The captive door Joyce Hansen

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 310 woorden
  • 9 augustus 2006
  • 73 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.2
  • 73 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
Slaaf
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1994
Pagina's
195
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover The captive
Shadow
The captive door Joyce Hansen
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Het verhaal begint in het Ashanti koninkrijk in West-Afrika, 1788. De hoofdpersoon, Kofi, is dertien jaar oud, en is de jongste zoon van stamhoofd Kwame. Tijdens de plechtigheid in Kumasi, ter ere van de koning van het Ashanti-koninkrijk, komt Oppong, de slaaf van Kwame, hen halen om hen weg te brengen naar een veiliger plek, omdat hij van de andere stamhoofden heeft gehoord dat er gevaar dreigt. Maar als Kofi en zijn vader en broers net uit Kumasi zijn, worden ze overvallen door slavenhandelaren, en ze vermoorden Kofi ’s vader, en zijn oudste broer Manu. Oppong heeft hen verraden aan de slavenhandelaren, in ruil voor zijn eigen vrijheid, en een buidel met goudstukken. Kofi en zijn broer Kwesi worden weggevoerd, en verkocht aan een korte, dikke, blanke man; Apo. Apo verhuurt Kwesi als landarbeider aan een rijke boer, en hij geeft Kofi mee aan een goede vriend van hem, Atta, waar hij voorlopig als gast bij zijn familie mag blijven. Als Kofi ’s avonds op de fluit speelt die hij van zijn vader heeft gekregen, en erg bewonderd wordt, wordt de oudste zoon van Atta, Kwaku, jaloers, en verkoopt de fluit aan de rijke handelaar Sharif. Kofi gaat op zoek naar Sharif, maar die wil hem de fluit niet zomaar teruggeven, dus moet Kofi voor hem werken. Ama, zij is de slaaf van Sharif, vertelt Kofi dat ook zij Ashanti is, en samen proberen ze ’s avonds te ontsnappen, mét de fluit, terug naar het Ashanti-rijk, maar Sharif weet hen weer te vinden. Hij verkoopt Kofi aan een andere slavenhandelaar, die Kofi met nog honderden andere slaven op een slavenschip naar Boston voert. Op het schip leert hij Joseph en Tim kennen, die in de rest van het verhaal ook een grote rol zullen spelen. Op het einde zijn Kofi, Joseph, en Tim weer vrij, en trouwt Kofi met Ama.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

A.

A.

in slaaf moet eerst komen dat kofi op de boot gaat en dan dat hij van sharif wordt. Daarna redt een kapitein de 3 jongens en ama was al bij hem

14 jaar geleden

Andere verslagen van "The captive door Joyce Hansen"