Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

The BFG door Roald Dahl

Beoordeling 7.4
Foto van een scholier
Boekcover The BFG
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 450 woorden
  • 18 oktober 2009
  • 115 keer beoordeeld
Cijfer 7.4
115 keer beoordeeld

Boekcover The BFG
Shadow
The BFG door Roald Dahl
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Samenvatting
Sophie is een meisje dat in een heel streng weeshuis woont. Op een nacht - tijdens het spookuur – kan ze niet slapen, omdat ze bang heeft van spoken. Ze kijkt een beetje door het raam, maar schrikt zich daar een ongeluk! Buiten ziet ze een immens wezen van wel acht meter groot! Ze ziet dat hij met een soort van trompet een vreemde vloeistof binnenblaast in de kinderkamer van de familie Koetsie. Maar plotseling merkt de reus Sophie op en dit was nu net iets wat niet mocht gebeuren. De reus is genoodzaakt om haar mee te nemen, want anders zou ze andere mensen vertellen over wat ze die nacht zag!

Sophie bevindt zich nu in een grote grot. De vreemde persoon doet zijn cape uit en kijkt naar Sophie. Voor haar staat een hele grote, maar lief ogende reus. Hij stelt zich voor en noemt zich: DE GVR, de grote vriendelijke reus. Hij spreekt heel veel woorden verkeerd uit, maar Sophie begrijpt hem goed. Hij stelt Sophie gerust en zegt dat hij in tegenstelling tot de andere negen reuzen geen mensen eet. Hij vindt dat maar vies! Hij eet Snoskommer, maar dit vindt hij ook ‘walgzaam’, maar het is het enige eetbare dat je vindt in Reuzenland. Hij houdt ook van Fropskottel. Dit is een drankje waarvan je moet flitspoppen. En dat is nu net iets waar hij dol op is! De GVR vertelt ook dat hij dromen vangt, mengt en blaast. Hij neemt Sophie mee op dromenjacht en ze mag hem helpen bij zijn werk. Nadien ziet de GVR dat de negen slechte reuzen iets van plan zijn. Hij vraagt het hen en ze antwoorden hem dat ze naar Engeland om kinderen te eten.


Sophie en de GVR willen hen stoppen! Ze bedenken een meesterplan. Ze gaan een nachtmerrie samenstellen die echt gebeurd is. De droom zal over Sophie, de GVR en de negen slechte reuzen gaan. Deze nare droom gaan ze aan de koningin van Engeland geven. Zo zal zij te weten komen wat de negen reuzen van plan zijn! En het plan lukt! De koningin is zich bewust van de feiten en laat het leger samen met Sophie en de GVR de negen slapende reuzen gevangennemen.

De reuzen worden opgesloten in een put in Engeland, waar ze nooit meer uit kunnen komen. Voortaan is ook het enige wat ze nog te eten krijgen Snoskommer. De GVR en Sophie worden door de koningin van Engeland en koningen van andere landen beloond voor hun moed. De GVR krijgt ook nog de officiële titel van Dromenblazer. Hij leert ook mooi spreken en schrijven en schrijft een boek. Hij schrijft een boek waarvan je zonet de samenvatting hebt gelezen.

REACTIES

L.

L.

een top boek!!!!

12 jaar geleden

F.

F.

Bedankt! Deze kan ik goed gebruiken voor mijn boekverslag.

7 jaar geleden

H.

H.

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The BFG door Roald Dahl"