Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

The BFG door Roald Dahl

Beoordeling 5.6
Foto van een scholier
Boekcover The BFG
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas aso | 350 woorden
  • 11 augustus 2006
  • 88 keer beoordeeld
Cijfer 5.6
88 keer beoordeeld

Boekcover The BFG
Shadow
The BFG door Roald Dahl
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel: De GVR Auteur: Roald Dahl Samenvatting: Diep in een heel ver land woonde de GVR (de Grote Vriendelijke Reus). ’s Nachts ging hij op pad naar kinderen om hen dromen te geven. Toen Sophie hem had gezien, was hij verplicht om haar mee te nemen. Eerst was ze bang maar hij vertelde alles en zo leerde Sophie de GVR kennen. Maar in zijn land woonden nog 10 afschuwelijke reuzen. Die aten zelfs mensenvlees, de GVR niet, omdat hij die graag zag. Hij ging elke dag op pad naar een grot, waar hij dromen ving. Zijn hele huis stond vol met potten met dromen in. Die bracht hij elke nacht naar de kinderen. Toen de 10 stoute reuzen op pad gingen wou de GVR de koningin waarschuwen en Sophie bedacht een plan. De volgende morgen was alles klaar. De GVR had zelf een droom gemaakt, een soort nachtmerrie, met Sophie in de klauwen van de reuzen. Die ging hij bij de koningin blazen en Sophie zat dan achter het gordijn op de vensterbank. Toen de volgende morgen de koningin opstond vertelde ze haar droom aan haar meid. Die was er ook bang van geworden. Toen trok ze het gordijn open en schrok zich een hoedje toen ze Sophie zag. De koningin zei dat het dat meisje uit haar droom was en Sophie legde alles uit. Toen de koningin het verhaal wist zei ze dat ze de reuzen meteen zou laten vangen. Even later toonde de GVR de weg naar de reuzen. Toen ze aankwamen probeerden ze de reuzen te vangen. Gelukkig sliepen die en lukte het, maar ze hadden 1 reus vergeten. Toen die aankwam en zag wat er gebeurde riep hij zijn broeders wakker. Er ontstond een enorm gevecht, maar gelukkig hadden de reddingsdiensten slaapmiddelen bij. Zo konden ze de reuzen pakken en sloten ze op in een grote diepe put. Sophie, die geen huis meer had mocht bij de koningin blijven wonen. Maar ze wou zo graag mee met de GVR. Uiteindelijk ging ze dan toch mee met hem en ze leefden samen nog heel gelukkig en beleefden nog vele avonturen.

REACTIES

Z.

Z.

het is een tegek boek

13 jaar geleden

H.

H.

t klopt niet helemaal...

13 jaar geleden

V.

V.

Dom het klopt voor geen meter!

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The BFG door Roald Dahl"