The double bass mystery door Jeremy Harmer

Beoordeling 7.6
Foto van Puck
Boekcover The double bass mystery
Shadow
  • Boekverslag door Puck
  • 1e klas havo/vwo | 571 woorden
  • 25 februari 2015
  • 25 keer beoordeeld
Cijfer 7.6
25 keer beoordeeld

Eerste uitgave
1999
Pagina's
48
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover The double bass mystery
Shadow
The double bass mystery door Jeremy Harmer
Shadow
ADVERTENTIE
Stem nu op jouw favoriete fotoserie! 📸

Zo’n 200 scholieren en mbo-studenten hebben meegedaan aan de Rijksmuseum fotowedstrijd met als thema toerisme. Welke foto’s vind jij het mooiste? Stem nu en wie weet hangt jouw favoriet straks in het Rijksmuseum met zijn eigen expositie.

Stemmen!

Dit boek gaat over Penny wade. Ze is 26 jaar oud en speelt in een orkest. Ze speelt daar de dubbele bas op plaats acht. In dit boek hebben ze een concert in Barcelona. Maar dan meldt Frank Shephard (orkest manager) dat de dubbele bas van Penny niet is aangekomen. Wat voor haar een grote teleurstelling is.

De volgende dag hebben ze vrij en Penny besluit met Adriana naar het strand te gaan. Als ze in de galerij op haar wacht lees Penny in de krant dat er een schilderij is gestolen in het museum van londen. Dan staat Frank Shephard naast haar stoel om te zeggen dat ze op zoek zijn naar haar instrument. Wat goed nieuws is. Dan wordt Frank Shephard heel hard geschreeuwd door Candida Ashley-Morthon(de leider van de Double Bass).

Ook komt Simon naar hem toe en vertelt haar dat hij vanavond iets beters te doen had en dat zij wel zijn plek mag overnemen. Wat Penny leuk vindt want Simon is normaal nummer twee in het concert.

Het is negen uur en nog niet iedereen is binnen, eindelijk om tien uur begin het concert. Simon zit vooraan in de zaal.

Het is pauze  Het concert verloopt goed en Penny geniet ervan dan komt Simon naar haar toe en zegt dat hij in plaats van voorin in de zaal meer naar achteren ging zitten. Maar als Penny hem na het concert hem gaat opzoeken is hij nergens te bekennen. Ze legt zich erbij neer en loopt samen met Adriana Fox de violiste naar het hotel. Misschien is Simon daar wel.

Penny is erg moe en wil slapen, maar besluit toch nog even Simon te bellen. Helaas hij nam niet op.

Om vijf uur s ‘morgens hoort Penny geschreeuw en loopt de gang op en daar staan nog een paar orkestleden. Ze open samen naar buiten en daar staan nog meer orkestleden, iedereen behalve Simon. Ze zien daar Frank Shephard liggen. Met zijn mond open en helemaal bebloed. Er werd een onderzoek ingesteld door inspecteur Portillo . De volgende morgen stelde hij meteen  wat vragen aan Penny Die avond gingen Penny en Adriana de stad in om wat te eten. Toen ze daarmee klaar waren en hadden betaald en nog even de stad indoken zagen ze daar Marilyn(harpspeler) en Candida ruziën, want Marilyn beweerde  dat   Candida Frank uit het raam heeft geduwd, want ze was verliefd op hem. Ze schreeuwde harder en harder toen Adriana tegen Marilyn dat ze op moest houden en ze gaf Marilyn een klap. Penny gaat naar het hotel en toevallig is Simon daar ook.

De volgende morgen zoekt penny Simon, maar helaas Simon is nergens te vinden. Dan houdt inspecteur Portillo een toespraak. Hij verteld dat Simon het kunstwerk heeft gestolen en in de bas van Penny heeft gedaan. Frank heeft gezien dat Simon veel geld kreeg van een Fransman. Frank is naar zijn hotelkamer gegaan en heeft de politie gebeld. Frank is toen naar de hotelkamer van Simon en heeft gezegd dat hij snel weg moest gaan, Simon wilde dat niet en heeft toen Frank uit het raam geduwd. De politie heeft Simon op het vliegveld gearresteerd.

Toen ze alle concerten hadden afgerond gingen ze een keer de stad in en ze zagen een groep muzikanten zitten. Eentje met de bas van Penny. Gelukkig heeft Penny haar bas voor weinig geld terug kunnen kopen.

REACTIES

A.

A.

super handig!!

6 jaar geleden

A.

A.

AJAX GAAT VANAAF WINNEEN!!

6 jaar geleden

A.

A.

Ajax gaat vanaaf winnen en dit is echt handig!

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The double bass mystery door Jeremy Harmer"

Ook geschreven door Puck