The circlemaker door Maxine Rose Schur

Beoordeling 4
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 256 woorden
  • 3 augustus 2006
  • 2 keer beoordeeld
  • Cijfer 4
  • 2 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
De kring van Mendel
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1994
Pagina's
192
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover The circlemaker
Shadow
The circlemaker door Maxine Rose Schur
Shadow
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!
Iets over de auteur

De auteur is Maxine Rose Schur. Ze heeft dit opgedragen aan haar zoon Ethan. Haar bekendste boek is Hannah Szenes : A song of Light, dat boek werd 2 keer bekroond. Maxine Rose Schur woont in San Mateo, Californië. Ze is gehuwd en heeft 2 kinderen.

Nu over het boek de kring van Mendel

Molovisk, Oekaïne, 1852. Mendel is 12 jaar en zijn beste vriend is zalmman. Mendel woont op een heuvel naast een kerkhof. Iedere dag gaat Mendel voor hij naar school gaan naar de rand van een oever op zalmman wachten. Zalmman kroop in een boom en haalde er iets uit dat in linnen doeken was gebonden. Er zat een bootje in dat zalmman zelf had gemaakt.op een dag verscheen een bord op het dorpsplein alle joodse jongeren moesten in het leger ingeleefd worden. Er waren soldaten van de tsaar om de jongens op te nemen en naar het leger te brengen en ze hadden een beloning er voor terug. Mendel probeert rusland te verlaten en naar zijn tante in New York te gaan. Hij wordt geholpen door een geheime organisatie. Hij ontsnapt uit rusland met een vriend en hij logeert bij een boeren familie dan gaat hij naar de haven van Hamburg (Duitsland) en zo naar Amerika.

Mendel slaagde erin om goed en wel New York te bereiken. Hij heeft zijn tante nooit gevonden en van zijn vriend Zalmman heeft hij nooit meer gezien of van gehoord. Mendel deed van alle baantjes en is naar Chicago verhuist en is daar blijven wonen.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.