar vader meneer Shreves. Nadat haar vader opgehangen heeft is hij helemaal in shock.
De perfecte Byron Shreves heeft een meisje verkracht.
Virginia kan het niet geloven, haar broer, haar broer.

Byron is voor een heel semester geschorst en komt voor een tijdje bij hun thuis wonen. Virginia wilt hem nooit meer zien en de vreetbuien beginnen weer. Ze sluit zich op in haar eigen wereldje, ze heeft geen contact meer met mensen en het is uit tussen haar en Froggy. Het enige wat ze doet is computeren en met Shannon mailen.

Verbetering: Via de mail nodigt Shannon Virginia uit om Thanksgiving met hun in Seattle te komen vieren. Van haar ouders mag ze alleen niet, ze willen ‘een gezellig maal met de familie’, maar hoe kan dat nou na wat Byron dat meisje heeft aangedaan? Als ze in de stad is, besluit ze om van haar eigen geld stiekem een ticket naar Seattle te kopen, ze bewaard deze goed verstopt.
Ze heeft totaal geen spijt van de aankoop en ze is blij om iets te hebben om zich op te verheugen. Ook al weet ze dat haar moeder niet blij is maar dat kan Virginia niks meer schelen. Drie dagen voor vertrek verteld ze het aan haar ouders, ze zijn woedend maar moeten haar laten gaan omdat de ticket al betaald is.
In Seattle besluit ze samen met Shannon een piercing te laten zetten, als herinnering. Shannon laat er eentje zetten in haar tong, Virginia in haar wenkbrauw.

Oplossing of eindsituatie: Virginia heeft van deze reis uiteindelijk veel geleerd: Shannon liet haar de leuke en positieve kanten van het leven zien die zij eerder niet echt ‘goed’ gezien had en eigenlijk niet kende.
De leerzame dagen met Shannon vliegen om, maar toch moet Virginia weer terug naar New York. Virginia’s moeder is ook met deze piercing totaal niet blij.
Virginia trekt hier zich niks van aan, en besluit nog iets aan haarzelf te veranderen: haar haar, die verft ze paars. Nu wordt haar moeder pas woedend op haar dochter, maar na een ruzie besluit ze toch vrede te sluiten met haar dochter en geeft toe dat ze het eigenlijk wel cool vindt wat Virginia heeft gedaan.
Na al deze uiterlijke veranderingen en de positieve invloed van Shannon, gaat ze zich beter voelen en op school gaat het veel beter. Op school maakt ze vrienden waarmee ze een internetclub begint; ze gaat met deze club een website maken. Froggy komt ook in deze club en eigenlijk hebben ze nog gevoelens voor elkaar, ze beginnen weer opnieuw en zoenen elkaar elke maandag weer.
De thuissituatie is ook verbeterd, met haar ouders, broer, en zus praat ze weer,
En Byron mag weer naar de universiteit.

Eigen Mening:
Ik vond dit boek er mooi. Het was net zoals is het echt. Zo kan je ook zien hoe de wat dikkere mensen zich voelen als ze worden aangestaard of gepest. Daarom was het ook veelzeggend. Ook vind ik het herkenbaar omdat er vaak mensen gepest worden. Ik denk dat de boodschap van het boek is: Het maakt niet uit hoe je eruit ziet, iedereen is hetzelfde. Wees jezelf.
Verder vond ik het ook grappig verteld en ook de titel vind ik leuk verzonnen.
Het rare is dat in een ander boek die ik heb gelezen (Hoe overleef ik mezelf) het meisje ook haar haren paars verft.
Ik geef dit boek een 10 omdat ik er compleet in meegenomen werd en het me ook niet verveelde.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The earth, my butt and other big round things door Carolyn Mackler"