Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

The Da Vinci code door Dan Brown

Beoordeling 5.7
Foto van een scholier
Boekcover The Da Vinci code
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 538 woorden
  • 17 februari 2005
  • 72 keer beoordeeld
Cijfer 5.7
72 keer beoordeeld

Boekcover The Da Vinci code
Shadow
The Da Vinci code door Dan Brown
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Recensie over het boek: “De Da Vinci Code.” Over het boek algemeen Ik heb het boek ‘de Da Vinci code’ gelezen, dit boek is geschreven door Dan Brown, De schrijver die ook met ‘Het Bernini mysterie’ succes boekte. ‘Het Bernini mysterie’ ben ik nog van plan om te gaan lezen, maar is er nog niet van gekomen. Het boek is behoorlijk bekend geworden en heeft veel lezers in de hele wereld, en word de populairste thriller in jaren genoemd. Ik heb dit boek gelezen omdat het me wel een leuk boek leek en mijn moeder het ook al gelezen was en ook zei dat het een leuk boek was.Ik vond het een erg leuk boek om te lezen, en vond het niet zo heel moeilijk. Ook vond ik het leuk omdat er ook veel dingen zijn die echt waar zijn, dus je leert er ook nog veel van, wat er ook een aanleiding gaf om het boek uit te lezen. Over de inhoud In het Parijse museum het Louvre wordt het lijk gevonden van een zeer bekende Franse beheerder, die daar werkt. De man heeft voor zijn dood een bijzondere code achtergelaten, die de politie op het spoor brengt van de Amerikaan Robert Langdon. De cryptologe Sophie Neveu, de kleindochter van de dode, leest er een andere boodschap in dan de politie en slaat met Langdon op de vlucht. Al snel komen ze met zijn tweeën erachter dat de code verband houdt met de beroemde heilige graal waar wetenschappers en schatgravers al eeuwen lang mee bezig zijn. Het zoeken is snel begonnen, en behoorlijk moeilijk. Want het geheim van de graal is eeuwenlang met veel ingewikkelde handelingen bewaard gebleven door een sekte, de orde van Sion, en niet zonder reden: als de waarheid boven tafel komt, betekent dat machtsverlies voor het Vaticaan

En waar zoveel macht op het spel staat, is kan het moeilijk worden, want ook de Katholiek-Orthodoxe genootschap ‘Opus Dei’ bemoeid zich ermee. Binnen de kortste keren zitten Robert Langdon en Commissaris Neveu in een grote zaak van samenzweringen, rituelen, religieuze doodseskaders, christelijke & heidense geheimen en handelingen en heel veel symbolische verwijzingen. De hoofdpersoon is Robert Langdon die eerst een afspraak heeft met de curator, maar als hij dood wordt gevonden en de curator zíjn naam op de vloer heeft geschreven, komt de politie achter hem aan en moet hij vluchten. Hij moet verschillende raadsels op lossen om uiteindelijk bij de oplossing te komen. Ik vond de hoofdpersoon wel sympathiek omdat hij toch, ondanks de druk zich nog wel goed kan concentreren, en soms met heel onverwachte oplossingen komt die ook goed zijn. Mijn mening met argumenten Ik denk dat de schrijver een spannend boek wilde schrijven, en dat is hem goed gelukt, omdat je als je er eenmaal in bezig bent, wil je écht verder lezen. Ook door de ‘cliffhangers’ wordt het erg spannend gemaakt. De belangrijkste kwaliteit van het boek vind ik dat de feiten, allemaal ook echt waar zijn, zoals bijvoorbeeld de genootschappen die in het boek worden genoemd. Ik denk dat als je het boek wil lezen je wel van lezen moet houden, omdat het toch wel een dik boek is en je er de tijd voor over hebt.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The Da Vinci code door Dan Brown"