The call of the wild door Jack London

Beoordeling 6
Foto van een scholier
Boekcover The call of the wild
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 683 woorden
  • 2 maart 2012
  • 16 keer beoordeeld
Cijfer 6
16 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1903
Pagina's
160
Geschikt voor
bovenbouw havo/vwo
Oorspronkelijke taal
Engels
Literaire thema's
Verfilmd als

Boekcover The call of the wild
Shadow
The call of the wild door Jack London
Shadow
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Hoofdstuk : 1
Dit verhaal gaat over een hond Buck, hij is geboren in de Clara Valley in california. Er was veel goud gevonden in het noorden, veel mannen met honden trokken met groepen richting het het noorden. Manuel de tuinman van Buck’s huidige baasje heeft Buck ontvoerd en verkocht aan een man bij de trein, hij werd op de trein gezet richting Seattle.

Hoofdstuk : 2
De man in de rode trui uit Seattle, verkocht Buck weer voor 300$. Curly and Buck werden meegenomen bij met een boot van het warme zuiden naar het kouden noorden. De nieuwe baasjes van Buck heette : Francois en Perrault.

Hoofdstuk : 3

Curly, een van zijn vrienden ging dood in een gevecht met andere honden. Buck heeft nu geleerd nooit terug te vechten, zijn baasjes winnen altijd ze zijn te sterk. Spitz was de leider van de honden dat merkte Buck gelijk het was een oude hond die goed leiding kon geven. De honden sliepen die nacht buiten in gaten in de sneeuw die ze die nacht hadden gegraven.

Hoofdstuk : 4

Buck heeft gevochten met Spitz omdat hij zijn plek in nam in het nest, Spitz heeft hem gebeten in zijn nek. Die nacht daarna hebben een hoop indiaanse honden hun kamp overvallen en hebben al het eten gejat. Er was toen nog maar heel weinig eten alle honden hadden heel erg honger, het was min 45 graden Celsius.

Hoofdstuk : 5

De honden hadden weer eten gekregen en waren gelukkig, naar een paar vriendschappelijke gevechten tussen honden bleek dat Buck een best goede vechter was. Het echte werken was begonnen ze gingen met een groep honden de slee trekken deze dagen hebben ze ongeveer 95km gesleed dit had Buck nog nooit gedaan dus dit was best wennen voor Buck, die nacht heeft buck goed geslapen.

Hoofdstuk : 6

Buck was veer verkocht, hij vond dit echt niet leuk hij wou terug naar zijn oude leven bij zijn baasje, maar dit zat er niet meer in. Dit keer moest hij met een slee post rondbrengen hij zat in een team van 100 honden. Hij vond dit werk leuk maar het was wel heel erg wennen.

Hoofdstuk : 7

Buck had dit keer een heele verre route voor de boeg, hij deed hier wel 30 dagen over. In deze 5 maanden dat hij post verstuurd hebben ze al 4000Km gesleed waarvan eigenljik er maar 5 dagen van rust was. De nacht dat ze de bestemming bereikte was een dood gemaakt met een bijl, Buck was hier erg van geschrokken. Buck en zijn vrienden hebben een paar nachten rustig kunen slapen op de plaats waar ze waren, daar was buck heel blij mee.

Hoofdstuk :8

John, was alleen omdat hij aan het revalideren was van een bevroren voet, Buck had nieuwe vrienden gemaakt met Skeet en Nig. Buck mag John wel hij heeft tenslotte zijn leven gered. Die nacht heeft Buck slecht geslapen, hij heeft veel gedacht aan John, hoe hij het zou hebben of hij nog pijn zou hebben. Ze waren echte vrienden geworden.

Hoofdstuk : 9

In de stad was er een gevecht tussen Buck en een onbekende hond, Toronthen was tussen Buck en de onbekende hond gesprongen en was zelf ook in de problemen gekomen, daarna heeft hij Toronthen geholpen, en was daar blij mee. Zijn, baas had gewed met een vriend dat hij 1000Euro zou winnen als Buck 500Kg aankon, hij ging die weddenschap aan en won.

Hoofdstuk : 10

John ging naar het oosten om te zoeken naar goud, hij nam alleen een hand vol zout en een wapen mee, hij vond geen goede mijn die hij kon vinden, maar naar een tijdje zoeken vond hij een vallei waar zat goud in de grond zat, al het goud borg hij goed op in mooie zakjes, Buck’s dromen kwamen uit, met een man in het wild op zoek naar goud en avonturen, maar toch ging er iets fout, Buck was weg om te jagen toen er Wolven op John afkwamen, zijn baasje was gewond geraakt hij had alle bloedsporen gevolgd en niemand gevonden. Uiteindelijk had hij John gevonden gewond in het verre bos, hij herinnert John als de man die hem niet uit het wild hield..

REACTIES

P.

P.

Je mist hier en daar wat punten, komma's, en je volgorde van de zinnen is soms een beetje apart. En het is grotendeels ook niet volledig.
Maar verder wel goed gedaan hoor!

11 jaar geleden

A.

A.

Ik vind dit echt een hele slechte samenvatting, heel veel belangrijke dingen staan er niet of fout in (ze werden door indianen en niet door wolven aangevallen)

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The call of the wild door Jack London"