Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

The black pearl door Mandy Loader

Beoordeling 6.9
Foto van een scholier
Boekcover The black pearl
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 271 woorden
  • 26 oktober 2011
  • 87 keer beoordeeld
Cijfer 6.9
87 keer beoordeeld

Boekcover The black pearl
Shadow
The black pearl door Mandy Loader
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie


Titel: The Black Pearl
Auteur: Mandy Loader
Uitgever: -
Als eerst gepupliceerd in : 1999
Pagina's: 64

Kies in welk genre (of welke genres) dit boek thuishoort:

 Detective
 Drama

Geef in het Nederlands een korte samenvatting van het boek.
De ouders van Isobel zijn overleden toen ze achttien was. Een paar jaar later gaat Isobel naar Korea, dat was de plek waar de ouders van Isobel elkaar voor het eerst ontmoet hadden. Isobel draagt een gouden ketting met een zwarte parel. Als ze in de trein zit ziet ze ineens een meisje naast haar zitten, niemand ziet haar behalve Isobel. In Korea is er een vrouw die contact heeft met geesten, en verteld Isobel dat een geest achter haar aan zit. Isobel moet naar het eiland Cheju-Do van de vrouw. Als Isobel foto’s gaat maken, en ze dan gaat afgedrukt ziet ze op alle foto’s dat meisje, die haar heel boos aankijkt. Isobel gaat naar Li Nam-Su de broer van Youn-Mi, hij vertelt

Young-Mi’s verhaal. Ze was verliefd op een Amerikaan. Toen ze ging duiken had ze een ketting met een zwarte parel gevonden en aan haar gegeven. Young-Mi zag de ketting bij een andere vrouw en is toen gaan duiken. En nooit meer terugevonden. Isobel snapte wat er aan de hand was. Haar vader was de Amerikaan en ontmoete haar moeder. Bij de plek waar de ouders waren verdronken zat een oude vrouw, dat was de moeder van Young- Mi. Toen ze dichterbij kwam werd ze de water ingetrokken. Het was Young-Mi die haar dood wilde hebben. De oude vrouw probeert haar te helpen. Als Isobel haar ketting los maakt laat Young-Mi haar los.

REACTIES

M.

M.

Bedankt voor deze handige samenvatting!

12 jaar geleden

K.

K.

Heb je ook afbeeldingen gebruikt?? Bedankt voor de samenvatting trouwens. x

12 jaar geleden

I.

I.

In welke tijd speelt dit boek zich af?

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The black pearl door Mandy Loader"