Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

The bridges of Madison county door Robert James Waller

Beoordeling 5.3
Foto van een scholier
Boekcover The bridges of Madison county
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 5e klas havo | 816 woorden
  • 28 augustus 2006
  • 8 keer beoordeeld
Cijfer 5.3
8 keer beoordeeld

Boekcover The bridges of Madison county
Shadow
The bridges of Madison county door Robert James Waller
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Vragenlijst

Gegevens van het boek
Mijn boekverslag gaat over het boek ‘the bridges of madison county’ het is geschreven door Robert James Waller. De eerste druk kwam uit in 1992 door Black Birds. Door Wolters Noordhoff werd in 1997 een andere druk gepubliceerd.

Waar gaat het over?
Robert Kinchaid is een fotograag die voor een fotoreportage de 7 bruggen van Madison County gaat fotograferen.
Hier ontmoet hij de getrouwde Francesca Johnson. Een korte liefdesaffaire ontstaat tussen de twee. Uiteindelijk kiest Francesca voor haar man en kinderen. Na de dood van haar man gaat ze zoeken naar Robert, maar deze blijkt te zijn overleden .
Na de dood van Francesca vinden de kinderen een doos met spullen van robert en een brief van hun moeder waardoor haar geheim wordt ontdekt.


Over de hoofdpersoon
Francesca is een lief en hartverwarmend persoon.
Ze mist wat in haar leven en daarom wordt ze in Robert zijn armen ‘gedreven’. Ik denk niet dat Francesca kwaad in het zin heeft of bewust vreemdgaat.
Ze heeft een enorm schuldgevoel en ik vind het een geweldig sterke vrouw.

De keuzes van de hoofdpersoon
Ik vind niet dat ze slechte keuzes heeft gemaakt in haar leven.
Misschien was het beter om geen affaire te beginnen maar zoiets gebeurt nou eenmaal. Soms ben je gewoon zo toe aan iemand die je waardeert dat het gebeuren kan. Uiteindelijk kiezen voor je gezin is dan het beste wat je kunt doen.
Ik vind het heel sterk van haar dat ze kiest voor haar man en kinderen en hiermee zichzelf te kort doet.
Ze gaat tegen haar eigen wil in om haar man en kinderen te beschermen.

Mening over de inhoud
Ik vond het een heel mooi boek.
Tuurlijk loopt het niet zo af als je wilt, maar dat maakt het boek eigenlijk ook heel leuk.
Je wilt dat ze mee gaat met Robert maar dat ze juist niet meegaat maakt het verhaal leuk. Dan zie je pas de kracht achter in deze vrouw.
Ook van Robert vind ik het goed dat hij er nooit een heel groot probleem van heeft gemaakt dat ze voor haar gezin koos.

Ik vond het een geweldig verhaal!

De vorm van het boek
Het is een makkelijk te begrijpen boek.
Het verhaal is niet moeilijk. Zo ook de zinnen en woorden niet.
Het leest lekker vlot weg.

Het boek aanraden of niet?
Jazeker! Echt een geweldig verhaal!
Nu is dit ook precies het soort verhalen wat ik graag lees. Helemaal geen happy end, maar door de keuzes van de hoofdpersonen krijg je enorm veel respect voor ze.
Het is ook geen moeilijk verhaal en geen moeilijk boek.

Verwerkingsopdrachten
1.Ga op het internet op zoek naar materiaal, zoek iets op over het boek, of de schrijver. Kopieer het en schrijf op waarom je dit stuk heb gekozen:

http://www.biblioweb.nl/auteurs/waller.htm

In tegenstelling tot een boek als The Firm van John Grisham dat pas een hoge vlucht nam nadat gebleken was dat Hollywood een fors bedrag wilde neertellen voor de rechten, was de roman van Waller al een gigantische bestseller voor Steven Spielberg de rechten ervan kocht. Niet minder dan 162 weken (meer dan drie jaar dus) heeft het boek in de hardcover Top tien van The New York Times gestaan, waarvan meer dan vijftig weken op nummer 1, een absoluut record. Wereldwijd zijn er inmiddels zo'n 10.000.000 exemplaren van verkocht.


Aanvankelijk kreeg de roman in de pers nauwelijks aandacht en dan nog meestal negatieve. Te veel een tearjerker in al te bloemrijke taal, was zo'n beetje de algemene tendens. Of het nu spontane mond-tot-mondreclame is geweest of een uitgekiende promotiecampagne van Warner Books (zo kregen bijvoorbeeld duizenden bibliothecarissen - leesbevorderaars van nature - het gratis toegestuurd) die een enorme vraag en nieuwsgierigheid naar het boek heeft doen ontstaan, is niet duidelijk. Feit is wel dat het begon te lopen als een trein. De romantiek van een liefde tussen twee niet meer zo jonge mensen in combinatie met de romantiek van het nog ongerepte Amerika bleek toch velen sterk aan te spreken.

Ik heb dit stukje tekst gekozen omdat het dus laat zien dat het boek in eerste instantie helemaal geen succes was.
Het boek werd zelf gratis uitgedeeld.
Uiteindelijk werd het boek wel een groot succes door nog onbekende oorzaak sloeg het ineens aan. Ik dacht dat het meteen een doorslaand succes was, maar dat is dus niet zo!

2.Schrijf brief aan de producer waarom je juist wel of geen film zou maken van dit boek en waarom dit wel of niet een geweldige film zou worden.

Geachte meneer de producer,

Ik vind het een hele mooie film.
Het boek vind ik in tegenstelling tot anders zelfs minder mooi als de film.
In de film kreeg ik iets meer het gevoel dat het echt alleen maar over die paar dagen ging. In het boek gaat het ook nog om de dagen erom heen.
De film is een succes geworden en u krijgt mijn complimenten.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The bridges of Madison county door Robert James Waller"