Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

The devil wears prada door Lauren Weisberger

Beoordeling 7.2
Foto van een scholier
Boekcover The devil wears prada
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 842 woorden
  • 16 maart 2009
  • 71 keer beoordeeld
Cijfer 7.2
71 keer beoordeeld

Boekcover The devil wears prada
Shadow

Andrea Sachs, vers uit de collegebanken, is net aangenomen als de nieuwe assistent van de alom gevreesde en bewonderde hoofdredacteur van het tijdschrift Runway, Miranda Priestley.
Runway is hét blad op modegebied, de lieveling van alle ontwerpers. Op de redac…

Andrea Sachs, vers uit de collegebanken, is net aangenomen als de nieuwe assistent van de alom gevreesde en bewonderde hoofdredacteur van het tijdschrift Runway, Miranda Priestley.…

Andrea Sachs, vers uit de collegebanken, is net aangenomen als de nieuwe assistent van de alom gevreesde en bewonderde hoofdredacteur van het tijdschrift Runway, Miranda Priestley.
Runway is hét blad op modegebied, de lieveling van alle ontwerpers. Op de redactie komen de bekende namen van alle kanten op je af: Prada! Armani! Manolo's! Versace! Er lopen alleen maar heel magere, zeer stijlvolle vrouwen rond, en mooie mannen in strakke zwarte coltruien en strakke leren broeken. En met een haast kinderlijk gemak weet Miranda al deze succesvolle, hippe mensen te reduceren tot trillende kleine kinderen.
Andrea vertelt op een frisse, ontwapenende manier over het leven van hen die aan de top staan, en over hoe iemand die aan de top staat het leven van ondergeschikten tot een hel kan maken en alle gevoel voor realiteit verliest.
Zo laat Miranda de nieuwste Harry Potter invliegen voor haar schatjes van kinderen, laat ze Andrea haar gigantische telefoonrekening voorschieten, en moet haar ontbijt precies op de seconde nauwkeurig voor haar staan. Elke dag wordt Andrea zwaar op de proef gesteld, en vaak ook 's nachts, als de commando's van Miranda door de telefoon klinken.
Terwijl haar werkdagen steeds langer worden en de eisen steeds extremer, realiseert Andrea zich dat het baantje waar duizenden vrouwen een moord voor zouden doen haar het leven flink onmogelijk maakt.

The devil wears prada door Lauren Weisberger
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Bibliografische Gegevens
Titel: De duivel draagt Prada
Schrijver: Lauren Weisberger
Uitgeverij: De Boekerij bv, Amsterdam
Aantal Bladzijden: 359
Eerste druk: 24e druk , 2007

Samenvatting
Andrea wil erg graag schrijfster worden voor the New Yorker, een serieus tijdschrift met goede journalistieke en diepgaande artikelen. Als ze van school afkomt gaat ze eerst een half jaar op wereldreis met haar vriendje Alex en logeert wanneer ze terugkomt tijdelijk bij haar beste vriendin Lily in een klein flatje in New York. Voor een kersverse schoolverlater is het helaas niet makkelijk om een baan te vinden en Andrea laat bij elke uitgeverij en bij elke redactie haar CV. achter. Op een dag wordt ze teruggebeld door Eilias-Clark een uitgeverij dat het razend populaire blad Runway uitgeeft, een tijdschrift dat zich voornamelijk richt op mode. De dame die dit blad runt heeft dringend een tweede assistente nodig. Andrea is verbaast, maar gaat op sollicitatiegesprek. Omdat ze net hersteld is van amoebedysenterie, opgelopen in India, ziet ze er vrij uitgemergeld uit, maar wil graag aan het werk en stapt het kantoor van Miranda Priestly binnen. Het wordt haar duidelijk dat het om een baan gaat waar miljoenen meisjes van dromen en dat, wanneer je eenmaal een jaar voor Miranda Priestly hebt gewerkt, je eigenlijk overal aan de bak kunt komen. 1 jaar voor Runway staat gelijk aan 3 jaar simpel administratief kantoorwerk. Met dat in het vooruitzicht neemt Andrea de baan aan. Het blijkt dat haar uitgemergelde look een schot in de roos was. Iedereen op de mode redactie schijnt aan anorexia te lijden en Andrea lijkt zelfs wel wat dikker dan de rest.

Andrea’s eerste werkdag is een drukke chaotisch dag waarbij ze haar tientallennieuwe collega’s leert kennen er van de ene verbazing in de andere valt. Geld speelt nergens een rol en het kan allemaal niet op. Miranda blijkt met vakantie te zijn, maar belt regelmatig op. Het werk van Andrea wordt in een leuk vlot tempo verteld en geeft een beeld van 12 tot 14-urige werkdagen met waanzinnig absurde wensen die haar door de telefoon toegeblaft worden en die Andrea tot het uiterste tergen. Al haar vrienden zijn jaloers op de geweldige baan die Andrea heeft en zeggen dat miljoenen meisjes een moord voor deze baan zouden doen. Een tekst die Andrea inmiddels niet meer aan kan horen, zo vaak wordt het haar gezegd.


Ze is de enige die er bewust van is dat ze gewoon een slaafje is van Miranda Priestly en bijt op haar kiezen
om door te gaan, met in haar achterhoofd, het is maar voor een jaar, daarna ligt de weg open naar ander werk.
Miranda’s wensen en eisen gaan onverminderd voort. Voor het nieuwe boek van Harry Potter dat overgevlogen moet worden naar Parijs wordt er gewoon een privéjet ingeschakeld, dat zonder passagiers maar met 2 boeken, de Atlantische Oceaan overvliegt. Zit Miranda in de Dominicaanse Republiek en heeft ze een rok nodig dan wordt de halve stad ingeschakeld en liggen er ‘s avonds een aantal rokken klaar waar mevrouw uit kan kiezen. Is ze in Engeland en wil ze doorverbonden worden met haar buurman, dan belt ze via New York haar assistente(s) die vervolgens op zoek gaan naar “de buurman” om te kunnen doorverbinden.
Miranda houdt er niet van om zich met irritante details in te laten en de info die ze geeft is altijd onvolledig of klopt zelfs niet. Het is Andrea onduidelijk of ze dit nu expres doet of niet, maar ze begint steeds meer thuis te raken in het doldwaze snelle modewereldje.

Het hele personeel schikt zich naar de grillen van Miranda. Kleding die men draagt op de redactie mag alleen van de beste designers zijn en dames moeten korte rokjes en hoge hakken dragen. Op het werk is gelukkig “de Kast” een soort van kleine aula waar rekken vol designer kleding hangt en accessoires, meestal gebruikt voor fotosessies of artikelen voor het blad. Eens in de zoveel tijd wordt de kast opgeruimd en de spullen verdeeld. Iedereen aast altijd op de mooiste spullen, maar Andrea de “dikste” van al haar anorectische collega’s treft het. Zij heeft als enige in het bedrijf maat 36, terwijl de rest maat 34 of kleiner heeft. Andrea gaat beladen met broeken van Gucci, tassen van Chanel, laarzen van Jimmy Choo en Lagerfeld, accessoires van Dior en schoenen van Prada naar huis. Nog altijd laat Miranda elke minuut iedereen opdraven voor de meest waanzinnige dingen en begint Andrea compleet uitgeput te raken en slaapt nog maar nauwelijks.
Dan moet Miranda weer voor een show naar Parijs en blijkt de eerste assistente Emily ziek te zijn waardoor Andrea mee moet. In Parijs wordt ze echter gebeld dat haar beste vriendin Lily een ongeluk heeft gehad en in coma ligt. In eerste instantie blijft Andrea rennen voor Miranda en besluit later naar Amerika terug te reizen, maar de vernederende veeleisende Miranda en de paar uurtjes slaap die Andrea per nacht krijgt eisen hun tol. Midden tijdens een Parijse modeshow vertelt Andrea ineens wat ze echt van Miranda vindt en choqueert alle aanwezigen.... http://www.eilandforum.nl/lofiversion/index.php/t130.html



REACTIES

-.

-.

lijktt me heel leuk boek ! k heb de film al gezien dus geen zin om het boek nog is te lezen maar k ga zeker Gosspi & Gucci lezen 'x

13 jaar geleden

B.

B.

echt een saai boek niks is echt interssant ook al bn ik geinterseerd mode

12 jaar geleden

A.

A.

zijn er verschillende versies gemaakt van dit boek? want de film eindigd heel anders..

12 jaar geleden

L.

L.

waarneer gaan ze in t boek naar de kast? ik ben nu bij blz. 120. en ze zijn nog steeds niet in dr kast geweest. moet dat nog komen of heb ik eroverheen gelezen.

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The devil wears prada door Lauren Weisberger"