The BFG door Roald Dahl

Beoordeling 8.5
Foto van een scholier
Boekcover The BFG
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 468 woorden
  • 19 november 2012
  • 23 keer beoordeeld
Cijfer 8.5
23 keer beoordeeld

Boekcover The BFG
Shadow
The BFG door Roald Dahl
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

In Engeland woont een klein meisje, genaamd: Sophie. Sophie heeft geen ouders en woont in een kindertehuis voor meisjes. Er gaat een verhaal rond dat als je s’ nachts wakker bent reuzen je meenemen en opeten, maar niemand weet of het echt waar is.

Op een nacht, wanneer Sophie wakker ligt en niet kan slapen, loopt ze naar het raam om naar buiten te kijken. Na een tijdje ziet ze een hele grote schaduw en kort daar op een enorme man. Die man was de BFG (Big Friendly Giant, of te wel de Grote Vriendelijke Reus). Hij loopt elke nacht door de straten om te kijken of iedereen slaapt en om dromen te blazen in de kamers van alle kinderen. Sophie rende zo snel ze kon naar haar bed en deed net alsof ze sliep. Maar de BFG had haar al gezien en pakte haar uit haar bed en rende met haar weg.

Na een paar uur minderde de BFG vaart en ging een grot in. Hij vertelde dat hij haar niet zou opeten, maar dat hij verplicht was om haar mee te nemen omdat ze hem had gezien. Maar er waren ook 9 andere reuzen – veel groter en sterker – die wél graag mensen lustten, en ook aten. Elke nacht gingen zij op pad om mensen uit hun huizen te grissen en ze op te eten.

De BFG ging ook elke dag naar een grot, waar hij dromen ving die hij dan s’ nachts weer kon blazen in de kamers van kinderen. Hij had een enorme collectie met allemaal verschillende dromen.

Toen de andere reuzen weer op pad gingen bedachten de BFG en Sophie een plan om ze te vangen.

De volgende morgen was het plan gelukt. De BFG had een droom gemaakt uit allemaal andere dromen, een nachtmerrie, waarin je Sophie in de klauwen van de andere reuzen zag. Die blies hij bij de koningin naar binnen toen ze sliep en Sophie zat dan achter het gordijn op de vensterbank.

De volgende morgen toen de koningin opstond vertelde ze haar droom aan haar dienstmeisje. Die werd er ook bang van. Toen ze het gordijn open deed zag ze Sophie zitten. De koningin schrok en zei dat Sophie het meisje uit haar droom was. Sophie legde alles uit. Toen besloot de koningin dat al die reuzen gevangen moesten worden en dat liet ze ook meteen doen. Even later liet de BFG de weg zien naar de 9 reuzen. Toen ze aankwamen vingen ze de reuzen, na een groot gevecht.

Eenmaal in Engeland aangekomen gooiden ze de reuzen allemaal in een grote kuil.

Sophie mocht bij de koningin blijven wonen. De BFG kreeg een reuzen paleis en een olifant. Zo leefden ze samen met de koningin nog heel gelukkig en beleefden ze nog veel avonturen.

REACTIES

I.

I.

Thanks, heeft me heel erg geholpen om het boek niet te vergeten en altijd te snappen. Bedankt. Top

4 jaar geleden

I.

I.

YA YEET

4 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The BFG door Roald Dahl"